Finnderby tuplaa palkintopotin - Nations Cup Ypäjällä kesällä

1.6.2010

Esteratsastuksen Nations' Cup Ypäjällä
Finnderbyn palkintopotti lähes kaksinkertainen

Hevosopiston kilpailukauteen 2010 mahtuu jokaiselle jotakin. Urheilullisesti merkittävin ja samalla Hevosopiston vuotuisista tapahtumista suurin on perinteinen kansainvälinen Finnderby presented by Agrimarket 17.-20. kesäkuuta. Tapahtuma järjestetään jo 37. kerran, ja ohjelmassa on kansainvälisen esteratsastuksen lisäksi myös kenttä- ja kouluratsastusta.

Finnderbyn esteradalla on luvassa kovan tason suorituksia: kisan luokitus on kolme tähteä. Tapahtuma on  kotimaisille maajoukkuetason ratsastajille kauden merkittävin. 

Esteratsastuksen Nations' Cupiin tavoitellaan yhdeksää joukkuetta. Tavoite on haastava, mutta sen saavuttamista edesauttaa huimasti kohonnut palkintopotti. Finnderby-tapahtuman palkintotaso on kova, suurempi kuin koskaan ennen sen 37 vuoden historian aikana.

Yhteensä palkintoja maksetaan ulos noin 98.500 euroa. Nations Cupissa jaossa on 35 000€, Finnderbyssä 20 000€ ja GP-luokassa 21 000€.

- Summa kasvaa viime vuodesta lähes kaksinkertaiseksi, nousu on noin 50.000 euroa. Kysymys on siitä, että Kansainvälinen Ratsastajainliitto FEI sanelee uusissa vaatimuksissaan palkintosummat. Haluamme kuitenkin, että Suomessa on yksi tämän tason kesäkisa, josta ratsastajat voivat kerätä ranking-pisteitä, kertoo Hevosopiston toimitusjohtaja ja samalla tapahtuman johtaja Petri Meller.

- Tässä taloustilanteessa rahan kokoaminen ei todellakaan ole helppoa. Suhtaudumme tilanteeseen silti positiivisin odotuksin. Finnderbyn pääsponsori on edelleen Agrimarket, ja käymme parhaillaan neuvotteluja muiden yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Ohjelman kohokohtina esteradalla ovat mm. perjantaina Grand Prix luokka 150 cm, lauantaina perinteinen Finnderby-luokka erikoisesteineen ja sunnuntaina kansainvälinen joukkuekilpailu Nations' Cup. Kisassa on luokkia myös nuorille ratsastajille ja junioreille, joten osallistuvia ratsastajia on noin 120.

Esteratsastuksen Nations' Cupiin tavoitellaan yhdeksää joukkuetta. Tavoite on haastava, mutta sen saavuttamista edesauttaa huimasti kohonnut palkintopotti. Finnderby-tapahtuman palkintotaso on kova, suurempi kuin koskaan ennen sen 37 vuoden historian aikana, itse asiassa suurempi kuin Suomessa koskaan ennen. Yhteensä palkintoja maksetaan ulos noin 98.500 euroa. Nations Cupissa jaossa on 35 000€, Finnderbyssä 20 000€ ja GP-luokassa 21 000€..

- Summa kasvaa viime vuodesta yli kaksinkertaiseksi, nousu on yli 50.000 euroa. Kysymys on siitä, että Kansainvälinen Ratsastajainliitto FEI sanelee uusissa vaatimuksissaan palkintosummat. Haluamme kuitenkin, että Suomessa on yksi tämän tason kesäkisa, josta ratsastajat voivat kerätä ranking-pisteitä, kertoo Hevosopiston toimitusjohtaja ja samalla tapahtuman johtaja Petri Meller.