Esteratsastajat hyviin avauksiin Barcelonassa

1.6.2010

Barcelonassa ratsastetaan viikonloppuna Nations Cupin -finaali, jonka kaksi parasta joukkuetta nousee mestaruussarjaan Meydan FEI Nations Cupiin. Finaaliottelu ratsastetaan sunnuntaina, mitä ennen kilpaillaan muissa luokissa. Suomen joukkue nousi finaalierään viidenneltä sijalta sarjasta. Paikalla Barcelonassa on erittäin kova vastus, mukana on myös muiden kuin joukkuemaiden kärkiratsastajat.

Torstaina kisat alkoivat suomalaisittain lupaavasti. Nina Fagerström oli kymmenes Talentilla 150 cm:n aikaratsastusluokassa, Mikael Forstén otti kuudennen sijan Evli Nandelella 145 cm:n ratsastuksessa kahdessa vaiheessa ja Maiju Mallat oli ensimmäinen ei-sijoittunut St. Germainilla 140 cm:n aikaratsastuksessa.

Suomen joukkueessa hyppäävät Mikko ja Noora Forstén, Maiju Mallat ja Sebastien Numminen. Fagerström, joka voitti viikko sitten  Pinerolon GP:n, on henkilökohtaisella kutsulla mukana ja joukkueen varajäsen. Joukkueenjohtajana toimii Lars Parmler.

Nations Cup -finaali ratsastetaan sunnuntaina alkaen klo 16.30 Suomen aikaa. Toinen kierros alkaa klo 18.30.

Nations Cupin mestaruusliigan joukkueiden määrä vähenee

FEI, kansainvälinen ratsastajainliitto, on tehnyt päätöksen jonka perusteella Meydan FEI Nations Cupin eli mestaruussarjan kymmenestä joukkueesta pudotetaan tänä vuonna viimeisenä oleva Italia sekä tasapisteissä sitä edellä olevat Britannia ja Belgia. Ensi vuonna mestaruussarjasta pudotetaan niin ikään kolme joukkuetta. Kun tilalle nostetaan alemmasta liigasta kumpanakin vuonna vain kaksi joukkuetta, mestaruussarjan joukkueiden määräksi jää kahdeksan, mikä on sopivampi määrä kilpailun kestoa ja kiinnostavuutta ajatellen.

Perjantaina sijoitus Noora Forsténille

Perjantaina Noora Forstén hyppäsi 140 cm:n aikaratsastuksessa yhdeksännelle tilalle hevosella Campari.