Hevostaitoja hankkimaan

1.6.2010

Terve, tyytyväinen ja tasapainoinen hevonen on
turvallinen ja iloinen harrastus- ja kilpakumppani.
Perustietoa hevosen hyvästä hoidosta ja käsittelystä sekä hevosen tarpeista on nyt saatavilla uusissa kansissa. Tänä syksynä on ilmestynyt kaksi asiapitoista hevoskirjaa, jotka sopivat sekä kokeneille että kokemattomille hevosten ystäville tieto- ja hakuteoksiksi.

Tuire Kaimion kirja "Hevonen - ensimmäinen oppaani" on hieman harhaanjohtavasta nimestään huolimatta täyttä tietoa myös kokeneille hevosihmisille.

Vastauksia moniin kysymyksiin
Kirjassa käsitellään hevosen tarpeet, aistit, ympäristö, hoito, peruslääkintä, ruokinta ja käsittely helppotajuisesti ja lyhyesti. Myös hevosen kykyä oppia ja sen älykkyyttä käsitellään ytimekkäästi. Kommunikaatiovaikeuksiin annetaan helposti toteutettavia vastauksia. Hevosten mahdollisesti outoa tai epätoivottua käytöstä esitellään ja selitetään. Kuva Helsinki International FIM Horse Showsta, jossa osa hevosista lepäsi silmäsuojusten kanssa, jotta valo ei häiritsisi pitkiksi venyvinä kilpailuiltoina.

Kirja tarjoaa selkeitä vastauksia moniin hoitoon, talliympäristöön ja hevosen käyttäytymiseen liittyviin kysymyksiin, joista käydään juupas-eipäs -keskustelua tallien käytävillä ja hevosväen keskuudessa.

Hevosen parempi huominen
Hevosten turvakoti Equisafe on julkaissut ensimmäisen vuosikirjansa nimeltä Parempi huominen. Kirja kertoo turvakodin kuulumiset sekä käsittelee hevos- ja eläinsuojeluaiheita eri näkökohdista.

Hevosten hyvinvoinnista ja siihen liittyvästä lainsäädännöstä kertovat hevosalan ammattilaiset, mm. eläinlääkärit, equiterapeutti sekä kengitysseppä.
 
Lisäksi kirjassa kerrotaan vaikeista omistamisen vastuuseen liittyvistä aiheista kuten hevosen lopettaminen, ruhon hävittäminen ja siihen liittyvät käytännön asiat ja tunteet niin hevosen omistajan kuin hevosenkin kannalta.

Oletko jo suorittanut hoitomerkin?
Kysy seuraltasi tai talliltasi mahdollisuutta suorittaa hoitomerkki. Oppimateriaalina on hevostaitokansio, jonka voi tilata: www.sporttikauppa.com

P arempi Huominen -kirjan voi tilata: www.sporttikauppa.com
kohdan "julkaisut ja kilpailumateriaalit" alta kohdasta "vuosi- ja sarjakirjat"
Lisätietoja hevosten turvakodista: www.equisafe.fi
Hevonen - ensimmäinen oppaani -kirja on saatavilla mm. Akateemisesta Kirjakaupasta

Lue lisää hevosen hyvinvoinnista näiltä sivuilta kohdasta ratsastus / hevosen hyvinvointi
[SISÄINEN LINKKI: Hyvinvoiva hevonen -> /asp/system/empty.asp?P=724&VID=default&SID=450988451132367&S=0&C=25212]

Kuvat: Hevos.NET / Matti Hietanen
Kuvien käsittely Marcus Westermark