Jenna Yrjövuori ja Honey ponien GP-sarjan ykköset

1.6.2010

Jumping Helsinki Laakson ratsastusstadionilla

Koko kesäkauden kestänyt poniratsastajien Hevoshullu Poni Grand Prix -sarja huipentui Laakson ratsastusstadionilla finaalikilpailuun, jossa sarjavoiton vei 12-vuotias piikkiöläinen Jenna Yrjövuori 9-vuotiaalla ponillaan Honey. Ratsukot hyppäsivät kaksi kierrosta, jossa estekorkeudet olivat 120 ja 125 senttimetriä. Luokan voitti Miisa Pulkkanen Jalasjärveltä ponilla Leonardo Davinzi ainoana tuplanollan ratsastaneena. Luokassa toiseksi sijoittui sarjavoittaja Yrjövuori yhdellä pudotuksella ja kolmanneksi hyppäsi Riikka Nenonen kahdella pudotuksella ponilla Lovely Leonie.

Jenna Yrjövuori kilpaili ensimmäistä kauttaan GP-tasolla. Sarjavoitto tuli kolmesta osakilpailusta ja finaalista kerätyillä pisteillä. Voittoon päättynyt kisakausi oli Yrjövuoren toinen yhteinen Honey-ponin kanssa.

- Äiti oli löytänyt ponin Saksasta  ja sain sen syntymäpäivälahjaksi, ilman että oli koeratsastanut sitä. Honeyn paras ominaisuus on hyppykyky ja halu hypätä, kertoi Yrjövuori. Ratsukkoa valmentaa Jennan äiti Taru Keinänen.

Päivän finaaliradoista varsinkin ensimmäinen kierros oli vaikea ja teetti ratsastajilla kovasti töitä.

- Oli vaikeaa löytää hyvä etäisyyksiä. Toinen kierros oli sitten teknisesti helpompi vaikka esteet olivatkin viisi senttimetriä suurempia, sanoi Yrjövuori. Hän kilpailee nyt Honeyn kanssa toista kautta

- Honey on mukava ja helppo hoitaa sekä käsitellä. Yrjövuoren päiväohjelmaan kuuluu koulun ohella kolmen tai neljän ponin ratsastus. Lempiaine on liikunnan ohella matematiikka. Ratsastuksessa hauskinta on hyppääminen ja onnistuminen. Esteissä on enemmän haastetta kuin ratsastuksen muissa lajeissa.
 -Mieluisin este minulle on pitkä vesihauta, sanoi Yrjövuori.

Seitsenvuotiaiden hevosten Racing Masters -kilpailun voitti uusinnan jälkeen Sanna Backlundin luotsaama Vip. Toiseksi uusinnassa hyppäsi Ville Kulkkaan Catokina ja kolmanneksi Jenny Kainulaisen ratsastama Quickcone Z.

Huippujännittävä kilpailu jatkuu sunnuntaina noin kello 15.00 kun Mitsubishi Colt saa uuden omistajan. Tapiola-sarjojen pisteiden perusteella 20 parasta ratsukkoa lähtee autokisaan puhtaalta pöydältä. Kuka tahansa heistä voi voittaa. Ohjelmassa ovat myös 5- ja 6-vuotiaiden hevosten Racing Trophy -loppukilpailu sekä Prix de Back on Track joukkue-esteratsastuksen SM-kilpailu.

Suomen suurin kilpahevonen esiintyy Laaksolla noin kello 11.30. Huippu-urheilun ohella on agility-näytös, jossa koirien sijasta esiintyvät hevoset. Perheen pienimmille on pomppulinna ja ponitalutusta, jotka kuuluvat pääsylipun hintaan. Kilpailupaikalla on ravintolateltta.

Pääsyliput katsomoon maksavat 15 euroa / päivä, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi aikuisen seurassa.
Henkilöautojen pysäköintimaksu on 5 euroa / päivä
Kilpailupaikan osoite: Laakson Ratsastusstadion, Nordenskiöldinkatu, Helsinki (jäähallia vastapäätä, Auroran sairaalan vieressä)

Tiedote Petra Skarra

Tulokset Lauantai 5.9.
Luokka 5, 120 + 125 cm, Hevoshullu Poni Grand Prix Finaali ja HIHS-karsintaluokka, 9 lähti, 3 sijoittui
1) Sarjavoittaja: Yrjövuori Jenna / Honey KAKE Kaarina, 80 sarjapistettä
Luokkatulos: 1) Pulkkanen Miisa / Leonardo Davinzi JARA Jalasjärvi 0-0-51,76, 2) Yrjövuori Jenna / Honey KAKE Kaarina 4-0 55,52, 3) Nenonen Riikka / Lovely Leonie VESRA Vesilahti 4-4-53,81.

