Kyra ja Max viidensinä GP-luokassa

1.6.2010

Kansainvälistä kouluratsastusta, CDI-W ´s-Hertogenbosch, Hollanti 23.3.

Kyra Kyrklund ratsasti viidenneksi
Kyra Kyrklund ja Max sijoittuivat ´s-Hertogenboschissa Hollannissa Grand Prix -luokassa viidensiksi tuloksella 72,666 prosenttia enimmäispisteistä. Luokka oli karsinta huomenna ratsastettavaan maailmancupin osakilpailuun. Voittoon ratsasti Saksan Isabell Werth hevosella Warum Nicht tuloksella 77,208 %. Toisen sijan otti Tanskan Andreas Helgstrand tammalla Blue Hors Matinée, joka teki paluun kansainvälisille radoille joulukuun alussa alkaneen sairasloman jälkeen. Ratsukko otti MM-kilpailussa syksyllä kaksi mitalia. Kolmas oli Sveitsin Silvia Ikle hevosella Salieri.

Tuomaristo oli yksimielinen voittajasta ja kolmanneksi sijoittuneesta, Kyrklundin ja Maxin sijat vaihtelivat tuomarikohtaisissa pisteissä välillä 4-6.

- Ohjelman kohokohdat olivat Maxin aikaisempaa paremmat ravilisäykset sekä piaffit ja passaget. Olen tyytyväinen, hevosella oli hyvä veto päällä läpi koko ohjelman. Ainoa virhe oli omani, ratsastin joka toisen askeleen laukanvaihtoihin hiukan liian nopeasti ja liian vähäisellä kokoamisasteella ja sarja meni rikki. Kilpailemme Maxin kanssa niin harvoin, että meillä on ollut vaikeuksia saada kilpailujen avausluokka, eli GP onnistumaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tavoitteeni on ollut parantaa ensimmäisen kilpailupäivän suoritusta ja tässä onnistuimme tänään hyvin, kertoi Kyrklund.

Kyrklund harkitsee edelleen osallistumista maailmancupin finaaliin Las Vegasissa huhtikuun lopulla. Ennen lauantain osakilpailua hän on sarjassa kolmantena. - Olen päättänyt katsoa tämän kisan ja sitten seuraamme miten Max palautuu matkasta päästyään Hollannista kotiin Britanniaan, hän sanoi.

Hollannin kilpailun aikana ratsastajat saavat lisätietoja mm. hevosten lentokuljetusjärjestelyistä Las Vegasiin. Myös nämä tiedot tietysti vaikuttavat lähtöpäätökseen, jatkoi Kyrklund. Hollannin kilpailussa olosuhteet ovat moitteettomat. Kilpailun järjestäjä on rakentanut uudet tilavat tallit. Hallissa on hyvin lämmin, mutta se on tavallaan hyvää harjoitusta Las Vegasiin.

Kyrklund ja Max esittävät Cabaret-elokuvan musiikkiin pohjautuvan vapaaohjelmansa kansainvälisille tuomareille huomenna seitsemättä kertaa. Hän suunnitteli ohjelman viime syksyn MM-kilpailua varten.

Lauantain maailmancupin osakilpailu on Länsi-Euroopan liigan viimeinen. Finaali ratsastetaan Las Vegasissa 18.-22.4. Länsi-Euroopan liigasta finaalipaikan saa kahdeksan eniten pisteitä kerännyttä ratsastajaa.

Tulokset:
Luokka Grand Prix,
karsinta maailmancupin
osakilpailuun, 18 lähti, 9 sijoittui, 15 parasta maailmancupiin
1) Isabell Werth / Warum Nicht Saksa 77,208 %, 2) Andreas Helgstrand / Blue Hors Matinée Tanska 75,708 %, 3) Silvia Ikle / Salieri Sveitsi 73,833 %, 4) Jan Brink / Briar Ruotsi 73,208 %, 5) Kyra Kyrklund / Max Suomi 72,666 %, 6) Edward Gal / Group 4 Securicor IPS Gribaldi Hollanti 70,541 %, 7) Hubert Perring / Diabolo St. Maurice Ranska 70,083 %, 8) Louise Nathorst / Guiness Ruotsi 69,291 % 9) Nathalie zu Sayn-Wittgenstein / Rigoletto Tanska 68.958 %

Tuomaristo: E: Jean-Michel Rodier Ranska, H: Wim Ernes Hollanti, C: Dieter Schüle Saksa, M: Leif Törnblad Tanska, B: Ghislain Fouarge Hollanti

Tilanne maailmancupissa ennen lauantain viimeistä, 10. osakilpailua
1) Imke Schellekens-Bartels Hollanti 77, 2) Isabell Werth Saksa 60, 3) Kyra Kyrklund Suomi 60, 4) Edward Gal Hollanti 59, 5) Ellen Schulten-Baumer Saksa 56, 5) Tinne Vilhelmson Ruotsi 55, 7)  Laurens van Lieren Hollanti 54, 8) Andreas Helgstrand Tanska 49, …34) Eevamaria Porthan-Broddell Suomi 12p. Yhteensä 74 ratsastajaa on saanut sarjassa pisteitä.