Forstén 8. Lummenin GP:ssä – EM-raja ylittyi Evli Maikella

1.6.2010

Mikael Forstén kahdeksas Lummenin GP:ssä
- EM-karsintaraja ylittyi Evli Maikella

Mikael Forstén ratsasti tammalla Evli Maike kahdeksannelle sijalle Lummenin vaativassa GP:ssä sunnuntaina 160 cm:n esteillä. Kilpailu ratkaistiin kahdella kierroksella, jossa ensimmäiseltä toiselle eteni kärjen paras neljännes. Ratsukko hyppäsi radat puhtaasti, mutta sai yhden sakkopisteen ylitetystä enimmäisajasta molemmilla kierroksilla. Voiton kilpailussa otti Saksan Marcus Ehning tammalla Noltes Küchengirl ennen Belgian Jos Lansinkia oriilla Spender S.

- Ensimmäisellä kierroksella meillä meni vain viisi sadasosasekuntia enimmäisajasta yli. Toisella kierroksella ajattelin, että on turha lähteä lennättämään aikaa, koska yhdellä pudotuksella olisi hävinnyt sijoissa paljon enemmän. Olen tosi tyytyväinen, hevonen hyppäsi todella hyvin, Forstén iloitsee.

Evli Maike on 15-vuotias, kokenut estetamma, jonka isä on tunnettu esteperiyttäjäori Libero H. Hevonen siirtyi Forsténien talliin vuosi sitten keväällä, mitä ennen se oli Irlannin kuulun Jessica Kürtenin ratsuna. Hevonen on ollut jonkin aikaa poissa radoilla ja vasta nousussa kohti huippuvirettä. Viime kaudella sillä kilpaili enemmänkin Mikaelin puoliso Noora Forstén.

- Maike on minulle uusi tuttavuus, hyppäsin sen kanssa nyt ensimmäistä kertaa isojen kisojen pääluokkaa. Vielä ei tiedä aivan tarkkaan minkä verran sen kanssa tarvitsee kättä ja minkä verran jalkaa, mikä on sopiva laukkarytmi. Vaihdoimme tällä päivälle toisen kuolaimen ja nyt hevonen tuntui hankalan viikonlopun kivalta ja verrattain helpolta hypätä, olen totta kai erittäin tyytyväinen tulokseemme, Forstén kertoo.

Myös Forstén ylitti EM-karsintarajan Lummenissa

Nations Cup -kilpailuissa ratsastajien on mahdollista ylittää kansainvälisiin arvokilpailuihin vaadittava tulosraja ratsastamalla rata alle neljällä virhepisteellä joko joukkuekilpailu Nations Cupissa tai kilpailujen GP-luokassa. Tällä erää haussa on edustus esteratsastuksen EM-kilpailuihin Windsoriin Iso-Britanniaan 25.-30. elokuuta.

Forstén ylitti suorituksellaan karsintarajan GP:ssä ja Maiju Mallat ja Sebastian Numminen perjantain Nations Cupissa. Ratsastajat saavat Nations Cup -kilpailuista myös arvokkaita FEI:n maailmanlistapisteitä.

- Toivon edelleen, että Isaac olisi kunnossa ja EM-ratsuni, jos sinne ollaan menossa. Jos Maike on hyvässä vireessä ja Isaac ei, ja Suomella on menossa kisoihin joukkue, voin harkita sinne myös sitä. Vielä tämän kisan perusteella en laita tavoitteeksi hypätä Maikella EM-kilpailuja. Katsotaan pikkuhiljaa eteenpäin kisa kerrallaan,  Forstén tuumii.

Forstenien tallilla työskentelevä ja valmentautuva Mallat hyppäsi perjantaina hieman yllättäen suomalaisista parhaan radan Nations Cup -joukkuekisassa vain yhdellä aikavirheellä.

-  Minua tulos ei yllättänyt. Sanoin tammikuussa Suomessa Nations Cup-tapaamisessa, että ymmärrän ettei Maiju ole ratsastajalistoilla sen astisten kilpailusuoritustensa perusteella, mutta on ensi kesänä, kun Nations Cupia hypätään. Pidin Maijun menestystä realistisena tavoitteena. Koskaan ei etukäteen tiedä, miten urheilija toimii kovan paineen alla isoissa kisoissa, mutta hänellä ei ollut eroa normaaliratsastukseen, ehkä hän oli hieman tavallistakin skarpimpi, Forstén toteaa.

- Maijun menestys perustuu kolmeen asiaan. Ensinnäkin Maiju on todella hyvä ratsastaja. Toiseksi hän sopii erittäin hyvin minun tapaani treenata. Teemme paljon töitä, hypytän häntä joka ainoa päivä kun olen kotona ainakin kahdella tai kolmella hevosella. Kolmas asia on, että meillä on Nooran kanssa hyviä hevosia ja hyvä systeemi, joten voimme sikäli tuottaa vielä lisäksemme yhden ratsastajan maajoukkuetasolle, Forstén jatkaa.

Tuloksia Lummen, Belgia

Sunnuntai 3.5.
Lummen Grand Prix 160 cm, kaksi kierrosta. Lähti 50, sijoittui 13.
1) Marcus Ehning / Noltes Küchengirl, GER 0-0/58.99  
2) Jos Lansink / Spender S, BEL 0-0/59.49  
3)  Juan Carlos Garcia / Hamilton De Perhet, ITA 0-0/59.73  
…8) Mikael FORSTéN / EVLI MAIKE, FIN 1-1/79.44

Muita tuloksia
Luokka 14, 120 cm, perusrata ja välitön uusinta, 8. sija Juulia Jyläs / Santina 0-0/45.68

Lauantai 2.5.
Pikkukierros CSI2 , luokka 11b,  130 cm, perusrata ja välitön uusinta: 3. sija Noora Forstén / Carnell 0-0/43.47

Järjestäjän nettisivut, täydet tulokset: www.csiolummen.be
Forsténien kotisivut: http://www.forsten-pentti.com/