Kouluratsastuksen hallimestaruudet Ypäjä Spring Dressagessa

16.4.2018


Stella Hagelstam piti klinikan Oripäivillä viime viikonvaihteessa, kuvassa ratsuna Hagels Amazing Shine,
jolla hän kilpailee tulevana viikonloppuna hallimestaruuksista. Vierellä Sara Lehtilä, kuva Marian Seppälä.

Kouluratsastuksen hallimestaruudet Ypäjä Spring Dressagessa

Hallikausi lähestyy päätöstään kouluratsastuksen osalta. Tulevana viikonloppuna, 20.-22.4., Ypäjällä kilpaillaan lajin hallimestaruudesta. Startteja kertyy yli 300. Mestaruusluokkien lisäksi kilpaillaan avoimissa luokissa.

Viime vuoden hallimestari Stella Hagelstam puolustaa kultamitaliaan, ratsuna on tällä kertaa Hagels Amazing Shine. Kovan vastuksen antavat muutama viikko sitten kansainvälisissä kilpailuissa huipputulokseen yltänyt Anna von Wendt Denzelillään. Ratsukko oli viime vuoden hallimestaruuksissa hopealla. Mukana on myös viime vuoden pronssimitalisti Mia von Schantz Zalzatimella ja kokenut Elisabeth Ehrnrooth Wizardilla.

Poniratsukoissa kotkalaisella Jenni Silventoisella ja Hazelsberg’s Macholla on mahdollisuus kirkastuttaa viime vuoden hopea kullaksi. Startteja luokassa on kuitenkin 19, joten kilpailu tulee olemaan kova.

Junioriratsastajissa mitalistit tulevat olemaan uusia nimiä. Kiinnostavaa on nähdä muun muassa Ypäjän kansainvälisessä kilpailussa viidenneksi ratsastanut Eveliina Havinen ja Die Welt, jotka ovat vielä tuore parivaljakko, mutta ensimmäiset yhteiset kilpailut ovat menneet lupaavasti. Havinen ratsasti vielä viime vuonna poniratsukoissa.

Nuorten ratsastajien hallimestaruudesta kilpailee kymmenen ratsukkoa joukossaan hallitseva suomenmestari Ella Paloheimo ruunallaan Wolle Wolkenstein. Nuorissa nähdään myös ikäluokkaan siirtynyt viime vuoden juniori SM-hopeamitalisti Daniela Therman.

Pararatsastajat kilpailevat perjantaina ja lauantaina. Uutena nimenä listoilla on maajoukkueeseenkin valittu virolahtelainen Taina Teittinen, joka on kilpaillut tähän saakka avoimissa luokissa Intermediare-tasolla.

Kotimaisten tuomareiden lisäksi Puolasta saapuu tuomaroimaan Malgorzata Pawlowsoa. Kilpailu toimii myös PM-katsastuksena maajoukkueen jäsenille.

Kilpailut ratsastetaan Ypäjä- ja Haimi-halleissa, ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

Alustava aikataulu mestaruusluokille:

lauantai 21.4. Ypäjä-halli
9.40 – 11.50 juniorit
12.30 – 14.00 nuoret
14.30 – 17.50 poniratsukot

sunnuntai 22.4. Ypäjä-halli
16.30 – 17.45 seniorit

Lisätietoa tapahtumasta ja päivitetyt aikataulut:http://www.hevosopisto.fi/tapahtumat/ypaja-spring-dressage/

Tulokset päivittyvät Equipe Onlineen