Finnderby sai uuden yhteistyökumppanin

1.6.2010

Hevosopisto on saanut kaksi uutta yhteistyökumppania ja perustaa edustusjoukkueen sekä ratsastus- että raviurheiluun.

Agrimarket-ketju ja Finn-Tack Oy ovat Ypäjän Hevosopiston uudet pääyhteistyökumppanit yritysmaailmassa. Kolmivuotiset yhteistyösopimukset astuvat voimaan vuoden 2007 alussa. Yhteistyö tuo lisää näkyvyyttä niin Hevosopiston ratsastus- kuin ravitoimintaankin.

Agrimarketin rooli on erityisen merkittävä mm. Ypäjän kilpailutoiminnassa. Kesän suurin kansainvälinen ratsastuksen ulkotapahtuma on seuraavan kolmen vuoden ajan Finnderby presented by Agrimarket, ja lisäksi yrityksellä on nimikkoluokka kaikissa muissa Hevosopiston järjestämissä ratsastuskilpailuissa sekä kansallisella että alueellisella tasolla.

- Sopimus on meille monellakin tavalla merkittävä, koska se osaltaan takaa jatkuvuutta ja antaa mahdollisuuksia kehittää paitsi Finnderbyä myös muita tapahtumia, sanoo toimitusjohtaja Hannu Kalalahti Hevosopistolta.
Hevosopisto puolestaan järjestää Agrimarketin käyttöön asiantuntemusta mm. palveluiden ja tuotteiden kehittämisessä ja hevostuoteryhmistä vastaavan henkilökunnan koulutuksessa.

- Tuotevalikoimamme on laajentunut perinteisistä hevosten rehuista ja laiduntarvikkeista varusteisiin ja tarvikkeisiin. Pystymme nykyisin palvelemaan hevosväkeä kokonaisvaltaisemmin, ja sopimuksen tavoitteena on lisätä näkyvyyttämme kaikkien hevosihmisten parissa. Ypäjä on osaamisen ja tapahtumien keskus, jossa tavoitamme niin alan ammattilaisia kuin harrastajiakin, sanoo hevostoimialan tuotepäällikkö Kalle Hakala Agrimarketista.

Agrimarket-ketjuun kuuluu 134 eri puolilla maata toimivaa myymälää. Nämä kaikki välittävät perinteisiä tuotteita, kuten rehuja, ja yli 80 myymälää tarjoaa myös muita hevostuotteita.
- Ypäjän osaamista hyödynnämme myös oman hevostuoteryhmästä vastaavan henkilöstömme koulutuksessa, yksi koulutus on jo järjestetty, jatkaa Kalle Hakala.
Yhteistyökuvio on luonteva myös siksi, että Finn-Tack ja Agrimarket tekevät myös keskenään tiivistä yhteistyötä.

Hevosopistolle oma ratsastus- ja ravijoukkue
Finn-Tack Oy tunnetaan sekä Suomessa että maailmalla niin ravivaljaistaan kuin ajopuvuistaan. Ratsastajat tunnistavat tuotemerkin nimellä Horze. Suomesta käsin toimiva yritys vie tarvikkeita kaikkiin Euroopan ravimaihin ja on käynnistänyt toiminnan myös Kanadassa. Horze-ratsutarvikeliikkeitä on Pohjoismaiden lisäksi Venäjällä ja Saksassa.

Yhteistyösopimukseen liittyvä Finn-Tackin nimikkoprojekti Ypäjällä on vuoden 2007 alussa perustettava Hevosopiston edustusjoukkue, joka koostuu oppilaitoksen palveluksessa työskentelevästä henkilökunnasta, pääasiassa ratsastuksen  ja ravin opettajista. Joukkueen jäsenten nimet ja tiedot julkistetaan Hevosopiston avoimien ovien päivänä 3. helmikuuta.

- Tässä vaiheessa joukkueemme pysyvä runko on todellakin opettajavetoinen. Saamme toiminnan käyntiin ja luotoa siihen jatkuvuutta. Opiskelijathan edustavat meitä myös, osa kilpailee paljonkin. Joukossa on ratsastajia omasta kisaviikostamme ja seuratasolta kansallisiin, joskus jopa PM- ja EM-tasolle. Myös ravisuuntautuneet opiskelijat ajavat kilpaa, koulutuksensa aikana 10-15 kertaa. Tarkoituksemme on jollakin tavalla laajentaa joukkueajatusta heidän suuntaansa, sanoo toimitusjohtaja Hannu Kalalahti Hevosopistolta.

- Ratsastajamme tunnetaan jo hyvin, mutta raviosaamistamme ei. Olemme sillä puolella pyrkineet kehittämään toimintaa entisestään mm. parantamalla opetushevosten tasoa, ja hankkimalla jo ennestään osaavaan opettajajoukkoon vahvistusta. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että Ilkka Korpi käy viikoittain meillä opettamassa raviin suuntautuvia opiskelijoita. Ravin näkyminen myös tässä joukkueessa on meille tärkeää, jatkaa Hannu Kalalahti.

- Tavoitteemme on niin sanotusti pakata tieto tuotteisiin, joita yrityksemme valmistaa sekä Euroopassa, Aasiassa että Etelä-Amerikassa. Haluamme kehittää tuotteita niin, että ne todella palvelevat käyttäjiään mahdollisimman hyvin. Tässä työssä tarvitsemme sitä tietoa ja osaamista, jota Ypäjällä on. Saamme tätä kautta tärkeää apua varusteiden ja tarvikkeiden testaukseen ja asiantuntijoiden kommentteja tuotteistamme. Otamme tästä tiedosta kaiken irti, lupaa toimitusjohtaja Gunnar GangsØ Finn-Tack Oy:stä.