Jenny Kainulainen lensi Kuopioon voittamaan

1.6.2010

Tapiola Grand Prix ja Tapiola Pankki Nuorten Grand Prix -sarjojen
viimeiset osakilpailut ratkaistiin Kuopiossa


- Olihan se vähän riskipeliä, mutta molemmat hevoset hyppäsivät aivan super ja Vlas taisteli puolestani kuten aina, kiitteli Kuopiossa Tapiola Grand Prix -sarjan viidennen ja viimeisen osakilpailun voittanut Jenny Kainulainen hevostaan. - Lauantaina hyppäsin Helsingissä nuorilla hevosillani, ja lensin tänne Kuopioon tänään aamulla ja menin suoraan GP-radalle, hän kertoo melkoisesta hasardipelistään. - Oikeastaan tulin tänne kerätäkseni Lenan kanssa vähän lisää pisteitä, sehän on hypännyt vain kaksi osakilpailua ennen tätä. Vlasilla oli jo entuudestaan niin paljon pisteitä kasassa, että paikka ensi viikonlopun finaalissa Helsingissä Laaksolla oli jo varma. - Mutta sitten ajattelin, että enhän minä Vlasia voi kotiinkaan jättää. Kaksi viikkoa sitten Maarianhaminassa ratsastettujen SM-kilpailujen jälkeen olin hypännyt Vlasilla vain yhden treenin, joten minulla oli kyllä hiukan epävarma tunne. Mutta ajattelin, että meni syteen tai saveen, mutta yritämme. Täällä on satanut aika paljon, ja luulen että sade on tehnyt hyvää kentän pohjalle, ainakin minun hevoseni viihtyivät sillä erinomaisesti.

- Minun jälkeeni toiselle kierrokselle lähti vain Mirella Kogelnig. Päätin ratsastaa ripeässä, sujuvassa rytmissä ilman riskinottoa tiukoilla kaarteilla. Ajattelin että sillä pääsee varmasti kolmen parhaan joukkoon, sillä Vlasilla on pitkä laukka-askel, Kainulainen kertoi taktiikastaan, joka toimi hienosti.

Kuvassa Jenny ja Vlas Hangon osakilpailussa, ulf

Viimeisenä radalle Utopie-tammallaan lähtenyt Kogelnig totesi lähteneensä tavoittelemaan Kainulaisen aikaa, mutta oli hiukan hitaampi. - Yleensä Jenny ratsastaa tosi lujaa, ja jos hän olisi tehnyt niin tänään, en olisi yrittänytkään lyödä hänen aikaansa. Mutta olin hiukan häntä hitaampi. Olen tosi tyytyväinen kesän kilpailukauteen, minullahan oli vauvan takia pitkä kilpailutauko. Tulin tänne rennolla mielellä, ja olemme saaneet monia kärkisijoituksia. Finaaliin lähden tavoittelemaan puhtaita ratoja. Helsingistä jatkammekin sitten suoraan kotiin, Itävallassa asuva oululaisratsastaja totesi.   

Ensi viikonloppuna Laakson ratsastusstadionilla hypättävään finaaliin sarjaa johtava Kainulainen  lähtee kaksijakoisin mielin. - Kun kävin siellä viikolla harjoittelemassa, pohja oli hirvittävän huono, aivan kuollut ilman joustoa. Sellaisella pohjalla hyppään mahdollisimman vähän, ehkä pelkästään GP-luokabn ilman verryttelyluokkaa. Järjestäjät ovat tosin luvanneet tehdä kaikkensa pohjan parantamiseksi. Toivoisin että kaupunkikin satsaisi kunnolla kentän pohjan kunnostamiseen, sillä Laaksohan on muilta osin kilpailupaikkana aivan loistava, Kainulainen sanoo.


