Jone Illille NBCH-kultaa junioreissa

30.6.2022

Jone Illi piti hermonsa loppuun asti ja voitti upealla Eolita L:llä junioreiden henkilökohtaista kultaa Flyingen Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailuissa. Illi lähti kärjessä viimeiseen osakilpailuun, eikä antanut kenenkään uhmata voittoa. Pipsa Koski jäi niukasti neljänneksi nuorissa ratsastajissa. Viiden 140-radan jälkeen ero pronssiin oli vain 0,19 virhepistettä.

NBCH juniorimitalistit. Kuvat Mira Rantanen.

Illin ja Eolita L:n voitto tuli ylivoimaisesti viidellä virheettömällä radalla 135 cm tasolla. Ratsukko oli jo kaksi päivää aiemmin voittanut joukkuekultaa. Jone, 14, kisaa ensimmäistä kauttaan junioreissa.

Jone Illi ja Eolita L ja Sanna Illi.

”Ihan hemmetin hyvät fiilikset. Nyt minä viimeisenä päivänä aloin vähän tsemppaamaan, ja ratsastuskin alkoi olla vähän parempaa. Nyt yhteistyö sujui paljon paremmin Elsan [Eolita L] kanssa. Ei voi olla kuin tyytyväinen”, Pohjoismaiden ja Baltian mestari junioreissa sanoo.

Menestyksessä mukana olivat koko perhe, sillä äiti Sanna valmentaa Jonea yhdessä Kari Nevalan ja Ad van de Weteringin kanssa. Isä Jukka vastaa logistiikasta ja hevosten hoidosta. Ja pikkusisko Sani, joka voitti lapsiratsastajissa hopeaa ja joukkuekultaa, luonnollisesti myös auttaa.

Muista kultajoukkueen ratsukoista Mila Saukko ja Consilium (9.) ja Daniela Simola ja Vodka Star (12.) saivat sijoituksen. Saukko sai yhden pudotuksen ja kaksi aikavirhettä finaalissa, ja Simola hyppäsi molemmat kierrokset muutamalla aikavirheellä. Lopputuloksiin laskettiin kaikkien viiden radan tulokset, ja pienimmällä kokonaisvirhepistemäärällä ollut ratsukko voitti.

Junioreiden mitaliseremonia.

Pipsa Koski ja A Brok.

Pipsa Koski jäi niukasti neljänneksi nuorissa ratsastajissa. Koski ja A Brok saivat 6,33 virhepistettä ja joukkuekilpailun ensimmäiseltä kierrokselta pudotuksen. Sen jälkeen ratsukko hyppäsi kolme nollarataa, ja nousi lopulta neljänneksi vain 0,19 virhepisteen erolla pronssiin.

”Meni hyvin ja hevonen tsemppasi ihan superhienosti loppuun asti. Olen tyytyväinen, vaikka olisi se mitalikin ollut kiva”, Sanna Backlundin valmentama Pipsa Koski totesi.

Esteratsastustulokset 30.6. Flyinge, Ruotsi

Juniorit NBCH henkilökohtainen kilpailu, 135 cm, 23 lähtijää ja 12 sijoittuu
1) Jone Illi – Eolita L, Suomi 0 vp
2) Karoline Sloth Kjær – Diamond In West, Tanska 6.6
3) Linn Arvidsson – Glenmorangie, Ruotsi 11.32
…9) Mila Saukko– Consilium 18.31,… 12) Daniela Simola– Vodka Star 19.85,… 17) Nella Mäyrä– Janina van het Goteringenveld 48.77,… 19) Anni Hjerpe– Callboy kesk.

Nuoret ratsastajat NBCH henkilökohtainen kilpailu, 140 cm, 16 lähtijää ja 12 sijoittuu
1) Philip Svitzer – Exclusief, Ruotsi 6.03, 2) Mie Stuhr-Petersen – Vincel, Tanska 8.23, 3) Synne Marit Eide – Kleine Cherie, Norja 10.14, 4) Pipsa Koski – A Brok 10.33,… 14) Antonia Virtanen – Cavalino 35.56, 16) Teresita Bremer – Champions Ludwig 56.72, 17) Sofia Saarinen – Grupo Prom Calabis Hyl.,