Kouluratsastaja Yvonne Österholm Ratsuoripäiville

2.3.2020

Ruotsissa menestyksekkäästi nuoria hevosia kouluttava kouluratsastaja Yvonne Österholm pitää Ratsuoripäivien yhteydessä klinikan lauantaina 28.3. ja toimii koeratsastajana kouluoreille.

Tiedote Hevosopisto, kuva Yvonne Österholmin arkisto

Lähes 20 vuotta Ruotsissa asuneen Österholmin meriittilista on vakuuttava, sillä hän on ollut kuusi kertaa nuorten hevosten MM-finaalissa, voittanut B-finaalin kahdesti ja ottanut useita Breeders Trophy voittoja Ruotsissa. Lisäksi Yvonne on kilpaillut sijoittuen Grand Prix -tasolla William D-ruunallaan, joka on hänen omaa kasvatustaan. Ruuna edustaa suomalaista Finnish Warmblood-kantakirjaa. 

Ratsuoripäivillä Yvonne Österholm toimii myös orien koeratsastajana. Ruotsissa juuri päättyneillä oripäivillä hän esitti kaksi oria kantakirjaan ja aikaisemmin hänen ratsastamansa oriit on kahdesti palkittu parhaan orin tittelillä. Ratsastaja on myös menestynyt Ruotsissa muun muassa arvostetussa Falsterbon kilpailussa ja voittanut useasti Göteborgin Scandinavium -hallissa kilpaillun Sweden Warmblood –trophyn. 

Yvonne Österholmin klinikkaan kutsutaan viisi ratsukkoa, jotka julkaistaan maaliskuun aikana. Perjantaina 27.3. järjestetään kutsukilpailu, jossa tuomaristo ja Yvonne Österholm arvioivat kotimaisia ratsuhevosia. 

Ratsuoripäivien kotimaisten orien listaus julkaistiin viime viikolla ja mukaan on ilmoitettu jo yli 20 ratsu- ja ponioria. Aikataulut julkaistaan maaliskuun alussa.  

Liput Ratsuoripäiville ja klinikkaan tulevat myyntiin Hevosopiston nettisivuille.

Yvonne Österholm 
Asunut Ruotsissa vuodesta 2001 
Työskennellyt aikaisemmin vuosia ruotsalaisen olympiaratsastaja Jan Brinkin tallissa 

*2 kertaa oritestin voittaja Ruotsissa 
*6 kertaa finaalissa nuorten hevosten MM-kilpailuissa  
* 2 kertaa B-finaalin voitto nuorten hevosten MM-kilpailussa  
* Useita Breeders Trophy -voittoja Ruotsissa eri hevosilla 
* Sijoituksia ja voittoja Falsterbossa eri hevosilla 
* 4 voittoa Swedish Warmblood Trophy:ssa  
* Yli 75% PSG-luokissa 
* GP-sijoituksia omalla FWB kasvatilla William D 

Oripäivät Suomen Hippoksen sivuilla