Kentän EM-nuoret, perjantai

1.6.2010

Kansainvälistä kenttäratsastusta nuorten EM, CH-EU-YR-C, Pardubice, Tsekki, 4.8.

Suomalaiset ovat hyvissä asemissa koulukokeen jälkeen

Kenttäratsastuksen nuorten (16-21-v) EM-kilpailussa Pardubicessä Tsekissä Suomea edustavat helsinkiläiset Martina Petersen-Jessen Navaronne ja Laura Seppälä Lotta. Seppälä jatkaa lauantain maastoestekokeeseen sijalta 11 ja Petersen-Jessen jaetulta sijalta 32. Saksalla on kilpailussa kolmoisjohto. Kärjessä on Sandra Auffahrt Carlos ja toisena mestaruutta puolustava ratsukko Marie-Louisa Meyer I´m No Angel. Kuvassa vasemmalla Laura Seppälä.

Molemmat ratsastajat kilpailevat nyt ensimmäistä kauttaan nuorten ikäsarjassa. Viime kesänä he olivat mukana juniorien EM-kilpailussa ja joukkue sijoittui kahdeksanneksi. Nyt Suomi joutui vetäytymään joukkuekilpailusta, koska niinisalolaisen Sanna Siltakorven hevonen Baro liikkui epäpuhtaasti saavuttuaan kilpailupaikalle.

- Siirtyminen juniorien yhden tähden tasolta nuorten kahden tähden tasolle on suuri hyppäys. Molemmat ratsastivat koulukokeen hyvin. Laura suoritti osuutensa jo torstaina ja sai lähes 68 prosenttia maksimipisteistä. Häntä valmentaa kotona Kristina Wilkman. Martina ratsasti toisessa puolikkaassa tänään perjantaina ja sai suorituksestaan reilut 62 %. Martinan kouluvalmentaja on Kikko Kalliokoski. Tämän päivän ratsukot kärsivät rankasta sateesta, joka teki kouluradan nurmesta osittain liejuisen urien kohdalta. Loppupäässä startanneet tietenkin ratsastivat kuluneemmalla pohjalla kuin ensimmäisen päivän tai alkupään ratsukot, sanoo joukkueen johtaja Seppo Laine.

- Huominen maastorata on mestaruuskilpailun arvon mukainen, erittäin vaativa kahden tähden rata. Se on nykyaikainen ja sisältää paljon kapeita esteitä sekä sarjoja, jotka vaativat erittäin tarkkaa ratsastusta. Mukana on myös massiivisempia perinteisiä risuestelaukkaesteitä, joita on käytetty sarjojen osina. Esimerkiksi alashyppy veteen ratsastetaan tuhdin sarjan yli, sitten on viisi laukka-askelta vedessä ja kuivalle maalle vie vaikea ylöshyppy-yhdistelmä, luonnehti Laine. Suomen joukkuetta on paikan päällä valmentamassa Piia Pantsu. Oikealla Martina ja Navaronne.

Niinisalon Sanna Siltakorven Baro liikkui epäpuhtaasti kuljetuksen jälkeen saapuessaan kilpailupaikalle, eikä päässyt starttiin. Tuttu ruotsalainen eläinlääkäri tutki hevosen torstaina ja Sanna sai ohjeeksi pitää sen levossa viikonlopun yli. Baron oma eläinlääkäri tutkii sen kotiin saapumisen jälkeen.

Tulokset kenttäratsastuksen nuorten EM, koulukoe, väliaikatulos 1/3, 62 lähti
1) Sandra Auffahrt Carlos Saksa (74,17 %) 38,70 pistettä, 2) Marie-Louisa Meyer I´m No Angel Saksa (72,36 %) 41,50 p, 3) Antje Deparade Komtess 77 Saksa (70,83 %) 43,80 p... 11) Laura Seppälä Lotta Suomi (67,50 %) 48,80 p…32) Martina Petersen-Jessen Navaronne Suomi (62,36 %) 57,10 p., saman sijan jakavat Tim Lips Oncarlos Hollanti sekä Sharon Reilly Flogas Randy Irlanti

Kilpailun aikataulu, kellonaika: Suomi
la 5.8. 10:00 maastoestekoe, tulokset ovat käytettävissä noin klo 15
su 6.8. 10:00 III hevostarkastus
su 6.8. 15:00 rataestekoe
su 6.8. 17:30 palkintojen jako

Tuloksia ja kuvia mm. maastoesteistä: www.equichannel.cz
Järjestäjän sivut: www.pardubice-racecourse.cz

Kuvien copyright Marcus Westermark