Forstén otti GP-sijoituksen

1.6.2010

Kansainvälistä esteratsastusta, CSI-W Amsterdam, Hollanti, 28.1.

Mikael Forstén hyppäsi GP-sijoituksen
Myöhään lauantaiyönä Amsterdamissa Mikko Forstén otti kauden ensimmäisen 160 cm Grand Prix -sijoituksensa 11-vuotiaalla belgialaisella ruunalla Isaac du Jonquet. Kovatasoisessa 39 ratsukon luokassa nähtiin vain seitsemän perusradan nollaa. Uusinnassa viisi ratsukkoa hyppäsi viehepisteittä. Voiton vei Hollannin Maikel van der Vleuten. Forstén sijoittui seitsemänneksi saatuaan kuusi virhettä uusinnassa.

- Olemme työskennelleet Isaacin kanssa hieman eri tavalla kuin aikaisemmin ja tulokset alkoivat näkyä nyt. Se hyppäsi myös erittäin hyvin perjantain aikaluokassa, jossa en itse yrittänyt nopeaa tulosta, sanoi Forstén. GP:n uusinnassa oli mukana niin nopeita hevosia, että valitsin strategiakseni yrittää hidasta nollaa, mutta siitä tuli sitten pudotus plus kaksi aikavirhettä, hän jatkoi.

Forsténin päätavoite tällä kaudella on EM-startti. Mahdollisia EM- hevosia ovat Skybreaker, joka hyppäsi MM-kisan ja Isaac sekä viime kesänä erittäin lupaavasti hypännyt, mutta vielä kokematon Quinault.

- Jos näistä kaikista pääsen valitsemaan, niin kyllä Isaac olisi ykkösvaihtoehto jos alkukauden kuluessa ei tapahdu suuria muutoksia. Isaacilla on enemmän kapasiteettia kuin Skybreakerilla ja se tekee tasaisempia tuloksia. Skyn kanssa minun on vaikeaa saada aikaan tasaisia tuloksia. Sen ratsastaminen on kauhean pikkutarkkaa. Se voi hypätä joko nollan tai tehdä useita pudotuksia ilman, että mitään on ihmeemmin ollut pielessä. Tietysti pudotusten syy usein istuu satulassa, mutta aina ei suoritusta analysoidessa selkeää ratsastusvirhettäkään löydy, kertoi Forstén.

Maailmancupin osakilpailussa sunnuntaina Mikko ja Skybreaker saivat 16 virhettä.
- Tänään virheiden syy kyllä löytyi satulasta. Sky teki yhden virheen, jonka jälkeen muutin suunnitelmaani ja lisäsin askeleen väliin, johon sitä ei olisi pitänyt lisätä sillä seurauksella, että lisää puomeja putosi, analysoi Forstén.

Ensi viikolla Mikael Forstén jatkaa maailmancupin seuraavaan osakilpailuun, joka hypätään Bordeaux´ssa.

Tulokset
Luokka Grand Prix, 160 cm, yksi uusinta, 39 lähti, 10 sijoittui
1) Audi's Parmala Douche / Maikel van der Vleuten Hollanti 0-0-37.49, 2) Bmc Rubert R /  Ben Schröder Hollanti 0-0-37.56, 3) Necoll / Malin Baryard-Johnsson Ruotsi 0-0-38.14..., 7) Mikael Forstén Mikael / Isaac Du Jonquet Suomi 0-6-51,17

Luokka 160 cm, yksi uusinta
maailmancupin 9 / 13 osakilpailu, 40 lähti, 10 sijoittui

1) Leena / Markus Beerbaum Saksa 0-0-36.02, 2) Thesaura / Mark Armstrong Britannia 0-0-36.18, 3) Butterfly Flip / Malin Baryard-Johnsson Ruotsi, 0-0-36.31, 4) Air Jordan Z / Daniel Deusser Saksa 0-0-36.48, 5) Loro Piana Albin / Juan Carlos Garcia Italia 0-0-36.54, …39) Skybreaker / Mikael Forstén Suomi 16-75.70  
 
Tilanne FEI World Cup, esteratsastus
Länsi-Euroopan liiga 9 / 13 osakilpailun jälkeen:

1) Christian Ahlmann Saksa 78,  2) Beat Mändli Sveitsi 64, 3) Albert Zoer Hollanti 50, 4) Meredith Michaels-Beerbaum Saksa 48, 5) Markus Beerbaum Saksa 45, 6) Judy Ann Melchior Belgia 44, 7) Gerco Schröder Hollanti & Rene Tebbel Saksa & Patrick McEntee Belgia 42,10) Michael Whitaker Britannia 39, 11) Malin Baryard-Johnsson Ruotsi 36 pistettä. Pisteitä 77 ratsastajalla.  Suomalaisilla ratsastajilla ei ole pisteitä toistaiseksi.

Kaikki pisteet FEI:n sivulla: www.horsesport.org / World Cup
kaikki tulokset: http://events.horses.nl/2007/amsterdam/results/results.htm
Lisätietoja www.forsten-pentti.com

Etusivun kuva: Stal Forstén-Pentti
kuvan käsittelyMarcus Westermark