Mikael Wahlman Tapiola Pankki Nuorten Grand Prix -voittaja

Lahtelainen Mikael "Miksu" Wahlman ratsasti hevosellaan Prestige nuorten Tapiola Pankki GP-luokan voittoon hypättyään toisen kierroksen virhepisteittä ja nopeasti. - Prestige hyppäsi täällä kuten kaikissa edellissäkin kisoissa Hangosta lähtien kaikki ratansa puhtaasti. Prestige on ollut todella hyvässä vireessä. Se ei ole pudottanut yhtään puomia Hangossa, ei Maarianhaminan SM-kisoissa, jossa saimme hopeaa eikä Salossa, jossa myös voitimme nuorten GP-osakilpailuin, Wahlman kiitteli hevostaan. - Meille on tullut rutiinia lisää, se tuo varmuutta niin, että nyt on jo lähden radalle tekemään nollatulosta. Totta kai täytyy myös tehdä tehtävänsä hyvin. Olemme myös harjoitelleet paljon aikaratsastusta, sehän on tärkeä osa voittamista, Wahlman analysoi menestymisensä avaimia.

Wahlmanin valmentajana on jo usean vuoden ollut Sanna Backlund. Tänä kesänä myös Kari Nevala on tullut mukaan Wahlmanin tiimiin. - Toistaiseksi takana on vain yksi valmennustunti Kari kanssa, valmennukset kun yleensä ovat iltaisin, jolloin olen koulussa, Wahlman toteaa. Mutta yritämme järjestää treenejä silloin, kun ei ole kisoja. Tämän päivän ensimmäinen kierros ei alkuun tuntunut kovin vaikealta, mutta se vaikeutui loppua kohti ja toisen kierroksen rata oli aika haasteellinen. Olin ensimmäisellä kierroksella nopein ja sain lähteä viimeisenä toiselle kierrokselle. Tiesin, että Anna-Juulia Kontio menisi tosi lujaa. Kun näin, että hän epäonnistui tiukan kurvin jälkeen, tiesin, että minun ei tarvinnut oikaista siinä kohdin. Mutta Laura Hämäläisen nopea aika oli silti lyötävä, Wahlman kertoi taktiikastaan.

Wahlman voitti nuorten sarjan viime vuonna ja lähtee ensi viikonloppuna Helsingissä Laaksolla ratsastettavaan finaaliin "kaikki pitää voittaa" -mielellä. - Olisi tosi kiva voittaa uudestaan.

Kuvassa Miksu ja Prestige Hangon osakilpailussa, ulf

Toiseksi ratsasti joensuulainen Laura Hämäläinen hevosellaan I D S Sambuca. - Hevoseni on hypännyt aivan super koko kauden. Sambuca on isolaukkainen hevonen, ja tavoitteeni oli ratsastaa reipas nollarata. Tiesin, että Miksua en kuitenkaan ajassa voittaisi, mutta en ollut varautunut näin nopeaan omaan suoritukseen, iloinen kakkonen totesi.

Kolmanneksi ratsastanut ylöjärveläinen Anna-Juulia Kontio lähti hevosellaan Rio Nuevo radalle taistelemaan riskillä. - Tiesin, että Miksu takanani olisi tosi nopea. Siksi päätin oikaista yhden kaarteen, jonka moni muukin oli oikaisut. Mutta hevoseni jarrutti hieman estettä lähestyessään ja pudotti sen. Olen silti tyytyväinen ja lähden finaaliin hyvillä mielin. Tietenkin korjaaman tilannetta, eli voittamaan, Kontio hymyili.

Ensi viikonloppuna ratkaistaan Helsingissä Laakson ratsastusstadionille GP-sarjojen finaalit, jotjka hypätään lauantaina. Sunnuntaina eniten GP-pisteitä kummassakin sarjassa keränneet ratsastajat lähtevät samalta lähtöviivalta puhtaalta pöydältä tavoittelemaan Mitsubishi Leading Rider -pistekilpailun finaalissa auton avaimia.

