Forstén ja Fagerström sijoille Queen’s cupissa

1.6.2010

Noora Forstén ja Nina Fagerström sijoille Queen's cupissa

Suomi radalle tänä iltana kolmantena mestaruusliigan karsintakilpailussa

Noora Forstén täydensi Suomen menestystä Barcelonan kisoissa hyppäämällä lauantain myöhäisillassa viidenneksi kuningattaren cupissa 155 cm:n esteillä. Forstén hyppäsi perusradan ja uusinnan puhtaasti unkarilaissyntyisellä oriilla Campari, mutta jäi kärjestä hieman ajassa. Nina Fagerström oli Talentilla uusinnassa piirun nopeampi, mutta vauhti kostautui yhtenä pudotuksena, jolla kokonaiskilpailussa heltisi seitsemäs sija.

Luokan voitti Itävallan Thomas Frühmann hevosella The Sixth Sense ja toiseksi kiisi Irlannin Jessica Kürten ratsulla Castle Forbes Myrtille Paulois.
Lähtövuorot kilpailujen huipentumaan, Nations Cup -finaaliin illalla on arvottu. Suomi lähtee radalle kolmantena. Ensimmäisenä hyppää Norja, sen jälkeen Espanja. Neljäntenä radalla on Puola jäljessään Unkari ja Kanada.

Suomen joukkueesta ensimmäisenä tuleen ratsastaa kauden komeetta Maiju Mallat hevosella St. Germain. Hänen jälkeensä on vuorossa Noora Forstén Camparilla, joka on tehnyt hyvin vakuuttavaa työtä tänä viikonloppuna. Kolmas radalla on Sebastian Numminen EM-hevosellaan Calandro II ja ankkurina on joukkueen ässä Mikael Forstén ykköstykillään Isaac du Jonquet. Ratsukko oli juuri EM-esteillä yhdestoista.´

Barcelonan Nations Cup -finaalin kaksi parasta joukkuetta nousee mestaruussarjaan Meydan FEI Nations Cupiin. Finaalissa ratsastetaan kaksi kierrosta alkaen klo 16.30. Toinen kierros alkaa klo 18.30 Suomen aikaa, mukaan pääsevät kaikki kuusi joukkuetta.
Himoittu lippu superliigaan olisi Suomelle jymypaukku, sillä tavoitteeksi oli alun perin asetettu pääsy vain itse finaaliin vasta ensi kaudelle.