Emma Kanerva ja Sini Spirit - nousussa kansainvälisten nimien joukkoon!

1.6.2010

Emma Kanerva teki lupaavaa työtä Sini Spiritin kanssa perjantaina Braunschweigin neljän tähden kansainvälisten kilpailujen Grand Prix'ssä. Kyseessä oli ratsukon tähän asti merkittävin kisastartti kovalla kansainvälisellä tasolla. Kanervan tulokseksi kirjattiin 66.255 prosenttia mahdollisista maksimipisteistä, jolla hän oli luokan yhdestoista eli ensimmäinen ei-sijoittunut.


Emma ja Sini Spirit, kuva Team Sini Spirit.

Ratsukosta odotetaan vahvaa tekijää kansainvälisille radoille, ja Kanerva toteaa, että päivän tulosta on mahdollista petrata paljonkin lahjakkaalla 13-vuotiaalla hannoverruunalla, jonka omistaa suomalainen Sini-tuote Oy.

-  Nousun varaa on ilman muuta, sillä meillä oli muutamia kalliiksi käyneitä virheitä. Laukanvaihdoissa joka askeleessa hevonen tökkäsi 13. vaihdon jälkeen, ja laukkapiruettien välissä se teki kolme vaihtoa ykkösellä yhden vaihdon sijasta. 

- Verryttelyssä oli kylmä ja halli oli taas todella lämmin, joten Sini pikkaisen väsähti radan loppuosassa, ja jalat alkoivat vähän painaa. Olisin itse voinut ratsastaa rohkeammin loppuun asti, muuten olen rataan tosi tyytyväinen, Kanerva kertoo.

Suorituksen kohokohdat olivat raviohjelmassa.

- Sini teki tosi hyvää passagea ja piaffia, ravisulut olivat myös hienot, kaikkiaan raviohjelma oli paljon parempi kuin laukka.

Luokan voiton otti Kanervan saksalainen valmentaja, kuulu Hubertus Schmidt Donnellylla (72.383 %) ollen myös kolmannella sijalla hevosella Hinnerk TSF (68.128). Saksan kolmoisvoiton vahvisti Jonny Hilberath Amüsantilla (70.511 %) ollen luokassa toinen.

Kanervan merkittävin startti tähän mennessä on ollut PM-kilpailuissa Tanskassa 2008, jolloin ratsukko oli henkilökohtaisen kilpailun viides. Tammikuun puolivälissä Kanerva ratsasti Saksassa Münsterissä isoissa kansallisissa kilpailuissa Sini Spiritillä kahteen GP-voittoon. Luokassa S*** (saksalainen lyhyt GP) tulosprosentti oli hieno 69,024% ja saman tason kür-finaalissa huikea 75,4%.

Kanerva jatkaa Braunschweigissa edelleen valitsemaansa Grand Prix Special -finaaliin, joka on vuorossa lauantaina klo 12 alkaen. Toinen samanarvoinen finaali, GP-vapaaohjelma eli kür, on sunnuntaina.

Tuloksia CDI4* Braunschweig 12.3.
Grand Prix de Dressage, karsinta GP Special ja vapaaohjelma finaaleihin. Lähti 22, sijoittui 10.
1) Hubertus Schmidt - Donnelly, GER  72.383 %
2) Jonny Hilberath - Amüsant, GER  70.511 %
3) Hubertus Schmidt - Hinnerk TSF, GER 68.128 %
…11) Emma Kanerva - Sini Spirit, FIN 66.255 %

Järjestäjä, täydet tulokset: www.loewenclassics.de 
Kanervan kotisivu: www.sinispirit.fi
Kilpailut livenä netissä: http://www.clipmyhorse.de/live/

Emma Kanerva

Emma Kanerva on vuonna 1985 syntynyt hyvinkääläinen kouluratsastaja. Kanervaa valmentaa saksalainen olympiamitalisti Hubertus Schmidt, jonka luona Emma on suorittanut oppisopimuksella saksalaisen ratsuttajatutkinnon. Suomessa henkilökohtainen valmentaja on Riitta Holopainen.

Kanerva on saavuttanut useita Suomen mestaruuksia, kolme henkilökohtaista PM kultaa sekä EM pronssia junioreiden ja nuorten luokissa. Vuonna 2008 Suomen Olympiakomitea myönsi Emmalle jo toistamiseen huippu-urheilijoille annettavaa valmennustukea.

Kilpailumenestyksiä
2008 PM-kilpailut, Tanska. Hevosella Sini Spirit joukkuepronssia, henk.koht 5. sija
2004 EM-kilpailut, Århus, Tanska, nuorten EM. Hevosella Åtoftens Volanti 3. sija.

Kanerva voitti hevosella Åtoftens Volanti myös PM-kultaa vuosina 2003 ja 2004 sekä PM-hopeaa 2002.

Suomenmestaruuden ratsukko voitti nuorissa vuosina 2004 ja 2006 sekä junioreissa 2002. Ponilla Fatuhiva ratsastaja oli Suomen mestari vuonna 2001.

Sini Spirit
Sini Spirit, v. 1997 syntynyt hannoverruuna (Espri - Gluecksgriff), kasvatettu Tanskassa. Hevosen omistaa Sinituote Oy.