HIHS tiedottaa: Philipp Weishaupt ja Asathir loistivat Helsingin Land Rover Grand Prix´ssa

20.10.2018

Anna-Julia Kontio ja Ornellaia hyppäsivät 160 cm esteillä kuudennelle sijalle. Kouluratsastuksessa kolmoisvoitto Suomeen.

Anna-Julia Kontio ja Ornellaia vauhdissa. Kuva: SRL/Hanna Heinonen.

Helsinki International Horse Show'n tiedote 20.10.

Helsinki Horse Show´n arvostetun Land Rover Grand Prix´n voitti tiukan aikataistelun jälkeen Saksan Philipp Weishaupt lahjakkaalla Asathirillä. Weishaupt lähti ensimmäisenä kuuden hevosen uusintaan ja teki pohja-ajan, johon kukaan muu ei yltänyt. 

-Tiesin, että hevoseni on loistava ja pystyy voittamaan. Uusintaan on kuitenkin aina hankalaa lähteä ensimmäisenä. Tulin uusinnan kakkoselle todella lyhyen tien, ja toivoin, että hevosenikin näkee esteen. Se näki. Siinä kaarteessa todennäköisesti ansaitsin voiton, Weishaupt kertoi.

Weishaupt arvostaa paljon Helsingin viiden tähden gp-voittoaan. Ludger Beerbaumin tiimissä koko uransa ratsastanut Weishaupt on voittanut myös legendaariset Aachenin ja Calgaryn Grand Prix´t. Huomiseen Longines FEI Jumping World Cupiin hän on lähdössä tämän päivän voittoratsullaan. 

-Ei ole mitään syytä vaihtaa, voittaja naureskeli. Weishaupt saa kilpailla Asathirillä silloin, kun sen omistaja, Saudi-Arabian olympiajoukkuepronssimitalisti Kamal Bahamdan, on työmatkoilla.

Lähimmäksi Weishauptin aikaa ylti hollantilainen Maikel van der Vleuten Dana Bluella. Kolmas oli Irlannin Denis Lynch ja tumma The Sinner. 

Viime viikonloppuna Oslon maailmancupissa pisteille ratsastanut Anna-Julia Kontio teki jälleen onnistuneen suorituksen tammalla Ornellaia. Kontio ratsasti virheettömän perusradan, uusinnassa tuli yksi pudotus. Kontio sijoittui kuudenneksi. 

-Olen todella tyytyväinen, kaikki meni suunnitelmien mukaan. Uusinnan pudotukseen ei ollut mitään varsinaista syytä.

Kontio lähtee huomenna Ornellaialla maailmancupiin. -Tähtään samaan kuin viime viikonloppuna, kymmenen parhaan joukkoon ja maailmancupin pisteille, Kontio totesi.

Kouluratsastuksessa kolmoisvoitto Suomeen – Emma Kanerva jälleen ykkönen

Maajoukkuekouluratsastajamme ottivat kouluratsastuksen Grand Prix -vapaaohjelmassa kolmoisvoiton. Kärkikolmikko teki tasaista tulosta ja Jäähallin areenalla nähtiin loistokkaita suorituksia. Emma Kanervan ja Dambacun vapaaohjelma vakuutti tuomariston harmonisella, helponnäköisellä ja teknisesti puhtaalla suorituksella. Viikonlopun toinen voitto ilahdutti Kanervaa.

-Olen todella onnellinen. Dambacu tuntui tänään vähän väsyneemmältä kuin eilen, mutta suoritus oli siitä huolimatta hyvä, Kanerva kertoi.

Mikaela Fabricius-Bjerre ja Bellissimo L onnistuivat vaativassa ohjelmassa hyvin. 

-Ohjelma sopii hevoselleni erittäin hyvin, sillä saan sen siinä keskittymään itseeni hyvin. Bellissimo on niin hieno ja lahjakas hevonen. Sillä on luonnollisen hyvät liikkeet. Sitä pitää vakuuttaa luottamaan radalla minuun, eikä katselemaan puitteita. Tänään se keskittyi erittäin hyvin koko ohjelman ajan.

Myös Stella Hagelstam sai pidettyä herkän tammansa New Hill Julitrean keskittyneenä melkein koko suorituksen ajan. 

-Se on todellakin innoissaan ja jännittynyt kilpaillessaan Helsingissä, kuten myös tänään. Se on kuitenkin kehittynyt paljon viimevuodesta. Täytyy sanoa, että jouduin tänään ottamaan käyttöön uusia tapoja verrytellä, sillä hevonen oli todella kuuma, Hagelstam hymyili lehdistötilaisuudessa.

Helsingin Jäähalli 20.10.2018
Kansainvälinen esteratsastus

Land Rover Grand Prix, 160 cm, perusrata ja uusinta. Lähti 39, sijoittui 12.
1) Philipp Weishaupt/Asathir, Saksa 0-0/32,30, 2) Maikel Van der Vleuten/Dana Blue, Hollanti 0-0/32,93, 3) Denis Lynch/The Sinner, Irlanti 0-0/35,28, 4) Angelique Rüsen/Arac du Seigneur Z, Saksa 0-0/35,83, 5) Olivier Philippaerts/H&M Cue Channa, Belgia 0-4/34,43, 6) Anna-Julia Kontio/Ornellaia, Suomi 0-4/36,69, 7) Yuri Mansur/Hunter van het Indihof, Brasilia 1/73,59, 8) Geir Gulliksen/Edesa S Banjan, Norja 1/73,61, 9) Shane Breen/CSF Vendi Cruz, Irlanti 1/73,79, 10) Kevin Staut/Lorenzo, Ranska 4/67,92, 11) Steve Guerdat/Ulysse des Forets, Sveitsi 4/67,94, 12) Stephanie Holmén/Carma, Ruotsi 4/68,72,…33) Emma Broända/Norris, Suomi 17/73,06,…
Täydet tulokset: LINKKI

Kansainvälinen kouluratsastus
Grand Prix Freestyle presented by LähiTapiola. Lähti 11, sijoittui 5.
1) Emma Kanerva/Dambacu Nl, Suomi 73,640%, 2) Mikaela Fabricius-Bjerre/Bellissimo L, Suomi 72,870%, 3) Stella Hagelstam/New Hill Julitrea, Suomi 72,300%, 4) Jeanna Högberg/Duendecillo P, Ruotsi 71,975%, 5) Anna von Wendt/Denzel, Suomi 68,750%,… 7) Henri Ruoste/Rossetti, Suomi 67,505%,… 10) Maria Pyykönen/Zelle, Suomi 65,310%
Täydelliset tulokset: LINKKI

www.helsinkihorseshow.fi