Emma Kanerva ja Sini Spirit 6. sija GP Special -finaalissa

1.6.2010

Pistäkää tämä nimi muistiin!

Kouluratsastaja Emma Kanerva kuudes
Sini Spiritillä Braunschweigin GP Special -finaalissa

Suuriin suomalaislupauksiin lukeutuva kouluratsastaja Emma Kanerva, 24,  teki Sini Spiritin kanssa sujuvan ja lennokkaan radan lauantaina Braunschweigin neljän tähden kansainvälisten kilpailujen finaalissa, joka ratsastettiin ohjelmassa Grand Prix Special. Tulos 67,083 prosenttia oikeutti kuudenteen sijaan.

Luokan voiton kotiutti Kanervan kotitallille tämän saksalainen valmentaja, olympiamitalisti Hubertus Schmidt, Donnellylla tuloksella 73.125 %. Toiselle sijalle tuli Italian Valentina Truppa ratsulla Eremo del Castegno (71.250) nousten ohi Saksan Jonny Hilberathin Amüsantilla (69.667).

Emma ja Sini Spirit. Arkistokuva Team Sini Spirit.

Kyseessä oli Kanervan tähän asti merkittävin tulos kansainvälisellä tasolla, ja ratsastaja onkin nyt hyvää vauhtia  nousemassa täyttämään ne kovat odotukset, joita häneen kohdistuu suomalaisen kouluratsastuksen uutena kansainvälisenä nimenä. 

- Hyvin meni, olen tosi tyytyväinen kokonaisuuteen. Sini oli tänään paljon tasaisempi kuin eilen. Olen laukanvaihtoihin erityisen tyytyväinen, myös raviosuus oli hyvä ja viimeinen ravilisäys laukkaosuuden jälkeen oli paras tähän asti. Passagessa meille tuli pikkuvirhe yhdessä siirtymisessä ja ensimmäisissä laukanvaihdoissa ykkösissä Sini vähän kompuroi lopussa, Kanerva kertoo iloisena paikan päältä puhelimitse Sinin hirnahtaessa tervehdyksensä äänekkäästi taustalla.

Ratsukko on saanut paljon positiivista palautetta.

- Sini on mennyt kaikkien mielestä hirveästi eteenpäin ja saanut paljon lisää voimaa. Eilisen tuomarikommenteissa kehuttiin erityisesti passagea ja ravisulkuja, todettiin että ohjelma alkoi tosi hyvin,  mutta harmi että laukkaosuudella tuli rikkoja, Kanerva sanoo.

Perjantaina Kanervan ja Sini Spiritin tulokseksi kirjattiin Grand Prix'ssä 66.255 prosenttia, jolla ratsukko oli 22 lähtijän joukossa 11. tilalla jääden niukasti sijoitukselta. Luokka oli samalla karsinta finaaleihin, joista GP Specialin valitsi kärjen enemmistö. Puolet ratsukoista jatkaa puolestaan toiseen finaaliin GP-vapaaohjelmassa sunnuntaina.

Lahjakas ja laadukas Sini Spirit on 13-vuotias hannoverruuna, jonka omistaa suomalainen Sini-tuote Oy. Kanerva puhuu lämmöllä kilpakumppanistaan.

- Pidän erityisesti siitä, että se on tarpeeksi kuuma, ja sillä on paljon moottoria. Välillä se käy ylikierroksilla, mutta kun saat sen pysymään luonasi, se on ihana. Iän mukana sen luonne vahvistunut, se keskittyy ja kuuntelee enemmän, ja sen luottamus minuun on kasvanut. Se on tullut aiempaa rauhallisemmaksi ja varmemmaksi, eikä se stressaa niin paljon kisatilanteessa kuin vaikka vuosi sitten, Kanerva toteaa.

Kanerva itse on hyvähermoinen kilpailija.

- Olen tosi rauhallinen radalla. Juuri ennen kuin pitää istua selkään, voin olla vähän hermostunut, mutta kun nousen satulaan ja alan töihin, se katoaa. En ole mikään jännittäjä, hän sanoo.

Kanerva ylitti perjantain GP:ssä samalla arvokilpailujen karsintarajan 64 prosenttia.

-  Tällä kaudella lähden hakemaan toista tarvittavaa kvaalia sekä lisää kokemusta kansainvälisissä kilpailuissa. Tähtäimessä on kansainväliset arvokilpailut, kuten ensi kauden EM-kilpailut. Päätähtäin meillä on Lontoon olympialaisissa, ratsastaja sanoo.

Tuloksia CDI4* Braunschweig 13.3.
Grand Prix Special -finaali. Lähti 10.
1) Hubertus Schmidt - Donnelly, GER 73.125 %
2) Valentina Truppa - Eremo del Castegno, ITA 71.250 %
3) Jonny Hilberath - Amüsant , GER 69.667 %
…6) Emma Kanerva - Sini Spirit, FIN 67.083 % *
http://eventcontent.hippoonline.de/455/sta_erg/11_ergDEU.htm?style=hippo

Tuloksia CDI4* Braunschweig 12.3.
Grand Prix de Dressage, karsinta GP Special ja vapaaohjelma finaaleihin. Lähti 22, sijoittui 10.
1) Hubertus Schmidt - Donnelly, GER  72.383 %
2) Jonny Hilberath - Amüsant, GER  70.511 %
3) Hubertus Schmidt - Hinnerk TSF, GER 68.128 %
…11) Emma Kanerva - Sini Spirit, FIN 66.255 %

Järjestäjä, täydet tulokset: www.loewenclassics.de  
Kanervan kotisivu: www.sinispirit.fi


Emma Kanerva
Emma Kanerva on vuonna 1985 syntynyt hyvinkääläinen kouluratsastaja. Kanervaa valmentaa saksalainen olympiamitalisti Hubertus Schmidt, jonka luona Emma on suorittanut oppisopimuksella saksalaisen ratsuttajatutkinnon. Suomessa henkilökohtainen valmentaja on Riitta Holopainen.

Kanerva on saavuttanut useita Suomen mestaruuksia, kolme henkilökohtaista PM kultaa sekä EM pronssia junioreiden ja nuorten luokissa. Kanerva saa Suomen Olympiakomitean nuorten ja naisten huippu-urheilijaohjelman valmennustukea.

Kilpailumenestyksiä

2008 PM-kilpailut, Tanska. Hevosella Sini Spirit joukkuepronssia, henk.koht 5. sija
2004 EM-kilpailut, Århus, Tanska, nuorten EM. Hevosella Åtoftens Volanti 3. sija.

Kanerva voitti hevosella Åtoftens Volanti myös PM-kultaa vuosina 2003 ja 2004 sekä PM-hopeaa 2002.

Suomenmestaruuden ratsukko voitti nuorissa vuosina 2004 ja 2006 sekä junioreissa 2002. Ponilla Fatuhiva ratsastaja oli Suomen mestari vuonna 2001.

Sini Spirit
Sini Spirit, v. 1997 syntynyt hannoverruuna (Espri - Gluecksgriff), kasvatettu Tanskassa. Hevosen omistaa Sinituote Oy.