Johanna Talvio voitti HH-Ponicupin Messilässä

1.6.2010

Hollolan Ratsastajat ry tiedottaa / Messilä Derby 7.-9.8. 2009

Johanna Talvio ja Susanna Granroth menestyivät Messilän esteillä

Cool Ridersia edustava Johanna Talvio voitti  SRL Hevoshullu Ponicupin kokonaiskilpailun lauantaina Messilässä. Kirkkonummelainen 13-vuotias Talvio oli finaaliluokan kolmas ja yhteispisteet riittivät kokonaiskilpailun voittoon. Talvio on aiemmin osallistunut cupin neljään osakilpailuun ja on tehnyt niissä tasaista työtä, sijoittuen kaikissa sijaluvuille 3-11. Poni Epstein on ollut Talvioilla maaliskuusta asti ja se on ratsastajansa mukaan rehellinen ja kiltti.

Tänä vuonna Talvio tavoittelee vielä paikkaa Horse Showhun. Ensi vuoden tavoitteita ovat ponien SM-kilpailut ja ponien GP-sarja. Talvion valmentajia ovat Forsténit, Kari Nevala sekä sileällä Marko Björs.

Ponicupin voittajakolmikko. Vasemmalla toiseksi tullut Anniina Kaivanto - Peasant Liquor, keskellä voittaja Johanna Talvio - Epstein ja oikealla Janet Virkki - Klockas Zorayah.Kuva Anu Iivanainen.

Ponicupin kokonaiskilpailun kakkonen oli finaaliluokan voittoon ratsastanut, tamperelaista Tammer Ridersia edustava 16-vuotias  Anniina Kaivanto ponilla Peasant Liquor. Ponin omistaa hänen valmentajansa Eva-Maria Kontio. Ratsukko osallistuu ensi viikonloppuna myös ponien SM-kilpailuihin kouluratsastuksessa. Kolmannen sijan Ponicupin kokonaiskilpailussa vei Cool Ridersin Janet Virkki.

Perjantaina Junioricupin osakilpailun (6/2009) voittoon ratsasti Laajavuoren Ratsukoita edustava 17-vuotias Susanna Granroth.  Hän johtaa junioricupia ennen kahden viikon päästä ratsastettavaa finaalia, jossa hän tavoittelee kokonaiskilpailun voittoa. Ensi vuoden tavoitteita ovat nuorten GP-sarja ja junioreiden SM-kilpailut. Granrothilla on käytössään kaksi omaa hevosta ja kaksi ratsastettavaa hevosta. Jyväskylän eteläpuolelta Korpilahdelta kotoisin oleva Granroth voitti myös lauantaina ratsastetun Messilä Junioriderbyn.  Toiselle luokalle lukioon menevä ratsastaja aikoo jäädä hevosalalle ja suunnittelee lähtöä ulkomaille lukion jälkeen.

Laajavuoren Ratsukoiden Susanna Granroth lähtee johtoasemasta finaaliin tavoittelemaan Junioricupin kokonaisvoittoa. Ratsastaja voitti myös Messilän Junioriderbyn.

Messilän kilpailuissa ratsastettiin perjantaina myös nuorille hevosille avoin SRL Racing Noviisisrajan osakilpailu 9/2009. Lauantaina ratkottiin SRL Amatöörisarjan parhaat osakilpailussa 6/2009. Amatööreistä paras oli Paraisten Ratsastusseuran Rakel Aarnio-Wihuri, toiseksi sijoittui Kangasalan Ratsastajien Jose Bernardes ja kolmanneksi Jalasjärven Ratsastajien Pia Pulkkanen.

Järjestävän seuran eli Hollolan Ratsastajien edustajista sijoituksia ovat tähän mennessä ratsastaneet Oona Niiranen, Jutta Tainio ja Noora Tainio.

Oona Niiranen -Iberis: Hollolan Ratsastajien Oona Niiranen sijoittui toiseksi ratsulla Iberis Messilän ratsastuskilpailuiden avajaisluokassa.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina klo 9. Silloin on vuorossa mm. SRL Hevoshullu Poni Grand Prix osakilpailu 4/2009 sekä Messilä poniderby ja Messilä Derby.

Tiedote Katri Klinga, Hollolan ratsastajat. Kuvat Anu Iivanainen.