Emma Kanerva ja Greek Air ennätystuloksella vapaaohjelman kolmas Compiègnessä

22.5.2022

Emma Kanerva ja Greek Air kruunasivat hienosti sujuneen kilpailuviikonlopun Ranskan Compiègnessä tekemällä viiden tähden tasolla GP vapaaohjelmassa kauden oman ennätystuloksensa 76.825 prosenttia. Ratsukko sijoittui hienosti kolmanneksi Isabell Werthin ja DSP Quantazin ja Patrik Kittelin ja Touchdownin jälkeen.

Emma Kanerva ja Greek Air. Kuva Iida Kopposela.

Kanerva ja Greek Air esittivät vapaaohjelmansa Rihannan musiikin tahdissa. Ohjelma on sama, jota Kanerva esitti aikoinaan Sini Spiritillä.

”Olen todella tyytyväinen, hevonen meni todella hienosti. Varsinkin, kun täällä oli tarkoitus mennä joukkuekilpailun vuoksi GP Special eikä küriä, ja tulimme valmistautumatta”, Emma Kanerva selittää yllättävää muutosta suunnitelmiin, joka johtui Suomi poisjäännistä joukkuekilpailusta.

Suoritus oli virheetön ja nyt Greek Air malttoi kävelläkin toisin kuin vielä Grand Prix -radalla.

”Greek Air oli energinen eilen ja tänäänkin, mutta tänään se kuunteli vielä eilistä paremmin.”

Kanerva on tyytyväinen hevosen nykykuntoon. Se on suorittanut paremmin kuin alkukeväällä.

”Nyt on löytynyt hyvä vaihde. Olemme hakeneet oikeaa valmistautumista ennen rataa, ja nyt alkaa löytyä hyvä tapa verrytellä.”

Kanerva kilpaili Ranskassa myös lupaavalla Mist of Titaniumilla, joka ei ollut parhaimmillaan ensimmäisen päivän sateessa märällä kisakentällä, jossa oli lätäköitä. Epävarmuus ja jännittyneisyys näkyi vielä toisena päivänäkin.

”Nyt molemmat saavat lomaa kisoista. Katsotaan, missä on sitten seuraava kilpailu.”

Ruotsi piti kärkisijan Nations Cup joukkuekilpailussa. Ruotsin joukkue otti kokonaiskilpailussa voiton sekä lauantain Grand Prix:stä että sunnuntain Grand Prix Specialista ja vapaaohjelmasta. Vapaaohjelmassa Ruotsia edusti Patrik Kittel hevosella Touchdown. Kittelin lisäksi Ruotsin joukkueessa ratsastivat sisarukset Juliette ja Antonia Ramel. Espanja oli joukkuekilpailussa toinen ja Belgia kolmas. Suomi ei ollut mukana joukkuekilpailussa.  
 

Kansainvälisiä kouluratsastustuloksia Compiègne, Ranska 22.5. 

CDIO5* Nations Cup Grand Prix vapaaohjelma 
1) Isabell Werth / DSP Quantaz, GER 85,875%
2) Patrik Kittel / Touchdown, SWE 82,025%
3) Emma Kanerva / Greek Air, FIN 76.825%  
Tulokset: LINKKI  

Nations Cupin lopputulokset, mukana 10 maata.  
1) Ruotsi 
2) Espanja 
3) Belgia 
Tulokset: LINKKI