Forstén 3. 150 cm:n esteillä Barcelonassa

1.6.2010

Mikael Forsten kolmanneksi 150 cm:n esteilläEvli Nandelella

Barcelonassa hypätään sunnuntaina esteratsastuksen Nations Cupin -finaali, jonka kaksi parasta joukkuetta nousee mestaruussarjaan Meydan FEI Nations Cupiin. Kilpailuissa ratsastetaan useita muita erittäin kovia luokkia ennen finaalihuipentumaa. Lauantaina Mikael Forstén hyppäsi hienosti kolmanneksi isoilla 150 cm:n esteillä tammalla Evli Nandele. Luokan voitti vain hiukan nopeampana Brasilian Felipe Ramos Guinato hevosella Kidit Saint Clair ja toiseksi hyppäsi britti Robert Smith ratsulla Talan.

Hyppääkö Suomi superliigaan sunnuntaina?

Suomen joukkueen ässä on tällä kaudella huippuvedossa ollut Forstén, joka oli Windsorin EM-kisoissa yhdestoista ja maailmancupin finaalissa kolmastoista. Mukaan Barcelonaan lähti ykköstykki Isaac du Jonquet. Muukin joukkue, Noora Forstén, Maiju Mallat ja Sebastian Numminen, on hevosineen erittäin hyvässä iskussa ja tähtää joukkuekisaan tosissaan, parhaita hevosia on säästelty ja valmisteltu nimenomaan kovinta koitosta varten.

Suomen joukkueella on kaikki mahdollisuudet hypätä sunnuntaina superliigaan, jonne pääsee kaksi parasta joukkuetta. Kisa hypätään puhtaalta pöydältä. Mukana ovat erittäin kovat ja tosissaan superliigaan tähtäävät Norja ja Espanja sekä erittäin vahva Kanadan joukkue. Niiden lisäksi finaalipaikasta kamppailevat myös Unkari ja Puola. Tanska karsiutui myös mukaan, mutta se ei ole lähettänyt paikalle joukkuetta. 

Himoittu lippu superliigaan olisi Suomelle jymypaukku, sillä tavoitteeksi oli alun perin asetettu pääsy vain itse finaaliin vasta ensi kaudelle. Mutta ratsastajamme ovat olleet kesällä kovassa vedossa - nyt nähtäväksi jää, miten pitkälle paukut pelissä riittävät.

FEI, kansainvälinen ratsastajainliitto, on tehnyt päätöksen jonka perusteella Meydan FEI Nations Cupin eli mestaruussarjan kymmenestä joukkueesta pudotetaan tänä vuonna viimeisenä oleva Italia sekä tasapisteissä sitä edellä olevat Britannia ja Belgia. Ensi vuonna mestaruussarjasta pudotetaan niin ikään kolme joukkuetta. Kun tilalle nostetaan alemmasta liigasta kumpanakin vuonna vain kaksi joukkuetta, mestaruussarjan joukkueiden määräksi jää kahdeksan, mikä on sopivampi määrä kilpailun kestoa ja kiinnostavuutta ajatellen.

Nations Cup -finaali ratsastetaan sunnuntaina alkaen klo 16.30 Suomen aikaa. Toinen kierros alkaa klo 18.30.

Perjantaina sijoitus
Noora Forsténille


Perjantaina Noora Forstén hyppäsi 140 cm:n aikaratsastuksessa hienosti yhdeksännelle tilalle hevosella Campari.

17.-20.9. Esteratsastuksen Nations Cup -finaali, CSIO4* Barcelona

Tuloksia la 19.9.
Luokka 8. 150 cm:n aikaratsastus, sijoittui 10.
1. Felipe Ramos Guinato / Kidit Saint Clair, BRA 0/42.78
2. Robert Smith / Talan, GBR  0/43.19
3. Mikael Forstén / Evli Nandele, FIN  0/43.39

Tuloksia perjantai 18.9.
Luokka 4,  140 cm aikaratsastus, virheet muutetaan ajaksi. Sijoittui 9.
1. Santiago Lambre / Curant, MEX  59.84
2. Cassio Rivetti / Rosa, UKR  60.57
3. Miribel D'Auvray Kürten, Jessica IRL  61.33
…9. Noora Forsten / Campari, FIN  66.39

Suomen ratsastajien esittelyt: LINKKI
Järjestäjä: www.csiobarcelona.com
Täydet tulokset: http://eventcontent.hippoonline.de/432/432zeitplanENG.htm