Tuloksia Kuopio 30.8.09
Luokka 8, Tapiola Pankki Nuorten GP, 135 cm, kaksi kierrosta, samalla Mitsubishi Leader Rider-osakilp,
1) Mikael Wahlman / Prestige (Ko-pRa) 0-0/57,21, 2) Laura Hämäläinen / I D S Sambuca (JSR) 0-0/57,62, 3) Anna-Julia Kontio / Rio Nuevo (TRS) 0-4/47,08, 4) Emilia Kerimaa / Tatricia (HARI) 4-0/54,17, 5) Kiira Miinin / Talan J.W.B (PKUR) 0-4/58,99, 6) Anna-Julia Kontio / Astrid L (TRS) 4-0/60,07, 7) Sanna Paronen / Bay Canto (E-KR) 0-4/61,18, 8) Sara Vainikkala / Vriend D.D.H. (E-KR) 1-4/70,78, 9) Pyry Kivikoski / Caravelle (TUUR) 4-4/53,19, 10) Tuisku Kivikoski / Chardonay van De Kempenhoeve (TUUR) 0-8/56,54.

Luokka 9 Tapiola GP, 145 cm, kaksi kierrosta, samalla Mitsubishi Leading Rider osakilp.
1) Jenny Kainulainen / Vlas (CR) 0-0/57,56, 2) Mirella Kogelnig / Utopie (OR) 0-0/58,02, 3) Lotta-Riikka Rintamäki / FIM Fräulein Smilla 4 (TSR) 0-0/59,52, 4) Sanna Backlund / Lilli Marlen 12 (HARI) 4-0/58,42, 5) Rosa Ruutsalo / Hopalong Cassidy xx Swe Sts (KRG) 4-0/62,67, 6) Ville Kulkas / Victory-M (TRS) 4-0/64,33, 7) Jenny Kainulainen / Lena (CR) 4-4/59,86, 8) Marina Ehrnrooth / Orchidee XI (KRK) 8-0/61,93, 9) Ville Kulkas / Victor (TRS) 4-4/67,31, 10) Maria Heikkilä / Caricia 2383 (YR) 8-4/56,21.

Tilanne (tarkistamaton) Tapiola Grand Prix -sarjan kärjessä
Kainulainen Jenny Vlas CR  56
Andersin Peik Latania Z KRG  51
Kogelnig Mirella Utopie AUT  49
Ehrnrooth Marina Orchidee XI   43
Backlund Sanna Lilli Marlen HARI 42
Aaltonen Raimo Eafons Polyfino AURA 41
Kainulainen Jenny Lena CR  41
Huhtanen Janna Sultana D HARI  38
Marttila Hanna Viana OUSA  37
Heikkilä Maria Caricia YR  37

Tilanne (tarkistamaton) Tapiola Pankiki NUorten Grand Prix -sarjan kärjessä
Wahlman Mikael Prestige Ko-pRa  56
Kontio Anna-Julia Rio Nuevo TRS  52
Heikkinen Petra Tamara PKUR  51
Hämäläinen Laura I D S Sambuca  50
Kerimaa Emilia Tatricia HARI  48
Kivikoski Tuisku Chardonay van De Kempenhoeve TUUR 38
Kivikoski Pyry Caravelle TUUR  34
Miinin Kiira Talan J.W.B PKUR   32
Vainikkala Sara Vriend D.D.H.  E-KR   29
Oranen Silja Othello III SUR   28

Tilanne (tarkistamaton) Mitsubishi Leading Rider -rankingin kärjessä
Kainulainen Jenny Vlas CR  56
Wahlman Mikael Prestige Ko-pRa  56
Kontio Anna-Julia Rio Nuevo TRS  52
Heikkinen Petra Tamara PKUR  51
Andersin Peik Latania Z KRG  51
Hämäläinen Laura I D S Sambuca  50
Kogelnig Mirella Utopie AUT  49
Kerimaa Emilia Tatricia HARI  48