Katja Karjalainen avasi joukkuekilpailun vahvasti

23.8.2019

Pararatsastuksen joukkuekilpailu ratsastetaan perjantaina ja lauantaina.


Katja Karjalainen - Dr Doolittle. Kuva: Peter Nixon.

Suomen joukkue sai hyvän alun pararatsastuksen joukkuekilpailuun. Ryhmässä I kilpailevan Karjalaisen ja Dr Doolittlen yhteistyö toimi mainiosti ja ratsukko sai tulokseksi 73.643%.
- Suoritus oli muuten hyvä, mutta hevonen oli tänään vähän löysä. Energisyyttä kaivattiin lisää. Lähden kuitenkin luottavaisella mielellä sunnuntain vapaaohjelmaan. 'Toope' tunnistaa musiikkimme ja saan siitä itsekin rytmiä ratsastukseen.  


Jaana Kivimäki - Legolas. Kuva: Peter Nixon.

Ryhmässä II kilpaileva Jaana Kivimäki ja Legolas olivat joukkuekilpailun päivän toinen suomalaisratsukko. Ryhmänsä ensimmäisenä startanneen Kivimäen tulos oli 64.485 %. Muutama rike suorituksessa verottivat pisteitä. 

Suomen joukkue on kahden ratsukon jälkeen sijalla 10. Lopullisissa tuloksissa huomioidaan kolmen parhaan ratsukon tulos. Lauantaina vuorossa ovat Jessica Kerttunen - Westside (klo 14.36) ja Pia-Pauliina Reitti  - Supremo  (klo 15.30).

Ryhmä I tulokset
Ryhmä II tulokset
Joukkuekilpailun tilanne
FEI TV


Juulia Jyläs - Courage T Z. Kuva: Peter Nixon.

Esteratsastaja Juulia Jyläs keskeytti 145 cm:n luokan. 
- Olin hieman ahne ja esteelle tuli huono lähestyminen. Courage on varovainen hevonen eikä kovin kokenut tällä tasolla, joten keskeyttäminen tuntui oikealta vaihtoehdolta. Joskus pitää ottaa askel taaksepäin, että pääsee eteenpäin. Tuntuu tietenkin kurjalta ja epämiellyttävältä.

Keskiviikkona Jyläs joutui keskeyttämään EM-kilpailut ensimmäisen radan jälkeen hevosen loukkaannuttua. Jyläksen hevosen Finishing Touch Wareslagen jänteessä on pieni revähtymä. Toipumisennuste on kuitenkin hyvä.