Janni Martikainen ratsasti kouluratsastuksen nuorten kultaa

26.8.2018

Kouluratsastuksen nuoret mitalistit. Kuva: SRL/Heidi Lammi

Janni Martikainen ratsasti hevosensa Cornando v/d Cadzandhoeve lopulta selkeään voittoon nuorten ratsastajien suomenmestaruuskilpailuissa sunnuntaina Järvenpään ratsastuskeskus Ainossa. Finaaliluokan tulos oli 74,8 prosenttia. Kilon Ratsastuskerhoa edustava ratsukko oli kaikkein tuomareiden papereissa selkeä ykkönen. 

Hopealle ratsasti Hankasalmen Ratsastajia edustava Janna Pursiainen Hierolla. Pronssin nappasi Hyvinkään Urheiluratsastajien Ella Paloheimo Wolle Wolkensteinilla.   

Mestari Martikainen on tyytyväinen päivän suoritukseensa ja ennätysprosentteihin. 

”Tiesin, että tänään ei ole varaa virheisiin. Hevonen oli kuitenkin oikein hyvä eilisten pienten kommunikaatiokatkosten jälkeen. Tykkään ratsastaa musiikkini Sunrise Avenuen tahdissa.” 

Martikainen ratsastaa viimeistä vuotta nuorissa. Ensi kaudella tavoitteena on pikkukierros ja kotona grand prix-liikkeiden harjoittelu. Vihdin Ratsastuskeskuksessa asustaa myös viisivuotias nuori hevonen, jolla Martikainen tavoittelee pääsyä Top Dressage Finlandin -valmennusrenkaaseen. Toiveissa on myös saada ratsastettavaksi valmis grand prix -hevonen. Varsinaista valmentajaa ratsastajalla ei tällä hetkellä ole, Marko Björs auttoi Ainon verryttelyssä.

Hopealle sijoittunut Pursiainen on onnellinen mitalista. Aiempia mitaleita hänellä ei ole muuta kuin tämän vuoden SM-hopea hallikaudelta. Hiero on ollut ratsastajallaan alle vuoden. ”Se toimii joka tilanteessa. Olen niin iloinen, että onnistuimme. Olemme treenanneet todella paljon.” Ensimmäistä vuottaan nuorissa ratsastavaa Pursiaista valmentaa Kiki Nyberg.

Pronssia ratsastanut Paloheimo on voittanut kultaa kahtena aikaisempana vuotena. Hän on Martikaisen tapaan viimeistä vuotta nuori ratsastaja. ”Totta kai lähdin puolustamaan voittoa, mutta hevonen on niin herkkä, että sitä on pakko ratsastaa varman päälle, eikä voi mennä aivan täysillä. Helsingin Laakson pikkukierroksella se kävi viimeksi niin kuumana, että jouduin keskeyttämään siellä.”

Ainossa ratsastetaan iltapäivällä senioreiden mestaruuksista. 

SM-tulokset, nuoret ratsastajat (8 osallistujaa)
1) Janni Martikainen, Kilon Ratsastuskerho – Cornando v/d Cadzandhoeve yhteisprosentit 143,826 (69,026 + 74,800) 2) Janna Pursiainen, Hankasalmen Ratsastajat – Hiero 138,398 (67,553 + 70,845) 3) Ella Paloheimo, Hyvinkään Urheiluratsastajat – Wolle Wolkenstein 136,362 (66,632 + 69,730)