Kyra ja Max kilpailevat mitaleista

1.6.2010

Kouluratsastuksen MM, Aachen, 23.8.

Kyrklund mukaan mitalikilpailuun
Saksa voitti joukkuekultaa, seuraavina Alankomaat ja Yhdysvallat


Saksa voitti odotetusti joukkuekultaa kouluratsastuksen MM-kilpailuissa Aachenissa. Kilpailu Hollantia vastaan oli varsin tasaväkinen, mutta lopulta Heike Kemmer hevosella Bonaparte, Isabell Werth Satchmo ja Nadine Capellmann  Elvis voittivat erinomaisten suoritustensa ansiosta melko ylivoimaisesti. Myös joukkueen neljäs jäsen Hubertus Schmidt Wansuela Suerte meni jatkoon.

Hollannin hopeajoukkueessa ratsastivat Anky van Grunsven Keltec Salinero, Edward Gal Gruop 4 Securior Lingh, Imke Schellekens-Bartels Sunrise sekä Laurens van Lieren Hexagon's Ollright. Pronssille nousi Yhdysvaltain joukkue ennen tasaväkistä Tanskaa ja Ruotsia. Tanskan Andreas Helgstrand ratsasti upealiikkeisellä hevosellaan Blue Hors Matine loistavasti, yltäen koko joukkuekilpailun parhaaseen tulokseen. 
Vasemmalla Max ja Kyra kohti sijaa 12.

Kyra ja Max sijalla 12

Kyra Kyrklund ratsasti joukkuekilpailussa Maxin sijalle 12 kaikkiaan 89 lähtijän joukossa. Näin suomalaispari jatkaa suorituksiaan 30 parhaan Grand Prix Specialissa, jossa jaetaan ensimmäiset henkilökohtaiset mitalit.

-  Kun ajattelen mitä kaikkea viime viikkoina on tapahtunut, olen tyytyväinen tähän päivään. Hicksteadissa ilmenneen vatsavaivan jälkeen olen ratsastanut erittäin rauhallisesti, sillä en ole halunnut rasittaa hevosta. Vielä matkaa edeltäneenä päivänä mietin, oliko viisasta lähteä tänne. Nyt olen iloinen siitä, että tulin.

- Verryttelyssä Max kävi hieman kuumana. Minun olisi vain pitänyt luottaa siihen, että Max kuitenkin liikkuu radalla keskittyneesti eikä anna suurien katsomoiden tai hälinän häiritä itseään, mutta nyt verryttelin hiukan liian kauan. Sen seurauksena Max ei tehnyt yhtä lennokkasta ravilisäystä kuin yleensä, ja sitä seuranneessa passagessa jouduin ratsastamaan vahvemmin, mikä johti tahtirikkoihin, Kyrklund analysoi.

Grand Prix Special -luokkaan lähdetään uusien sääntöjen mukaisesti puhtaalta pöydältä, kun aiemmissa mestaruuskilpailuissa ratsukot ovat kantaneet mukanaan joukkuekilpailun pisteet. - Tästä on selvä etu minulle. Max on myös yleensä saanut paremmat pisteet Specialissa kuin joukkuekilpailussa, joten uskon olevani mukana 15 parhaan vapaaohjelmassa, Kyrklund toteaa. Kürfinaali ratsastetaan myöhään lauantai-iltana valonheittimien valossa ja myös siihen lähdetään nollilta, ilam aikaisempien luokkien pisteitä.

Tulokset, joukkuekilpailu
1) Saksa 223,625, 2) Alankomaat 217,917, 3) Yhdysvallat 213,91, 4) Tanska 208,874, 5) Ruotsi 208,750. Kuvassa Saksan kultajoukkue.

Henkilökohtaiset sijoitukset, 30 parasta 89
startanneesta jatkaa Grand Prix Specialiin

1) Andreas Helgstrand / Blue Hors  Matine, Tanska 76,333, 2) Heike Kemmer / Bonaparte, Saksa 75,792, 2) Isabell Werth / Satchmo, Saksa 75,000 ja 3) Anky van Grunsven / Keltec Salinero, Hollanti 75,000, 5) Nadine Capellmann / Elvis, Saksa 72,833, 6) Steffen Peters / Floriano, Yhdysvallat 72,708, 7) Jan Brink / Björsells Briar, Ruotsi 72,167, 8) Imke Schellekens-Bartels / Sunrise, Alankomaat 71,542, 9) Debbi McDonald /  Brentina, Yhdysvallat 71,417, 10) Edward Gal / Gropu 4 Securior Lingh, Alankomaat 71,375, 11) Karen Tebar / Falada M, Ranska 70,833, 12) Kyra Kyrklund /  Max, Suomi 70,625.

