Forstén mc-ratsullaan Isaac kuudes Zürichin GP:ssä

1.6.2010

Kovassa iskussa mc-koitosta kohti!
 
Esteratsastaja Mikael Forstén otti loistavan lähdön viikonlopun maailmancup-urakkaan Zürichissä hyppäämällä Isaac du Jonquet'lla kuudenneksi Rolex GP:ssä 150 cm:n esteillä myöhään torstai-iltana.

Mikko ja Isaac Helsinki Horse Show'ssa syksyllä. Kuva Anna Vähäkuopus.

Forstén ratsasti tunnettuun tyyliinsä voitosta pistäen kaikkensa peliin. Ratsukko ottikin uusinnassa erittäin kovan ajan, joka olisi riittänyt kärkeen, mutta harmillinen kosketus puomiin maksoi lopulta kalliit viisi sijaa. Vauhdikkaan uusinnan ratsasti nimiinsä Saksan estetitaani Ludger Beerbaum hevosella All Inclusive NRW puhtaalla suorituksella, mutta jääden Forsténin ajasta yli sekunnin. 

- Uusintaan lähti aika monta, itse starttasin toisena. Selvitimme puhtaasti vaikean pystyokserisarjan, jolla radan virheistä tuli 70-80 prosenttia. Sen jälkeen oli kaareva tie pystylle, jolle kaikki tuntui olevan kunnossa, mutta Isaac hipaisi etujalalla kevyesti puomin päälle pyöräyttäen sen alas. Vähän siinä oli epäonneakin, Forstén toteaa.

- Kaiken kaikkiaan se oli erittäin onnistunut uusinta ja kova aika. Sain myös hyvin maailmanlistan rankingpisteitä sekä paikan Mercedes Masteriin, joten olen todella tyytyväinen, hän jatkaa.

Tulos avasi ratsukolle paikan perjantai-illan huippukovaan Mercedes Master -luokkaan, johon pääsee kymmenen parasta GP:stä ja viisi perjantain iltapäivän 150 cm:n luokasta. Päävoittona rahakkaassa luokassa jaetaan Mercedes-Benz CLC 230 Sports Coupé -auto.

Pääkoitos odottaa kuitenkin ratsukkoa sunnuntaina maailmancupin osakilpailun vaativalla radalla. Vuosi sitten se otti mc-voiton Amsterdamin esteillä.

- Tämä kilpailu on siinä mielessä vähän rankka, että hevoselle tulee nyt kolme isoa luokkaa, mutta lauantaina sillä on kuitenkin välipäivä. Koetetaan saada paras tulos aikaan, mikä on mahdollista, Forstén lupaa.

Zürichissä ratsastetaan sunnuntaina alkaen klo 14.45 Suomen aikaa FEI:n esteratsastuksen maailmancupin superliigan eli Länsi-Euroopan liigan yhdeksäs osakilpailu. Forstén on tällä hetkellä 28. sijalla, kun finaalipaikan saa länsiliigasta 18. kovimman kärki. Liigan johtopaikkaa pitää Sveitsin Steve Guerdat. Hevosvoimia on tarjolla myös mc-osakisan voittajalle, joka kotiutuu kisapaikalta uuden maasturin ratissa.

CSI5*-W Zürich 22.-25.1.2009
Tuloksia 22.1.
Rolex Grand Prix, 150 cm perusrata ja uusinta. Lähti 46, sijoittui 15.
1) Ludger Beerbaum /All Inclusive NRW, GER, 0-0/37.90
2) Manfred Müller / Cheenook's Boy CH, SUI CHF  0-0/38.05
3) Jose Larocca / Royal Power, ARG  0-0/45.67
…6) Mikael Forstén / Isaac du Jonquet, FIN  0-4/36.17

Järjestäjän kotisivut: www.mercedes-csi.ch
Tulokset ja lähtölistat: http://eventcontent.hippoonline.de/368/368zeitplanDEU.htm
Forsténien kotisivut: http://www.forsten-pentti.com/