Luokka 8, 135 cm, Racing Masters 2. osakilpailu 7 -vuotiaille hevosille ja HIHS-karsintaluokka, 18 lähti, 5 sijoittui
1) Racing Masters kokonaiskilpailu: 1) Backlund Sanna / Vip HARI Janakkala 0+0+0-43,0 2) Kulkas Ville / Catokina TRS Tampere 0-0-0-44,12, 3) Kainulainen Jenny / Quickcone Z CR Kirkkonummi 0-0-4-45,50
Luokkatulos: 1) Aminoff Jessica / Clever BR Raasepori 0, Backlund Sanna / Vip HARI Janakkala 0, Kaajas Katja / Crecora TR Turku 0, Kainulainen Jenny / Quickcone Z CR Kirkkonummi 0, Kulkas Ville / Catokina TRS Tampere 0 72,71.

Luokka 4A, 120 cm, Racing Trophy 6-v Finaalin 1.osakilpailu ja HIHS-karsintaluokka, 16 lähti, 11 sijoittui; saman virhepistemäärään saavuttaneet ovat tasa-arvoisia
1) Andersin Stefanie / Larosa III KRG Kauniainen 0, Hannula Aki / Dakota GRO Oulu 0, Burmeister Sandra / Watch Me KRK Espoo 0, Kerimaa Emilia / Wääksyn Jalo HARI Janakkala 0, Kerimaa Emilia / Wilhelmina HARI Janakkala 0, Kerimaa Emilia / Werna Balia HARI Janakkala 0, Kivikoski Pyry / Qimma TUUR Tuusula 0, Penttinen Anne / Monthago Z RCOH Kuopio 0, Nyyssönen Valpuri / Ties KoRa Jyväskylä 0, Wahlman Mikael / Wilantos van Bon Cheval Ko-pRa Hollola 0, Kontio Anna-Julia / Annabelle TRS Tampere 0.

Luokka 4B, 110 cm, Racing Trophy 5-v Finaalin 1.osakilpailu ja HIHS-karsintaluokka, 17 lähti, 14 sijoittui; saman virhepistemäärään saavuttaneet ovat tasa-arvoisia
1) Aminoff Jessica / Billnäs Amorin BR Raasepori 0, Andersin Peik / Meadow Lily KRG Kauniainen 0, Kerimaa Emilia / Quali Quanti HARI Janakkala 0, Huhtanen Janna / Cee HARI Janakkala 0, Ruutsalo Rosa / Gladys KRG Kauniainen 0, Peltokoski Ville / Still-Hof Merbau GRO Oulu 0, Laurikainen Jani / Limonit RCC Kirkkonummi 0, Vilkki Anna/  Umera TRS Tampere 0, Toikka Terhi / Zellma KuoR Kuopio 0, Kulmala Jenna / Chuppa Chups TR Turku 0, Peltokoski Ville / Elba II GRO Oulu 0,Rintala Petra / P. Zidane CR Kirkkonummi 0, Leivo Tuuli / Ufarim TUUR Tuusula 0, Teder Stanislav / Evita VD Molendreef Viro 0

Aikataulu
Sunnuntai 6.9. muutokset  +/- puoli tuntia mahdollisia pohjan huoltotöiden vuoksi
klo 9.00
Luokka 10, 130+130 cm, Racing Trophy 6-v Finaalin 2.osakilpailu ja HIHS-karsintaluokka
11.30 Suomen suurin kisahevonen ja Agility show
klo 12.30
Luokka 12, 120/130 cm, Prix de Back on Track, joukkue-esteratsastuksen SM 3-4 ratsukon seurajoukkueille
klo 15.00
Luokka 13, 140/150 cm, Mitsubishi -kilpailu henkilöautosta Mitsubishi Colt, 20 parasta ratsukkoa Tapiola GP-sarjoista