Heike Kemmer johtoon koulussa 1. kisapäivänä

1.6.2010

Saksan Heike Kemmer ja Bonaparte nousivat henkilökohtaiseen johtoon kouluratsastuksen GP-luokassa keskiviikkona eli ensimmäisenä kisapäivänä Pekingin olympialaisten Sha Tinin ratsastuspaikalla Hongkongissa erittäin kovalla tuloksella 72,250 prosenttia mahdollisista maksimipisteistä. Kilpailut jatkuvat torstaina, jolloin on vuorossa ns. kuuma ryhmä eli kaikki kärkinimet, mukanaan Kyra Kyrklund lähtövuorolla 38. Suomen aikaan 16.27.

Heike Kemmer ja Bonaparte. Kuva Jan Gyllensten.

Heike Kemmer ja 15-vuotias ruuna Bonaparte eivät jännittäneet, vaikka joutuivat areenalle ensimmäisenä saksalaisratsukkona.
- Olen tottunut siihen, minut laitetaan vuoroon usein ensimmäisenä, koska tiedetään että minulla on vahvat hermot. Tunsin ensi hetkestä, että ohjelmasta tulee hyvä. Jos Bonnie henkäisee syvään alkupysähdyksen jälkeen ja puhaltaa, tiedän että kaikki menee hyvin, Kemmer kertoo.


Emma Hindle ja Lancet. Kuva Jan Gyllensten.

Toiseksi parhaan tuloksen keskiviikkona teki britti Emma Hindle hienolla ratsastuksellaan hevosella Lancet tuloksella 71.125.

Joukkuekilpailusta on luvassa titaanien taistelu. Saksa on ottanut joukkuekultaa kaikissa olympialaisissa vuodesta 1964 alkaen lukuun ottamatta Münchenin kisoja 1972, jotka voitti Venäjä. Hollanti tulee asettamaan Saksalle erittäin kovan vastuksen jäätyään monta kertaa niukasti kakkoseksi.


Imke Schellekens-Bartels ja Sunrise. Kuva Jan Gyllensten.

Tuloksella 70.875 % kolmanneksi keskiviikkona Sunrise-hevosella ratsastanut Hollannin Imke Schellekens-Bartels oli hieman pettynyt.

 - Pelkään pahoin, että joukkuekulta on jo päätetty, haluamme lyödä saksalaiset, mutta tänään kävi selväksi, että se on todella kova tehtävä, ratsastaja totesi.

- Minulla oli hyvä tunne, mutta luulen että hevoseni ei pitänyt kuumuudesta, sillä se ei ollut yhtä vahva kuin yleensä. Lisäksi se heitti kielensä hetkeksi yli kuolaimen, mikä vaikeutti ratsastusta, hän sanoi.

Kouluratsastus on arvostelulaji, olympialaisissa tulos muodostuu viiden tuomarin antamista pisteistä. Hollannitar sai kaikilta muilta tuomareilta yli 71 prosentin pisteet, mutta Saksan Gotthilf Riexinger oli selvästi muita niukempi antaen vain tulosprosentin 68.333.

GP:ssä ratkaistaan joukkuemestaruudet ja 25 parasta jatkaa siitä lauantain toiseen henkilökohtaiseen karsintaan, GP Specialiin. Finaaliin ensi tiistaille jatkaa edelleen 15 parasta. Joukkuekilpailun jälkeen pisteet nollataan ja kaikki lähtevät 2. karsintaan puhtaalta pöydältä. Henkilökohtaisen kilpailun ratkaisevat sekä GP Specialissa että GP vapaaohjelmassa eli kürissä saadut tulokset. Molempien tulosprosentit lasketaan yhteen ja niistä otetaan keskiarvo, joka ratkaisee paremmuusjärjestyksen. Henkilökohtaisia mitaleita jaetaan siis vain yhdet.

Täydet tulokset: http://results.beijing2008.cn/WRM/ENG/INF/EQ/C73DB/EQX001900.shtml#EQX001901

Kuvat: SRL / Jan Gyllensten