Huippuratsastajat Helsinki Horse Show´hun

1.6.2010

Lokakuussa järjestettävän kansainvälisen hevostapahtuman, Helsinki International Horse Show´n osallistujalista vahvistuu ensi viikolla. Huippuratsastajien joukossa on tänä vuonna ennätyksellisen kovaa taistelua 50 kisapaikasta kauden toiseen Länsi-Euroopan liigan maailmancup-osakilpailuun. Kilpailujen järjestäjä sai runsaan kiinnostuksen johdosta kansainväliseltä ratsastajainliitolta erityisluvan nostaa osallistujamäärä neljästäkymmenestä viiteenkymmeneen ratsastajaan.

"Tällä tavalla saamme kisaan mukaan mahdollisimman monta aiemmin osallistujalistan ulkopuolella ollutta huippuratsastajaa. On parempi, että yhä suurempi huippuratsastajien joukko on mukana jokaisessa luokassa. Näin kisasta tulee entistä kovatasoisempi ja yleisöllä on enemmän katsottavaa", kilpailujen johtaja Tom Gordin sanoo.

Kansainvälisen rankinglistan kymmenellä parhaalla ratsastajalla on osakilpailuihin automaattinen osallistumisoikeus. Muutama kärkiratsastaja onkin osoittanut mielenkiintonsa Horse Show´ta kohtaan. Tapahtuman kiinnostavuutta lisää myös se, että samaan viikonloppuun suunniteltu Kuala Lumpurin viiden tähden kilpailu peruttiin viime hetkellä.

Useat maat ovat nimenneet ns. pitkään listaan EM-ratsastajia ja jopa kokonaisia EM-joukkueitaan. Viikonloppuna Nations Cup -finaalissa voitton vienyt ja ensi kaudeksi paikan ns. Superliigaan ratsastanut Espanjakin on nimennyt Helsinkiin edustajansa. Esteratsastuksen kärkimailla on osakilpailuihin useampia paikkoja, kuten Saksalla, joka saa lähettää Helsinkiin jopa viisi ratsastajaa. Suomalaisratsastajilla on isäntämaan edustajina kuusi paikkaa kilpailujen pääluokkiin. Lopulliset nimet vahvistuvat 30.9.

Suomen Ratsastajainliitto vahvistaa omat ratsastajansa samaan aikaan 30.9. Kärkiratsastajien lisäksi kahdeksan suomalaisratsastajaa pääsee kilpailemaan muissa kansainvälisissä luokkissa, joita on tänä vuonna aiempaa enemmän. Hartwall Areenalla nähdään lokakuussa myös ennätykselliset 130 kansallista ratsukkoa aina poneista ja junioreista amatööriratsastajiin. Viimeiset Lucky Winner -paikat ovat jaossa ensi viikonloppuna kaksipäiväisessä kansallisessa Helsinki Horse Show´n "Lucky Winners" -kilpailussa Ypäjällä.

Tiedote: Kati Hurme-Leikkonen

Lisätietoa, ohjelma, liput ym: www.helsinkihorseshow.fi