Jone Illi ja Eolita L hyvissä asetelmissa kohti EM-finaalia – Belgialle joukkuekultaa

14.7.2022

Esteratsastuksessa ikäluokkien EM-kilpailuissa junioreiden kolmannella kierroksella sekä Jone Illi ja Eolita L että Anni Hjerpe ja Callboy tekivät virhepisteettömät suoritukset. Illi lähtee junioreiden EM-finaaliin kymmenen parhaan ratsukon joukossa sijalta 6. Kolmannella kierroksella ratkottiin myös junioreiden EM-joukkuemitalit. Junioreiden joukkuekultaa vei Belgia.

Jone Illi ja Eolita L. Arkistokuva vuoden 2021 EM-kilpailuista. Kuva Vilamoura Equestrian Centre

 

Karijokinen Jone Illi, 14, ja Eolita L lähtevät kolmen kierroksen jälkeen kohti lauantain finaalia vain 3.03 virhepisteen kanssa. Illi on kokonaiskilpailussa tällä hetkellä sijalla 6. Ratsukkoa valmentaa Kari Nevala. 

“On hyvät fiilikset. “Elsa” oli tosi hyvä ja ollaan nyt kuudentena, uskon että meillä on mahdollisuus mitaleille. Kärjessä piste-erot ovat tosi pieniä, kisassa voi vielä käydä ihan miten vain”, Jone Illi kertoo. “Espanjassa on tällä hetkellä 37 astetta lämmintä, lämpö ei ole onneksi vaikuttanut meillä suorittamiseen. Verryttelyssä ennen radalle menoa viilennetään vedellä sekä hevonen että ratsastaja. Huomenna meillä on kilpailusta välipäivä, finaali jännittää jo hiukan mutta aion silti nauttia päivästä ja käydä uimassa sekä katsomassa lapsiratsastajien luokan”, Illi suunnittelee.  

 

Anni Hjerpe ja Callboy. Arkistokuva Tuulia Nelimarkka. 

 

Hyvinkääläinen Anni Hjerpe, 18, ja Callboy ovat parantaneet suorituksiaan läpi kilpailuviikon. Tänään ratsukon tulos oli hieno nollarata kolmannelta kierrokselta. Kokonaisvirhepisteitä heille kertyi yhteensä 11,29 ja ratsukko paransi asemiaan läpi kilpailun reilusti. Ratsukko karsiutui täpärästi finaalista ollen kokonaistuloksissa 39. EM-edustus oli Hjerpelle ensimmäinen. Ratsukkoa valmentaa Sanna Backlund. 

"Tämän päivän radasta jäi hyvät fiilikset, vaikka finaalipaikan menetys harmittaa. Kilpailupaikalla on ollut todella kuuma, ja hevonen oli alkuviikosta pitkän matkustamisen jälkeen ehkä hieman väsynyt. Hevonen sai nesteytystä ja on parantanut täällä koko ajan. Nyt kun palataan Suomeen, hevonen saa vähän lomaa ja seuraava tähtäin on SM-kilpailuissa", Anni Hjerpe kertoo. “Suomen joukkueella on täällä ollut tosi hyvä yhteishenki, ja olemme joka ilta tehneet yhdessä jotain. Jonen [Illi] hevonen tulee takaisin Suomeen meidän kyydissä, joten jäämme tänne vielä pariksi päiväksi seuraamaan kilpailuita.” 

“Molemmilta Suomen junioreista tänään täydellistä ratsastusta ja upeat puhtaat radat!” Tunnelmoi puolestaan Suomen joukkueenjohtaja Markus Backlund.  

Junioreiden joukkuekilpailussa kultaa vei Belgian joukkue, hopeaa Alankomaat ja pronssia Irlanti. Yksilökilpailussa kokonaiskilpailua kolmen kierroksen jälkeen johtaa belgialainen Evelyne Putters hevosella Nabeau van her Migroveld Z vain 0.84 virhepisteellä.  

Huomenna junioreilla on välipäivä ja finaali ratsastetaan lauantaina.  

Kilpailuaikataulu 
Muutokset mahdollisia, aikataulu Suomen aikaa 

Perjantai 15.7.   
klo 9.30 Lapsiratsastajien 2. kierros, joukkuekilpailu   

Lauantai 16.7.    
klo 9.00 Junioreiden jäähyväisluokka   
klo 11.45 Junioreiden henkilökohtainen finaali   
klo 14.45 Junioreiden henk.koht palkintojenjako   
klo 15.45 Lapsiratsastajien 3. kierros, joukkuefinaali   
klo 19.30 Lapsiratsastajien joukkue palkintojenjako    

Sunnuntai 17.7.    
klo 9.30 Lapsiratsastajien jäähyväisluokka    
klo 15.15 Lapsiratsastajien finaali   
klo 18.50 Lapsiratsastajien henk.koht palkintojenjako 

Kilpailua voi seurata suorana ClipMyHorse.Tv-palvelun kautta LINKKI 

14.7. Kansainvälisiä esteratsastustuloksia EM Oliva, Espanja 
Junioreiden 3. kierros 140 cm. 90 lähti, puhtaita ratoja 39. 
1) Jone Illi / Eolita L 0/75.01 
1) Anni Hjerpe / Callboy 0/79.86 
Tulokset LINKKI 
Yksilökilpailun tilanne LINKKI 

Junioreiden joukkuefinaali 140 cm. 18 joukkuetta 
1) Belgia 
2) Alankomaat 
3) Irlanti 

Tulokset LINKKI