Kenttä-EM: Siltakorpi 33. tilalla koulun jälkeen

1.6.2010

Sanna Siltakorpi ja Lucky Accord 33. tilalla kenttäratsastuksen
EM-kisoissa kouluratsastuksen jälkeen



Sanna ja Lucky Accord Malmössa toukokuussa. Kuva Anna Vähäkuopus.

Sanna Siltakorpi oli kenttäratsastuksen Euroopan mestaruuksissa Ranskan Fontainebleau'ssa perjantaina kouluosuuden jälkeen jaetulla 33. tilalla luokan puolivälissä hevosellaan Lucky Accord. Tulos oli 63.59 prosenttia kouluradalla, mikä on virhepisteiksi muutettuna 54.6, jolla matkaa kärkeen on 16.7 pistettä.

- Tulos oli paras, minkä olen kolmessa tähdessä tähän mennessä saanut, vaikka oli siinä kyllä paljon tekemistäkin. Hevonen kuumeni ja tuli rikkoja, se pukkaili toisissa laukanvaihdoissa ja toinen avo oli vähän sinnepäin, Siltakorpi naurahtaa.

Johdossa kilpailussa ovat britit Kristiina Cook / Miners Frolic ja Oliver Townend / Flint Curtis tasapistein jäljessään Ranskan Nicolas Touzaint / Tatchou. Touzaint voitti edellisen Euroopan mestaruuden Italiassa Pratoni del Vivarossa 2007 hevosella Galan de Sauvagere.

Lauantaina on edessä haastava maastoesterata, jonka on rakentanut ranskalainen Pierre Michelet. Radan pituus on 5700-6200 metriä ja sillä on 32-40 estettä, etenemisnopeus 570 m/minuutissa.

- Maastossa on myös tekemistä, rata on tekninen ja isoin rata mitä tähän mennessä olen ikinä ratsastanut. Rataesteet ovat hevosen varmaankin vahvin puoli, mutta se on myös selväpäinen maastossa, Siltakorpi sanoo. 

Hänellä on tukenaan valmentaja Piia Pantsu, kokenein ja menestynein kansainvälinen kenttäratsastajamme.

-  Ilman Piia en olisi lähtenyt tänne. Hänestä on todella paljon apua verryttelyssä, hän auttaa suunnittelemaan esteiden askelvälit maastoradalla, hän on itse ratsastanut vastaavia ratoja paljon. Yritän täällä niin hyvin kuin pystyn, mutta otan kilpailun enemmän kokemuksen kannalta, mitään kovia tulospaineita ei ole otettu, Siltakorpi toteaa.

Kilpailuissa on osallistujia 18 maasta ja niissä ratsastetaan sekä henkilökohtaisista että joukkuemestaruuksista. Kaikkien kolmen osakokeen - kouluratsastus, maastoesteet ja rataesteet - tulokset lasketaan yhteen. Ratkaisevat rataesteet ovat vuorossa sunnuntaina.

23.-27.9. Kenttäratsastuksen Euroopan mestaruus, Fontainebleu, Ranska
Tilanne koulukokeen jälkeen, lähti 64.
1) Kristina Cook / Miners Frolic  37.9 
1) Oliver Townend / Flint Curtis  37.9 
3) Nicolas Touzaint / Tatchou  38.1
… 33) Sanna Siltakorpi  /  Lucky Accord 54.6 
…33) Cedric Lyard / Jessy Mail 54.6 

Aikataulu
Lauantai 26.9.
11.-17. Kestävyyskoe
Sunnuntai 27.9.
klo 9 - II eläinlääkärintarkastus
klo 13.30- Rataesteet
klo 16 Palkintojenjako
 
Järjestäjä ja täydet tulokset: http://www.fontainebleau-2009.com/pages/accueil_gb.html
Televisiointi: http://www.feitv.org
Siltakorven kotisivut: http://www.sannasiltakorpi.net