Hollantilainen Ad Valk luennoi Oripäivillä

1.6.2010

HIppos tiedottaa 18.03.2010

Ratsuoripäiville saadaan yllättäen erinomaista lisäohjelmaa, kun hollantilainen oriinpitäjä ja kasvattaja Ad Valk saapuu seuraamaan Oripäiviä Ypäjälle. Valk on tarjoutunut puhumaan torstaina 25.3. hollantilaisesta ratsuhevoskasvatuksesta, nykyaikaisesta kouluhevosjalostuksesta ja orivalinnasta sekä omasta toiminnastaan Hollannissa. Valk kertoo myös varsojen ja nuorten hevosten hoidosta ja kehityksestä.

Luennon aikana sivutaan Hollannin näyttelykulttuuria ja halukkaat kasvattajat voivat pyytää Adia kommentoimaan tamman/varsan sukua ja rakennetta. Luentotilaisuus pidetään torstaina klo 12-14 Hevosopiston auditoriossa (Ypäjän Hevossairaalan kanssa samassa rakennuksessa). Marjukka Kärki toimii tilaisuudessa tulkkina. Sisäänpääsy 10 euroa.

Kuka Ad Valk?

Ad Valk on hollantilainen oriinpitäjä ja kasvattaja, jonka toimialaan kuuluu oriiden lisäksi nuorten hevosten valmentaminen. Ad Valk Dressage Horses -yritys toimii Hollannin Gorinchemissa.

Ad Valk on osoittanut viime vuosina omaavansa erinomaisen kyvyn löytää ja tuottaa huippulaatuisia kouluoriita, jotka edustavat tyypiltään ja liikkeiltään modernia hollantilaista kasvatusta. Tunnetuin näistä oriista on Krack C (Flemming  - Beaujoulais). Muita Ad Valkin oriita ovat mm. Apache, Andretti, Tuschinski, Vivaldi, United ja Bodyguard (jonka hän omistaa yhdessä Totilaksen omistajan Moorlands Stablesin kanssa), Connaisseur, Cashmir ja Colonel.

Ad Valk on myös yksi IPS Groupin perustajajäsenistä. IPS Group tunnetaan Hollannissa mm. Anky van Grunsvenin, Edward Galin ja Hans Peter Minderhoudin sponsorina sekä tunnettujen hollantilaisten kouluorien taustatukena.

Ad Valk Dressage Horses ja Horses Exclusive/Marjukka Kärki ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2007. Viime vuonna solmitun agentuurisopimuksen seurauksena Ad Valk sekä IPS group ovat laajentamassa toimintaansa myös pohjoismaihin. Ruotsin oripäivillä Flyingesä 2010 esiteltiin yhteistyökonsepti Flyingen oriaseman kanssa ja orit Krack C, Tuschinski, Connaisseur sekä Cashmir hyväksyttiin Ruotsissa.

Ad Valkin sekä IPS groupin oriit ovat niinikään vuodesta 2010 edustettuina Tanskassa. Ad Valk vierailee ensimmäistä kertaa Suomessa ja Ypäjällä toiveena saada lisätietoa suomalaisesta kasvatuksesta sekä oriinpidosta. Ad Valk on vauhdikas hollantilainen persoona, jolla on vahvat näkemykset kasvatuksesta ja nuorista hevosista sekä oriista. Hän kertoo mielellään suomalaisille kasvattajille ajatuksiaan Suomen Hippoksen ja Ratsujalostusliiton kanssa yhdessä järjestetyn tilaisuuden puitteissa.

http://www.hippos.fi/hippos/jalostus_ja_kasvatus/nayttelytoiminta/ratsut_ja_ponit/oripaivat/ratsuoriit_2010/index.php