Forstén ja Pentti ovat jo Helsingissä

1.6.2010

Kansainvälisesti kokeneimmat suomalaisratsastajat Mikael Forstén ja Noora Pentti saapuivat kisapaikalle tiistaina. Hevoset matkustivat Hollannin Guttecovenista Helsinkiin pitkän kaavan mukaan, kahdella yöpymisellä.

- Hevoset ovat hyvässä kunnossa ja pirteitä. Ratsastimme niitä tänään uudella kuituhiekkapohjalla, joka vaikutti hyvältä. Uusi pohja on hieno panostus järjestäjältä, kiitteli Pentti.

Tasavertaisesti aikansa hevos- ja autourheilun kesken jakava Forstén odottaa kisoja innokkaana.

- Olen tämän kauden aikana kilpaillut selvästi vähemmän kuin viimeisen 25 vuoden aikana. Kuitenkin prosentuaalisesti estekisat ovat menneet paremmin kuin koskaan. Motivaationi on nyt kohdallaan. Hevoset ehtivät paremmin levätä kisojen välissä ja saan valmisteltua ne kisoihin entistä paremmin.


Noora ja Mikko, elämän- ja kilpakumppanit.

Forstén kilpailee Helsingissä Skybreakerillä ja Isaac de Jonquetilla. Pentin ykköshevonen Evli Condino sai kaviopaiseen ennen lähtöä, ja sen tilalla nähdään MM- ja EM-ratsu Evli Cagliostro. Mielenkiintoinen uutuus on 11-vuotias Atlas, jonka kanssa Pentillä on takana vasta yksi rata.

- Cagliostro on isolaukkaisena parhaimmillaan ulkokentillä ja isoissa halleissa. Sunnuntain maailmancupissa minun pitää miettiä, miten saan ratkottua tehtävät hevoselle parhaalla mahdollisella tavalla. Atlaksen kanssa päätän perjantaina, olemmeko valmiita kilpailemaan Grand Prix´ssä.

"Ulkosuomalaisille" menestyspaineet

Suomen Ratsastajainliiton valmennuspäällikkö ja kilpailujen ratamestari Aki Ylänne heitti Suomen kuudelle kärkiratsastajalle mahtipontisen tavoitteen.

- Eikö urheilussa pidä tavoitella voittoa? Sen mukaanhan meidän pitää siis tavoitella maailmancupissa kuutta ensimmäistä sijaa.

Eniten paineita hän luonnollisesti kasasi tasaista kansainvälistä menestystä keränneille Pentille, Forsténille ja Sebastian Nummiselle.

- Mutta ei meillä ole mitään sitä vastaan, että Jukka-Mikael Koivisto voittaa maailmancupin. Periaatteessa kaikilla maailmancup-luokkiin valituilla ratsastajilla on edellytykset voittaa luokka, Ylänne sanoo.

Anky on jo noussut satulaan

Sunnuntaina loukkaantunut Anky van Grunsven on noussut tänään kokeilumielessä hevosen selkään. Lopullisen päätöksen kilpailuihin osallistumisestaan hän antaa torstai-iltana areenalla.

Oliver Hoburg on ratissa, kun pohjasta tehdään paras kautta aikojen.