Teksti ja kuvat Ulla LIndgren Fagerholm
Etusivun kuva Ulla Lindgren Fagerholm

Lisää mm. ratsastajilta

Kouluratsastuksen joukkuekilpailussa on viime vuosina käyty varsin tasaista kilpailua Saksan ja Alankomaiden joukkueiden kesken, Saksan kuitenkin aina voittaessa. Myös tänä vuonna kilpailu oli tasaista loppuun saakka, mutta lopulta Saksan Heike Kemmer hevosella Bonaparte, Isabell Werth Satchmo ja Nadine Capellmann Elvis voittivat kullan erinomaisten suoritustensa ansiosta melko ylivoimaisesti. Myös joukkueen neljäs jäsen Hubertus Schmidt Wansuela Suerte meni jatkoon.  - Meillä on erinomainen joukkuehenki, ratsastimme keskittyneesti ja voitonhaluisesti ja onnistuimme tavoitteessamme, onnelliset ratsastajat totesivat.

Hollannin hopeajoukkueessa ratsastivat Anky van Grunsven Keltec Salinero, Edward Gal Gruop 4 Securior Lingh, Imke Schellekens-Bartels Sunrise  sekä Laurens van Lieren Hexagon's Ollright. Pronssille nousi Yhdysvaltain joukkue ennen tasaväkisiä Tanskaa ja Ruotsia. Tanskan Andreas Helgstrand ratsasti upealiikkeisellä hevosellaan Blue Hors Matine loistavasti, yltäen koko joukkuekilpailun parhaaseen tulokseen. 

Kyrklund ja Max aloittivat suorituksensa erinomaisesti raviosuudessa, mutta tekivät muutamia kalliita virheitä siirtymisissä piaffen ja passagen välillä. Myös laukanvaihdot sulkutaivutusten välissä olisivat voineet olla paremmat.

Kyrklund suhtautui tulokseen rauhallisesti. -  Kun ajattelen mitä kaikkea viime viikkoina on tapahtunut, olen tyytyväinen tähän päivään. Hicksteadissa ilmenneen vatsavaivan jälkeen olen ratsastanut erittäin rauhallisesti, sillä en ole halunnut rasittaa hevosta. Vielä matkaa edeltäneenä päivänä mietin, oliko viisasta lähteä tänne. Nyt olen iloinen siitä, että tulin.
- Verryttelyssä Max kävi hieman kuumana. Minun olisi vain pitänyt luottaa siihen, että Max kuitenkin liikkuu radalla keskittyneesti eikä anna suurien katsomoiden tai hälinän häiritä itseään, mutta nyt verryttelin hiukan liian kauan. Sen seurauksena Max ei vetänyt yhtä hyvin eteenpäin lisätyssä ravissa kuin yleensä, ja sitä seuranneessa passagessa jouduin ratsastamaan vahvemmin, mikä johti tahtirikkoihin, Kyrklund analysoi.

MM-kilpailussa ratsastetaan nyt uuden formaatin mukaan niin, että ensimmäiseen henkilökohtaiseen finaaliin Grand Prix Special lähdetään puhtaalta pöydältä, kun aiemmissa mestaruuskilpailuissa ratsukot ovat kantaneet mukanaan joukkuekilpailun pistemäärää. - Nyt tästä on selvä etu minulle, kun pisteet nollataan. Max on myös yleensä saanut paremmat pisteet Specialissa kuin joukkuekilpailussa, joten uskon olevani mukana 15 parhaan vapaaohjelmassa, Kyrklund toteaa. Kürfinaali ratsastetaan myöhään lauantai-iltana valonheittimien valossa ja myös siihen lähdetään puhtaalta pöydältä.

Teksti ULF