Haminalaisratsu Luxus valittiin Vuoden Hevoseksi

1.6.2010



Haminalaisratsu valittiin Vuoden Hevoseksi

Helena Lundbäck kruunasi voittajan Tukholman Horse Show -tapahtumassa

Luxus on Pohjoismaiden hurmaavin hevonen. Ainakin jos niihin tuhansiin hevoshulluihin tyttöihin on uskomista, jotka marraskuussa äänestivät Libressen hevoskilpailussa. Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestetty Vuoden hevonen -kilpailu innosti yhteensä yli 10 000 osallistujaa lähettämään ehdotuksensa suosikkihevosestaan. Näiden joukosta valittiin kahdeksan finalistia, ja lopullinen voittaja julkistettiin viime viikonloppuna Tukholmassa pidetyn Horse Shown yhteydessä. Voiton vei haminalainen Petra Andrejev Luxus-nimisellä hevosellaan: palkinnon luovutti kansainvälisesti tunnustettu ratsastaja Helena Lundbäck.

Libresse on lajisponsori ja Tukholman Horse Show -tapahtumaan kuuluvan Libresse Cup -kilpailun järjestäjä. Libresse kruunasi myös tilaisuudessa sunnuntaina pohjoismaisen Vuoden Hevosen. Kaikista Pohjoismaista Suomesta kilpailuun saatiin vähiten ehdotuksia. Harvat kuitenkaan pystyivät vastustamaan suomalaisomisteisen Luxuksen viehätysvoimaa.



Petra iloisena voitostaan.

- Olen onnellinen, että tällaisia kilpailuita järjestetään myös amatööreille. Oli mahtavaa voittaa tämä kilpailu ja palkinnot olivat kerrassaan upeat. Sain ottaa myös ystäväni mukaan Tukholmassa järjestettyyn tilaisuuteen, joten kaiken kaikkiaan koko kilpailusta jäi erittäin hyvät muistot, haminalainen Petra Andrejev toteaa.

- Hevoset ja ratsastusurheilu on monelle tytölle rakas harrastus ja ajanviettotapa. Laji edustaa myös Libressen tukemia arvoja. Tytöt, jotka viettävät aikaa hevosurheilun parissa ovat usein varustettu hyvällä itsetunnolla, he ovat luonteeltaan sosiaalisia ja vastuuntuntoisia ja näin ollen myös hyviä esikuvia, Libressen Regional Marketing Support Manager Margareta von Renteln kertoo.

Vuoden Hevonen -kilpailu järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa pohjoismaisessa mittakaavassa. Sadoittain hevosista kiinnostuneita tyttöja lähettivät kuvia suosikkihevosestaan, joita kaikki halukkaat Libressen pohjoismaisilla internetsivuilla pystyi äänestää. Ensimmäisellä äänestykierroksella saatiin yli 250 000 ääntä. Lopputaistelu käytiin kahdeksan finalistin kesken ja äänestys päättyi Tukholman Kansainvälisen Horse Shown yhteydessä. Voittaja saa mahdollisuuden esiintyä Libressen ja ensi vuonna käytävän, samaisen kilpailun mainoksissa sekä vastaanottaa erikoisdesignilla varustetun hevospeiton ja vuoden Libresse-tuotteet.

Tiedote ja kuva: Viestintätoimisto Miltton