Karjalainen kolmas Norjassa vammaisratsastuksessa

1.6.2010

Paralympialaisiin ehdolla oleva Katja Karjalainen kolmas Callanilla Norjassa

Tuusulalainen Katja Karjalainen sijoittui hevosella Callan kolmanneksi kansainvälisissä vammaisratsastuskilpailuissa Kristiansandissa Norjassa yhdistetyssä 1-a/b-luokassa sekä joukkueohjelmassa, henkilökohtaisessa ohjelmassa että Kür-finaalissa eli musikaalisessa vapaaohjelmassa.

- Kürissä Katja jäi vain 0,4 prosenttiyksikköä toisesta sijasta. Viiden tuomarin mielipiteet suorituksesta jakautuivat voimakkaasti yhden sijoittaessa hänet ensimmäiseksi ja toisen vasta neljänneksi. Henkilökohtaisessa ohjelmassa Katja onnistui hienosti. Hän lähti radalle päättäväisenä sanoen rikkovansa 70 prosentin tulosrajan ja sen hän myös teki, kertoo joukkueenjohtaja Merja Kuosmanen.

- Olen hyvin tyytyväinen Kürin tulokseen, joskin kuuntelin käyntiosuudella ehkä liikaa musiikkia ja Callanin upeasta käynnistä jäi sen vuoksi tietty terävyys pois, mikä saattoi viedä meiltä sen toisen sijan, Karjalainen pohtii.

Estesukuisella, 12-vuotiaalla holsteinruuna Callanilla on ratsastajan mukaan suuri sydän, johon tosin mahtuu vain Callan itse.

- Hän on hyvin itseriittoinen ja aivan ihana! Holsteiniksi Callanilla on uskomattoman hyvät liikkeet kouluratsastukseen, ratsastaja kehuu kisakumppaniaan.

Karjalainen on ehdolla Pekingin paralympialaisiin, jotka ratsastusosuus kilpaillaan Hongkongissa syyskuussa. Lopulliset paralympiakomitean tekemät valinnat julkistetaan 2.7.

- Olen antanut nyt pyydetyt näytöt. Belgiassa huhtikuussa meni hyvin ja täällä Norjassa vielä paremmin, katsotaan nyt mihin se riittää, kaksinkertainen PM-hopeamitalisti ja kolminkertainen Suomen mestari toteaa.

Vammaisratsastajien päävalmentaja Arto-Pekka Heino oli tyytyväinen ratsukon suorituksiin.

- Katja onnistui täällä hyvin ja pystyi ratsastamaan menestyksellä paineen alla osoittaen kilpailijalta vaadittavaa kylmähermoisuutta. Keskustelin hänen suorituksistaan vammaisratsastuksen grand old ladyn, Jonquil Soltin, kanssa. Hänen mielestään Katjalla on tällä tulostasolla mahdollisuudet paralympialaisissa jopa kymmenen parhaan joukkoon, Heino kertoo. 

Brittiläinen Solt on FEI:n, kansainvälisen ratsastajainliiton, vammaisratsastuskomitean puheenjohtaja.

Mukana kilpailuissa oli myös vihtiläinen Outi Lindroos, joka kilpaili lainahevosella parantaen jatkuvasti tulostasoaan huolimatta siitä, että hevonen vaihtui yllättäen kisapäivän aamulla rokotuspapereiden puutteellisuuksien vuoksi. Ratsastajan kaksi omaa hevosta jäivät Suomeen toisen siirtyessä hiljalleen eläkkeelle kansainvälisiltä areenoilta ja toisen vasta tehdessä tuloaan.

Tuloksia CPEDI4* Kristiansand, Norja 11.-15.6.2008, yhdistetty 1a- ja 1b -luokka.
15.6. Kür-ohjelma, lähti 6, sijoittui 3
1) Jens Lasse Dokkan / Lacour, NOR 73,222 %
2) Anita Jonsson / Vainguer, SWE 69,667 %
3) Katja Karjalainen / Callan, FIN 69,222 %
…6) Outi Lindroos / Riocca, FIN 60,278 %

12.6. joukkueohjelma, lähti 6, sijoittui 3
1) Slaven Hudina / Tulasi, CRO 72,471 %
1) Jens Lasse Dokkan / Lacour, NOR 72,471 %
3) Katja Karjalainen / Callan, FIN 68,471 %
…6) Outi Lindroos / Riocca, FIN 53,647 %

Täydet tulokset: www.epona.no

 (Tuloslistalta puuttuu valitettavasti henkilökohtaisen ohjelman tulos perjantailta kisajärjestäjästä puutteellisista tulostiedoista johtuen.)