European Equestrian Forum perustettiin Antwerpenissä

1.6.2010

Uusi kansainvälinen organisaatio ryhtyy ajamaan eurooppalaisen ratsastuksen asiaa. FEI:n, kansainvälisen ratsastajainliiton, eurooppalaisten ryhmien I ja II -edustajat 40 maasta kokoontuivat tiistaina 8.9. Antwerpenissä. Kokouksen lopputulemana päätettiin yksimielisesti perustaa EEF, European Equestrian Forum, ajamaan eurooppalaisen ratsastusurheilun asemaa.

- EEF perustettiin yhteisymmärryksessä FEI:n kanssa, ja se ryhtyy  ajamaan eurooppalaisen ratsastuksen etua osana FEI:tä . Tarkoitus ei ollut perustaa FEI:n kanssa kilpailevaa organisaatiota. Vastaavat maanosien kattojärjestöt ovat jo Aasialla, Pohjois- ja Väli-Amerikalla sekä arabimailla, kertoo Suomen Ratsastajainliiton puheenjohtaja Jukka-Pekka Leskinen, joka osallistui perustamiskokoukseen paikan päällä.

Ratsastuksen kansainvälisestä kilpailutoiminnasta yli 60 prosenttia sijoittuu Eurooppaan. Erityisesti huippu-urheilun taso tahdotaan varmistaa.

- Näen, että uusi organisaatio on eurooppalaisen ratsastusurheilun kannalta hyvä, sillä kun pääsemme vaikuttamaan asioihin isona ryhmänä, viestiimme tulee enemmän voimaa taakse, Leskinen toteaa.

- Erityisesti urheilupuoli on nyt tärkeässä asemassa. Haluamme pitää huippu-urheilun riittävän korkealle tasolla, mutta näkyvissä on ollut merkkejä, että tasoa halutaan laskea, jotta kaikki pääsisivät mukaan. Meidän täytyy levittää ratsastusta lajina ympäri maailman, mutta ei niin että lasketaan tasoa, vaan että autamme muita nousemaan samalle tasolle, hän painottaa.