Esteratsastuskilpailu Seahorse Week siirtyy ensi vuoteen

23.4.2020

Hangon kylpyläpuiston maisemissa, heinäkuun lopussa vuodesta 1997 järjestettyä esteratsastuskilpailu SeaHorse Weekiä ei järjestetä koronaviruspandemiaan liittyvien rajoitustoimien vuoksi vuonna 2020.

Tiedote: SeaHorse Week, kuva Susa Laine

"Valtioneuvoston linjaus on selkeä: yli 500 hengen tapahtumia ei saa järjestää ainakaan ennen heinäkuun loppua. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että seuraava SeaHorse Week järjestetään vuonna 2021", kilpailunjohtaja Mia Maukonen kertoo.

"Esimerkiksi Ruotsissa on järjestetty ratsastuskilpailuja ilman yleisöä ja käsittääkseni muidenkin urheilutapahtumien järjestämisestä tyhjille katsomoille on keskusteltu - SeaHorse Weekiä ei voisi kuvitellakaan järjestettävän ilman yleisöä, joten päätös oli yhdistyksen hallitukselle Valtioneuvoston linjauksen jälkeen selkeä", Maukonen taustoittaa. 

Kilpailun valmisteluja oltiin jatkettu tähän päivään saakka ja järjestäjä jatkaa kilpailuviikon suunnittelua kohti ensi vuotta. "Kaikkiaan tilanne maailmalla on erittäin vakava ja surullinen. Toivomme, että ensi vuonna ollaan jälleen siinä tilanteessa, että voimme jatkaa SeaHorse Weekin järjestämistä erittäin hyvien yhteistyökumppaneidemme kanssa. Odotamme muun muassa kovasti sitä, että esteratsastuksen uusi Grand Slam -sarja päästään aloittamaan", Maukonen kertoo.

SeaHorse Week kilpaillaan perinteisesti viikolla 30, joten tämän hetkisen suunnitelman mukaan Hangon vanhalla urheilukentällä kiidetään rataesteiden yli seuraavan kerran 28.07. - 01.08.2021. "Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi Hankoon ensi vuonna, pidetään nyt yhdessä huoli siitä, että koronavirustilanne saadaan hallintaan", Maukonen päättää.