Jos Lansink voitti MM-kultaa

1.6.2010

Belgiaa edustava viisinkertainen olympiakävijä Jos Lansink oli MM-finaalin kokenein ratsastaja, ja hän myös voitti kultamitalin neljän parhaan hevosenvaihtofinaalissa. Beezie Madden sai hopeaa ja Meredith Michaels-Beerbaum pronssia. Edwina Alexander oli neljäs. Kuvassa Jos ja Cumano, joka palkittiin finaalin parhaana hevosena.

Hevosenvaihtofinaalissa neljä taitavaa ratsastajaa ja neljä fantastista hevosta selvittivät kierroksen toisensa jälkeen virheittä. Viimeisellä kierroksella Australian Edwina Alexander otti yhden pudotuksen Meredith Michaels-Beerbaumin hevosella Shutterfly, ja näin hän jäi kilpailussa neljänneksi muiden jatkaessa mitaliuusintaan, kukin omalla hevosellaan.

Jos Lansink aloitti uusinnan ja hyppäsi suurella kimo-oriillaan Cumano radan puhtaasti ja nopeasti. - Minulla ei ollut muita vaihtoehtoja kuin yrittää puhdasta ja mahdollisimman nopeata rataa kasatakseni vähän paineita jälkeeni lähtevien niskaan. Cumano ei ole maailman nopeimpia hevosia, mutta suuren areenan fantastinen nurmipohja kantoi laukkaa eteenpäin ernomaisesti, totesi Lansink.

Seuraavana ratsastanut Saksan Michaels-Beerbaum pudotti kolmoissarjan ensimmäisellä osalla puomin. Viimeisenä lähtenyt Yhdysvaltain Beezie Madden eteni kuin tuulispää hevosellaan Authentic ja oli selvästi Lansinkia nopeampi kaartaessaan viimeiselle kahden esteen suoralle, jossa hän kuitenkin pudotti viimeisen esteen. - Jännitin toiseksi viimeisenä ollutta pystyestettä ja kun selvitimme sen virheittä, ajattelin että nyt olemme kotona. Ilmeisesti keskittymiseni herpaantui hetkeä liian aikaisin, sillä pudotimme viimeisen esteen, totesi Madden.

45-vuotias Lansink voitti nyt ensimmäisen henkilökohtaisen MM-mitalinsa. Hän oli onnellinen kullasta, mutta oli sitä mieltä, että mitalit olisi pitänyt jakaa 25 parhaan semifinaalissa kaikkien osakilpailujen yhteistuloksen perusteella. - Sitten voisi olla vain kolmen parhaan hevosenvaihtofinaali, jossa ehkä voitaisiin jakaa toiset mitalit, Lansink mietti.

Tulokset, esteratsastuksen MM-finaali, Aachen
1) Jos Lansink, Belgia: Cumano 0, Pialotta 0, Shutterfly 0, Authentic 0, uusinta Cumano 0-45,01
2) Beezie Madden, USA: Authentic 0, Shutterfly 0, Pialotta 0, Cumano 0, uusunta Authentic 4-43,74
3) Meredith Michaels- Beerbaum, Saksa: Shutterfly 0, Pialotta 0, Cumano 0, Authentic 0, uusinta. Shutterfly 4-45,40
4) Edwina Alexander, Australia: Pialotta 0, Cumano 0, Authentic 0, Shutterfly 4.