Esteponiratsukoiden EM 1. päivä

1.6.2010

Esteratsastuksen EM-kilpailu poniratsukoille CH-EU-P-S Saumur, Ranska 26.7.

Suomen poniratsukot ovat valmiina

Esteponiratsukoiden Euroopan mestaruuskilpailu käynnistyi keskiviikkona Saumurissa, Ranskassa.  Suomen joukkueen edustajat hyppäsivät 120 cm tervetuliaisluokan. Sara Vainikkala Kotkasta ratsasti radan virheittä Lisetellä. Petra Huru Porista sai Leonardo Davinzillaan yhden pudotuksen ja Anna-Julia Kontio Ylöjärveltä Jessyllä kaksi pudotusta.

- Tulokset olivat hyvät huomenna ratsastettavaa ensimmäistä henkilökohtaista karsintakilpailua ajatellen. Tytöt ratsastivat hyvin, eikä kenenkään tarvitse korjata ratsastuksessaan mitään, sanoi joukkueen johtaja ja valmentaja Pekka Larsen.  Anna-Julian poni tarvitsee yleensä pidempien matkojen jälkeen yhden radan alleen, ennekuin se pääsee vireeseen. Tänään ponin hyppy parani radan loppua kohden, joten kaikki voivat lähteä huomiseen kilpailuun luottavaisin mielin, jatkoi Larsen.  Kuvassa vasemmalla Sara Vainikkala Lisette.

Kilpailuaikataulut on Saumurissa muutettu hevos- ja ihmisystävällisiksi kovan helteen vuoksi. Esteluokat hypätään alkaen klo 9.00 aamulla, jotta iltapäivien 37-38 asteen kuumuus ei vaikuttaisi suorituksiin haitallisesti. Päätökseen oli myötävaikuttanut Suomen Aki Ylänne, joka on kilpailussa kansainvälisen ratsastajainliiton kutsumana teknisenä asiantuntijana.

Esteponiratsukoiden EM-kilpailuun osallistuu 15 maata, joista 12 osallistuu joukkuemitalikilpailun perjantaina. Muilla mailla on osallistujia henkilökohtaisessa kilpailussa.
- Saumur on kilpailupaikkana ylellinen. Se on yksi Euroopan arvostetuimmista hevosalan koulutus- ja valmennuskeskuksista. Hevosia ratsastuskeskuksessa asuu vakituisesti noin 400, alue on 400 hehtaarin laajuinen, ratsastushalleja on kuusi ja ulkokenttiä lukuisia. Ponien estekilpailu ratsastetaan kentällä, jonka hiekkaan on sekoitettu kuitua. Pohja on erinomaisen kimmoisa, kertoi Larsen. Kuvassa vasemmalla Petra Huru Leonardo Davinzi.

Torstaina ensimmäisenä karsintana on 130 cm rata. Kahden kierroksen joukkuekilpailu, joka on samalla 2. ja 3. henkilökohtainen karsinta, hypätään perjantaina 130-esteillä. Lauantaina on henkilökohtaisesta kilpailusta karsiutuneiden pikkufinaali. Sunnuntain mitalikilpailussa esteet nousevat 135 senttimetriin. Mitalifinaaliin pääsee puolet osallistujista.  Ponit ovat ratsuja, joiden säkäkorkeus on alle 148 cm. Poneilla kilpailevien nuorten yläikäraja on 16 vuotta. Viereisessä kuvassa Anna-Julia Kontio Jessy.

Taustatietoa suomalaisista osallistujista: www.empo2006.com
Kilpailun järjestäjän sivut, jossa tulokset: www.europeponeys2006.com
Saumurin ratsastuskeskuksen sivut: www.saumur.org

Kuvien copyright Marcus Westermark

Tulokset, tervetuliaisluokka 120 cm  aikaratsastus, 62 lähti
1) Sara Grinhem Sharon vd Tramhoeve Norja 0-59,10, 2) Joanna Ecberg IX De L´Aulne Ruotsi 0-59,64, 3) Jennifer Meylan Top Jeezabel De L ´Etape Sveitsi 0-62,62... Sara Vainikkala Lisette Suomi 0-72,25...44) Petra Huru Leonardo Davinzi Suomi 4-65,18...53) Anna-Julia Kontio Jessy Suomi 8-69,47