EM-kenttä: Siltakorpi ja Lucky Accord 20. sijalle

1.6.2010



Sanna ja Lucky Accord keväällä Malmössä, kuva Anna Vähäkuopus.

Sanna Siltakorpi ratsasti kenttäratsastuksen Euroopan mestaruuksissa Fontainebleu'ssa Ranskassa 20. sijalle. Sunnuntain ratkaisevilla rataesteillä Lucky Accord otti kaksi pudotusta, mutta tulos riitti kuitenkin kahden sijan nousuun, kun ratsukko oli maaston jälkeen 22. tilalla.

Siltakorpi kilpailee ensimmäistä vuottaan senioreissa, ja kyseessä oli hänen ja hevosen kovatasoisin kilpailu tähän asti. Vuosi sitten hän oli nuorten EM-kilpailuissa 18. sijalla Saksan Kreuthissa. Keväällä ratsukko oli kolmas Malmön kolmen tähden kilpailussa. Siihen nähden, että matkaan lähdettiin hakemaan lähinnä kokemusta kovan tuloksen sijaan, kilpailu meni ratsukolta nappiin.

- Kokonaisuuteen olen tyytyväinen, mutta rataesteet harmittavat kuitenkin. Olisin pystynyt ratsastamaan paremmankin radan, mutta ryhdyin itse työntämään hevosta liikaa kolmoissarjalle ja yhdelle suhteutetulle välille, mistä johtuen puomeja tuli alas, Siltakorpi harmittelee.

- Hevonen on tuntunut tosi hyvälle. Vaikka tämä oli kauden viimeinen kisa, se on ollut vähän liiankin virkeä ja tuntuu että se jaksaisi vielä parit kisat päälle. Olen saanut kisapaikalla kanslian kautta faneilta sähköposteja, kiitos kaikille, jotka ovat kannustaneet, se on tuntunut tosi hyvälle, Siltakorpi kiittää.

Kisapaikalla hänen mukanaan oli valmentaja Piia Pantsu, kokenein ja menestynein kansainvälinen kenttäratsastajamme. Kotona häntä valmentaa lisäksi Seppo Laine.

- Mielestäni tämä oli aivan upea tulos, enemmän kuin mitä odotettiin. Sanna oli selkeästi puolivälin paremmalla puolella ja tulos maastosta oli loistava, Laine iloitsee.

Kilpailuissa oli 64 ratsukkoa 18 maasta. Britannia otti kilpailuissa tuplavoiton ja kultaa vei Kristina Cook hevosella Miners Frolic ennen Piggy Frenchiä ratsulla Some Day Soon. Pronssille ratsasti Saksan Michael Jung hevosella Sam Fbw. Joukkueissa mestaruuden otti Iso-Britannia ennen Italiaa ja Belgiaa.

Siltakorven pisteet maastoesteiltä
muuttuivat tuomaritarkastelussa


Siltakorpi ja Lucky Accord saivat maastoesteradalta lauantaina virhepisteitä aluksi 44.4, joista 20 rapsahti estettä ennen tehdystä voltista ja loput ylitetystä enimmäisajasta. Kilpailun jälkeen illalla tuomaristo tarkisti suoritukset ja Siltakorvelta poistettiin vesiesteen virhe, koska ratsukko ei leikannut rataansa eli kyseessä ei siis ollut varsinainen voltti vaan "sivuunpoikkeama, jolta oli ajoissa palattu". Näin ollen  Siltakorvelta poistettiin 20 virhepistettä, ja ratsukon sijoitus harppasi ylös 22. tilalle oltuaan kouluosuuden jälkeen 33:s.

Kolmen tähden vaikeusasteen maastoesterata oli erittäin haastava. Matkaan lähteneestä 64 ratsukosta vain 3 selvitti radan virhepisteittä, 14 ratsukon tulos hylättiin ja 6 keskeytti suorituksensa.

23.-27.9. Kenttäratsastuksen Euroopan mestaruus, Fontainebleu, Ranska

Henkilökohtaiset Euroopan mestaruudet
1) Kristina Cook / Miners Frolic, GBR 46.7
2) Piggy French / Some Day Soon, GBR  47.3
3) Michael Jung / La Biosthetique - Sam Fbw, GER 49.0
…20) Sanna Siltakorpi /  Lucky Accord, FIN  87.0

Joukkuemestaruudet
1) Iso-Britannia
2) Italia
3) Belgia
Järjestäjä ja täydet tulokset: http://www.fontainebleau-2009.com/pages/accueil_gb.html
Televisiointi: http://www.feitv.org
Siltakorven kotisivut: http://www.sannasiltakorpi.net

Sanna Siltakorpi

Sanna Siltakorpi, s. 1987. Kilpaillut kansainvälisellä tasolla menestyksellä poni-ikäisestä asti. Suorittanut Ypäjällä hevosen ammattivalmentajan tutkinnon ja opiskellut myös remonttiratsastajaksi ja hevosenhoitajaksi. Pitää omaa tallia Niinisalossa työskennellen ratsuttajana ja valmentajana. Kenttäratsastuksen maajoukkueessa vuodesta 1999, siirtynyt juuri nuorten luokista avoimiin luokkiin. Sijoittunut hevosella kolmen tähden tason kilpailussa kaudella 2008, kauden pääkisa EM-kilpailut 2009.
Tärkeimpiä tuloksia

Sijoituksia kaudelta 2009:
3. sija CIC*** Malmö, Ruotsi hevosella  Lucky Accord
5. sija CIC** Wahlsdorf-Liepe, Saksa hevosella Lucky Accord
Lukuisia kansainvälisiä sijoituksia viime kaudelta
2008 CIC3*  Cameri , Italia hevosella Lucky Accord  19. sija
2008 CCI** Feldbach, Itävalta hevosella Lucky Accord  1. sija
2008 CIC1*  Kreuth, Saksa hevosella Lucky Accord  15. sija
2008 CNC** Ypäjä,  Mannerheimin kenttäkilpailu, hevosella Lucky Accord  1. sija

EM-edustukset
2009 EM, Ranska Fontainebleu, hevosella Lucky Accord 20. sija
2008 nuorten EM, Saksa Kreuth hevosella Lucky Accord 18. henk.koht. sija
2007 nuorten EM, Blair Castle, Iso-Britannia, hevosella Baro henk.koht 34. sija., joukkue 7.
-  Kilpaillut EM-tasolla myös vuosina 2005 (juniorit) ja 2002 (ponit),

Nuorten Suomen mestaruudet
2008 Kerava hevosella Lucky Accord 1. sija
2007 Kerava hevosella Lucky Accord 2. sija
2006 Kiuruvesi hevosella Lucky Accord 3. sija
Vuosina 2000 2003 poneilla Beshmet, Ramzez ja Golden Heart kolmesti kultaa ja kerran pronssia.

Nuorten PM-kilpailut
- Nuorissa joukkuekultaa kerran, kolme hopeaa.
- Poneilla kaksi hopeaa ja yksi pronssi.

Lucky Accord
Ruotsissa syntynyt puoliverinen ruuna, s. 1999. Isä Acacio, emä Lucky Elektr, emänisä  Electro.  Tummanruunikko. Omistaa Sanna ja Jenni Siltakorpi, kasvattanut Hans Åke Mansson.