Hamina Bastioni Horse Festivalin ohjelma julkistettu

1.6.2010

Kohokohtina tänä kesänä kansainväliset esteratsastuksen Grand Prix ja Nations Cup sekä kouluratsastuksen Pohjoismaiden mestaruuskilpailut

Ratsastuksen ulkokauden kohokohdan, kansainvälisen suurtapahtuman, Hamina Bastioni Horse Festivalin,
ohjelma 26.-28. kesäkuuta on vahvistettu. Eurooppalaisittain ainutlaatuisen Bastioni-linnoituksen upeissa puitteissa tarjotaan monipuolista esteratsastusta juniorien tyyliluokasta aina kansainväliselle Grand Prix- ja Nations Cup -tasolle asti. Kouluratsastusyleisöä hemmotellaan Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailuilla, jotka ratkotaan korkeimmalla tasolla luokissa Grand Prix ja Grand Prix vapaaohjelma eli Kür.

- Hamina on kotikisana erinomainen tilaisuus maajoukkueratsastajillemme näyttää osaamisensa, kilpailujen johtaja Tom Gordin kertoo.
- Hamina on maajoukkueen kauden yksi tärkeimmistä kisoista, ja täällä kerätyt Nations Cup -rankingpisteet ovat meille arvokkaita. Bastionin ainutlaatuiset puitteet ovat myös haasteelliset, onhan kisakentän leveys sisähallia muistuttava, vaikka pituutta riittää sataan metriin asti, Gordin jatkaa.

Suomella on puolustettavana huippusijoituksia Haminan joukkuekilpailusta. Historiallinen voitto kilpailussa saavutettiin vuonna 2005 ja edellisessä Bastionin kisassa 2007 Suomi sijoittui kakkoseksi.

Kouluratsastuksen osalta järjestäjä onnistui neuvottelemaan Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailut Bastioniin.

- Mestaruustason kilpailu ei ole irrallinen ilmiö, vaan se on naapurimaiden keskinäinen, kiinnostava voimannäyte, Gordin valaisee.
- Toivomme että sekä kotimaiset että ulkomailla valmentautuvat suomalaiset kouluratsastuksen huiput noteeravat kisan ja saapuvat hyvässä kunnossa Haminaan, hän jatkaa.

Esteratsastuksen Hamina Grand Prix ja Nations Cup sekä kouluratsastuksen Grand Prix -luokka ovat kaikki kansainvälisen ratsastajainliiton, FEI:n, virallisia karsintakilpailuja lajien mestaruuskilpailuihin. Tämä takaa luokkien vaikeusasteet, minkä ohella koulukilpailua tuomaroi kansainvälisesti korkeinta tasoa edustava O-luokan tuomari.

Kolmipäiväiseen tapahtumaan mahtuu monipuolista tarjontaa sekä lajin nuorisolle kuin myös kotimaisille huipuille. Horse Festival -ohjelmaan sisältyy lisäksi vauhdikasta viihdettä ja kulinaarisia elämyksiä uniikissa ympäristössä. Järjestäjä odottaa tapahtumaan 15.000 kävijää.

Lisätietoa www.helsinkihorseshow.fi/bastioni tai Tom Gordin 0500-302888

Tiedote: Hamina Bastioni Horse Festival

Lipunmyynti tapahtumaan on alkanut 16.2 Lippupalvelusta and liput@helsinkihorseshow.fi
Biljettförsäljningen har inletts 16.2 från Biljetttjänst och liput@helsinkihorseshow.fi
The ticket sales started on 16.2 at Ticket Office Lippupalvelu and liput@helsinkihorseshow.fi