Esteratsastuksen SM-kilpailut käynnissä: senioreiden ensimmäinen osakilpailu Granrothille

14.6.2019

Esteratsastuksen SM-kilpailut käynnistyivät perjantaina Hyvinkään Hyyppärässä. Senioreiden ensimmäisen osakilpailun vei nimiinsä Susanna Granroth hevosella Baccara. Nuorissa ratsastajissa parasta vauhtia piti Erica Mäkilä - Chicadee. Illan päätteeksi junioreiden ensimmäisen osakilpailun voittoon ratsasti Oona-Julia Roto
- Sorpresa della Favorita.

Hyvinkäällä ratkaistaan viikonloppuna esteratsastuksessa junioreiden, nuorten ja senioreiden Suomen mestaruudet. Esteratsastuksen Suomen mestari ratkeaa kolmen osakilpailun kokonaistuloksen perusteella. Saavuttaakseen hyväksytyn suorituksen SM-kilpailussa, ratsukon on saatava hyväksytty tulos kaikissa osakilpailuissa. Kahteen ensimmäiseen osakilpailuun ratsastaja voi osallistua useammalla hevosella, mutta kolmanteen osakilpailuun vain yhdellä hevosella.
 


Senioreiden 1. osakilpailun voittaja Susanna Granroth - Baccara. Kuva: SRL/Heidi Lammi

Senioreiden SM-kilpailun ensimmäisen osakilpailun kärkikolmikon muodostivat kokeneen konkarin Susanna Granrothin ohella senioritason Suomen mestaruudesta ensikertaa kilpailevat Emma Tallberg ja Madis Morna. Granroth sijoittui myös toisella hevosellaan Leopoldo 200 luokan kuudenneksi. 

Granroth oli tyytyväinen molempiin hevosiin. 
– Olin itseasiassa yllättynyt, että olin toisella hevosella hidas. Molemmat tuntuivat oikein hyviltä radalla. Toivotaan, että puomit pysyy ylhäällä myös loppuun asti. Suuntaan hyvillä mielin tuleviin päiviin. 

Myös luokassa toiseksi sijoittunut Emma Tallberg starttasi kahdella hevosella. Hän oli tyytyväinen Arvenin suoritukseen, mutta pohti jo tulevia suorituksia - etenkin sunnuntain finaaliluokkaa.   
– Pitää toivoa, että myös toisen hevosen kanssa on parempi tuuri. Nyt tuli hitaampi aika ja vielä puomikin alas. Vielä on kolme rataa jäljellä.

Ensimmäisen osakilpailun rata tuntui sopivan hyvin kolmanneksi ratsastaneelle Madis Mornan hevoselle.
– Graal on hyvin nopea ja varovainen hevonen. Välillä ensimmäiset päivät ovat vaikeita, kun sillä on paljon katsottavaa ja ajateltavaa. Tänään sujui hyvin, huomenna pitäisi myös ratsastaa puhdas rata.

Stable Nova Luokka 5 - Prix de Hankkija 140 cm arv C, senioreiden 1. SM-osakilpailu Kansallinen | Hevonen | Esteratsastus 27 lähtijää ja 7 sijoittuu
1) Susanna Granroth, Hattel Riders ry – Baccara (0)/71.79, 2) Emma Tallberg, Ratsastusseura Team Nissala ry – Arven (0)/72.75, 3) Madis Morna, Ratsastusseura Aino ry – Graal (0)/75.18, 4) Sanna Backlund, Hattel Riders ry – Elano (4)/76.60, 5) Sanna Backlund, Hattel Riders ry – Escada ()/77.73, 6) Susanna Granroth, Hattel Riders ry – Leopoldo 200 ()/78.10, 7) Sandra Lähde, Ratsastusseura Varsa ry – Fanita (4)/78.27

Tulokset kokonaisuudessaan: https://online.equipe.com/fi/class_sections/422080

 


Erica Mäkilä - Chicadee. Kuva: SRL/Heidi Lammi

Nuorten 1.osakilpailun voittaja Erica Mäkilä oli todella tyytyväinen suoritukseen.
– Osakilpailun voitto tuntuu hyvältä. Hevonen tuntui lukevan ajatuksia. Kaikki sujui ja radalla oli hauskaa. Rata oli sujuva, siellä oli paljon linjoja.

Wilma Heikkinen sijoittui luokassa toiseksi ja kolmanneksi. 
– Ei voi kuin olla todella tyytyväinen. Tuntui, että molemmilla hevosilla oli hauskaa radalla. Rata oli kivasti rakennettu. Siellä oli tekemistä, mutta mahdollisuus sujua ja ratsastaa miten tuo arvostelu vaatii. 

Stable Nova Luokka 6 - 130 cm arv C, nuorten ratsastajien 1. SM-osakilpailu Kansallinen | Hevonen | Esteratsastus 13 lähtijää ja 4 sijoittuu
1) Erica Mäkilä, Kaarinan Kenttäratsastajat Kak – Chicadee (0)/73.46, 2) Wilma Heikkinen, Hattel Riders ry – Elvis PS (0)/75.25, 3) Wilma Heikkinen, Hattel Riders ry – Barco M (0)/76.64, 4) Teresita Bremer, Eriksnäsin Ratsastajat - Eriks – Caral (0)/77.75

Tulokset kokonaisuudessaan: https://online.equipe.com/fi/class_sections/422081

 


Oona-Julia Roto - Sorpresa della Favorita. Kuva: SRL/Heidi Lammi

Junioreiden 1.osakilpailun voittaja Oona-Julia Roto on SM-kilpailujen ensikertalainen. Hän antoi kiitosta sekä ratsulleen että ratamestarille. 
–'Preza' on hyvin kokenut hevonen. Se on nähnyt ja tehnyt kaiken. Mulla on mahtava tilaisuus oppia sen kanssa. Uusinnassa annoin sen oikeastaan vain tehdä ja ohjasin esteille. Rata oli kokonaisuudessan oikein sujuva ja tosi mukavasti rakennettu. Isot propsit siitä ratamestarille. 

Luokassa kolmanneksi sijoittunut Lida Haddas oli erittäin tyytyväinen sekä perusrataan että uusintaan epätasaisesti sujuneen alkukauden jälkeen.
–Fiilis oli radalle hyvä. Yhteistyö hevosen kanssa toimi hyvin. Autoimme hankalissa tilanteessa toisiamme. Tästä on todella kiva jatkaa muille päiville.

Stable Nova Luokka 7 - 125 cm arv AM5, junioreiden 1. SM osakilpailu Kat. 1, /, H Kansallinen | Poni | Hevonen | Esteratsastus 30 lähtijää ja 8 sijoittuu 1) Oona-Julia Roto, Eriksnäsin Ratsastajat - Eriks – Sorpresa della Favorita 0-0/44.39, 2) Elena Davis-Kerppola, Kyrkslätt Idrottsförening Rf – Calle Cool 0-0/50.07, 3) Lida Haddas, Loviisan Ratsastajat ry - Lovi – Obora's Metaxa 0-4/42.34, 4) Faris Al-Dhahi, Hattel Riders ry – Julie v.d. Verbindingshoeve 0-4/46.41, 5) Aura Vasama, Ruohojärven Kartanon Ratsastaj – Elud 0-4/48.08, 6) Aida Nyman, Lohjan Ratsastajat ry – Lennox 270 0-Hyl., 7) Lumi Joutsen, Vrk Riders ry – Esquina 4/71.34, 8) Fanny Korkiakoski, Ratsastusseura Win Win ry – Kamilla 4/72.09.

Tulokset kokonaisuudessaan: https://online.equipe.com/fi/class_sections/422082