Juulia Savonlahti ja junioreiden kenttä-EM

1.6.2010


Juulia ja "Tupla" kouluradalla Waregemissa. Kuva Matti Savonlahti.

Junioreiden kenttäratsastuksen Euroopen mestaruuskilpailuissa Belgian Waregemissa Suomea edustaa Juulia Savonlahti, joka koko kevään ja kesän on valmentautunut Saksassa Beeke Kaack:in luona. Suomalaisedustusta nähdään myös kilpailujen tuomaristossa, jossa on mukana kansainvälinen tuomarimme Jutta Koivula.

KOULUKOE perjantai / lauantai

Savonlahti ratsasti oman kouluosuutensa perjantaina ja teki yhden tämän kauden parhaista ohjelmistaan saaden tuloksen vajaat 64 %, joka kenttäkilpailun pisteiksi muutettuna merkitsee tulosta -54,40. Loput ratsukot suorittivat osuutensa lauantaina, jonka jälkeen ratsastaja oli kpokonaistilanteessa koulun jälkeen jaetulla 30. sijalla.

- Ratsukko on nyt hakemassa ennenkaikkea kokemusta arvokilpailutasolta ja on tällä kaudella tehnyt varsin tasaista jälkeä  EM-kilpailuihin valmistelevissa kansainvälisissä kilpailuissa. Mitään varsinaisia sijoitustavoitteita ja paineita täman kilpailun osalta ei ole asetettu, vaan tavoite on saada vastaavantasoinen tulos mitä kauden kisat ovat antaneet olettaa. Ainakin koulukokeen jälkeen näyttää lupaavalta. Päätähtäin ratsukolla on jo nuorten EM-tasolla, jossa on sitten aikaa mennä kolme vuotta, mikäli tulokset edellyttävät, kertoo valmentaja Seppo Laine Laine sanoo.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina kestävyyskokeella maastoratoineen. Ratkaisevat rataesteet ovat vuorossa maanantaina.

KESTÄVYYSKOE sunnuntai


Juulia ja "Tupla" lähdössä maastoradalle Waregemissa. Kuva Matti Savonlahti.

Juulia Savonlahti ratsasti EM-kilpailujen maastoradan tuloksella yksi ohimeno kapealla kulmaesteellä. Lisäksi ratsukko sai 9.6 virhepistettä ylitetystä enimmäisajasta. Saadut sakkopisteet rokottivat ankarasti sijoutusta kokonaiskilpailussa ja Savonlahti on koulu- ja kestävyyskokeen 61. tilalla  79 lähteneen joukossa, kun koulukokeen jälkeen sijoitus oli 30.

Vauhdissa vesiesteellä. Kuva Matti Savonlahti.

- Etäisyys jäi vähän pitkäksi ja Juulian mukaan hän joutui hypyttämään liian kaukaa ja hev
onen hyppäsi kapean kulman ohi.Harmittava virhe , jonka Juulia pisti omaan piikkiinsä. Muuten hevonen tuntui Juulian mukaan erittäin hyvältä ja varmalta ja oli todella hyvä fiilis ratsastaa. Ilman kulmaesteen ohimenoa hän olisi ollut myös varmasti melko hyvin ajassa, valmentaja Seppo Laine kertoo.

- Joka tapauksessa minun mielestäni tämä oli varsin kelpo tulos ensimmäiseltä EM-tason maastoradalta. Tällainen virhe on tietysti harmittava, mutta se ei ole ollenkaan niin paha virhe kuin se, että hevonen kieltäytyisi ylipäätään hyppäämästä. Juulia osoitti suorituksellaan olevansa kuitenkin mukana oikeassa paikassa.

RATAESTEKOE maanantai

Juulia Savonlahti otti ratkaisevilla rataesteillä 12 virhepistettä ollen estekilpailussa 51. sijalla hevosellaan Double Dancer. Kokonaispisteissä ratsukko oli junioreiden EM-kilpailuissa 50.

Euroopan mestaruuden voitti Saksan Marie Kraack hevosella Sinestro 2, hopealle ratsasti britti Dani Evans hevosella Uchin  ja pronssia sai Saksan Celina Nothover /  Larissa. Joukkuekilpailun voitti Saksa ennen Ruotsia ja Italiaa.
Juulia ja Tupla vierellään ratsukon valmentaja Beeke Kaack, joka toimi Suomen joukkueenjohtajana EM-kisoissa. Beeke on huipputason kenttäratsastaja ja hän oli Saksan Hong Kongin  kenttäratsastuksen olympiajoukkueen kotiin jäävä varajäsen.

10.-14.9. Kenttäratsastus, nuorten EM, Waregem
Tulokset: http://www.rechenstelle.de/html/veranstaltungen/waregem/2009_09/uebersicht.htm
Järjestäjien nettisivut: www.eventingwaregem.be