Helkky Pakarinen ja Floris jälleen pikkukierroksen mestarit

1.6.2010

Sunnuntaiaamuna kouluratsastuksen ystäville tarjottiin paljon mielenkiintoista ohjelmaa. Tapiola Small Tour Kür finaalin voittajaksi nousi tuttuun tapaan Helkky Pakarinen hevosella Floris. Ratsukko teki tasaisen ja rikkeettömän suorituksen, joka nosti sen reilun prosentin turvin ohi Alexandra Malmströmin ja MD Waterfordin. Kolmanneksi ratsasti Anna von Wendt oriilla Almaz II.

Helkky ja Floris kunniakierroksella, kuva Anna Vähäkuopus.

- Florikselle ei oloneuvoksena olo oikein sovi, se nauttii kilpailemisesta ja Areena suuryleisöineen on sille vuoden kohokohta, Pakarinen kertoo hevosestaan, joka voitti Tapiola GP finaalin nyt jo neljättä kertaa perättäin.

Hevosella on ikää jo kunnioitettavat 21 vuotta, mutta se liikkui Areenalla edelleen joustavasti ja halukkaasti. Miten iäkkäämpi hevosherra pidetään hienossa kisakuosissa?

- Se on tosi paljon hevosesta kiinni. Floris on ollut aina terve, eikä ole tullut sairaslomia, joiden aikana kunto olisi päässyt laskemaan. Treenaamme säännöllisesti, mutta temppuja ei enää juurikaan harjoitella, sillä se osaa ne niin hyvin. Keskitymme enemmän ylläpitämään kuntoa ja notkeutta, ratsastaja kertoo.

Helsinki International FIM Horse Show
Tuloksia sunnuntai 19.10.2008

Tapiola Samall Tour Kür Final, kouluratsastus. Sijoittui 5, lähtöjä 5
1) Helkky Pakarinen/Floris, FIN 68.4% 2) Alexandra Malmstörm/MD, Waterford ,FIN 67.1% 3) Anna Von Wendt/Almaz II, FIN 66.3% 4) Kati Koiso/Wapita, FIN 65.8% 5) Johanna Heikkilä/Hagels Marquis, FIN 64.4%

Grand Prix Special, kouluratsastus. Sijoittui 3, lähtöjä 3,
1) Nina  Bengtsson/Ajax Tva, SWE  62.52% 2) Maria Chulets/Markus, EST 60.84% 3) Magdalena Skatt/Zorino, SWE 60.840%

Täydet tulokset, lisätietoa: http://www.helsinkihorseshow.fi/hihs