Kouluratsastaja Stella Hagelstam Falsterbon GP:n kolmas uudella ennätystuloksella

13.7.2018

Stella Hagelstam - New Hill Julitrea, arkistokuva SRL Hanna Heinonen www.hannaheinonen.com

Porvoolainen kouluratsastaja Stella Hagelstam luotsasi suomalaissyntyisen FWB-tammansa New Hill Julitrean kolmanneksi Falsterbon kolmen tähden kilpailuissa ohjelmassa Grand Prix perjantaina ratsukon omalla kansainvälisellä ennätystuloksella 69.98 %. 

- Julia tuntui tosi hyvälle. Meillä oli vieläkin isoja rikkeitä, joten tulos näyttää perustasomme nousun, mitä tulee muotoon, ryhtiin, tasapainoon, voimaan ja kisarutiiniin. Jos rata olisi ollut lisäksi virheetön, se olisi ollut huikea – mutta se ei ole enää kaukana, Hagelstam iloitsee paikan päältä tavoitettuna.

Suorituksen arvoa nostaa se, että ratsastaja lähti matkaan yllättäen ja varsin viime hetkellä. Tieto Elisabet Ehrnroothin kisamatkan peruuntumisesta ja vapautuneesta paikasta tuli ratsastajalle sunnuntaina illalla. Ehrnrooth lähti kuitenkin paikalle Hagelstamin tueksi.

- Tieto tänne tulosta tuli viime tingassa, joten valmistelu oli vähän erilainen. Ajattelin, että mennään, kokeillaan ja katsotaan mihin se johtaa.

Suomen Tryonin MM-edustaja Emma Kanerva oli luokassa viides ratsullaan Heartbreaker (68.35). Suorituksessa oli paljon huippuhetkiä, mutta tulostasoa verottivat kalliit rikot piaffe-passagen-osuuksilla.  Kilpailun voitti Hollannin huippunimiin lukeutuva Adelinde Cornelissen ratsulla Zephyr (70.39).

Kilpailu jatkuu lauantaina GP vapaaohjelmilla. Falsterbossa kilpaillaan samaan aikaan viiden tähden tasolla joukkueiden välinen Nations Cup.

13.7. Kouluratsastustuloksia Falsterbo Horse Show 2018 / www.falsterbohorseshow.com

CDI3* Grand Prix, 16 lähtijää ja 6 sijoittuu

1) Adelinde Cornelissen, NED – Zephyr 70.391%, 2) Sofie Lexner, SWE – Tobajo Pik Disney 70.000%, 3) Stella Hagelstam, FIN – New Hill Julitrea 69.978%, 4) Insa Hansen, GER – Diamond's Diva 69.848%, 5) Emma Kanerva, FIN – Heartbreaker 68.348
Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/327219