Kyra Kyrklund vei voiton Saksassa lainaratsulla

1.6.2010

Münchenin isoissa kansainvälisissä kilpailuissa Saksassa ratsastettiin kiinnostava kouluratsastuskilpailu, jossa huippuratsastajat ottivat toisistaan mittaa lainatuilla vaihtoratsuilla. Kyra Kyrklund viimeisteli menestyksekkään Muünchenin viikonloppunsa viemällä kisassa voiton. Tätä ennen hän oli jo ratsastanut Maxilla toiseksi perjantaina GP:ssä sekä sunnuntaina GP kürissä.

Vaihtohevoskilpailussa ratsastettiin St. Georges Special* eli versio Pyhä Yrjö -kouluohjelmasta. Etukäteen jo hieman verrytelty hevonen esiteltiin ensin ratsain, minkä jälkeen ratsastajilla oli viisi minuuttia aikaa tutustua hevoseen yleisön edessä ennen kilpailusuoritusta. Kilpailuun osallistui neljä ratsastajaa ja sen arvosteli viisi kansainvälistä huipputuomaria.

Kyrklund ja Saksan kouluratsastuslegendoihin lukeutuva Hubertus Schmidt saivat ensimmäiselle kierrokselle arvalla saman hevosen, 15-vuotiaan oriin Chantree.

- Ohjelma oli pyhä yrjö lyhennettynä, siinä oli mm. puolipiruetit ja sarjavaihdot. Schmidt sai hevosella jonkun 67 prosenttia ja minä taas yli 70 prosenttia, ilman virheitä, Kyrklundia hymyilyttää.

- Saksassa ammattilaisten mestaruudet ratkaistaan hevosvaihtokilpailuissa, joissa Schmidt on omien sanojensa mukaan voittanut aina.

Toisesta parista ratkaisevaan kaksinkamppailuun Kyrklundia vastaan eteni Itävallan Victoria Max-Theurer. Ratsastajat ottivat mittaa toisistaan 10-vuotiaalla ruunalla Roccadero, jolla Kyrklund otti voiton tuloksella 71.85%  Max-Theurerin saadessa 70.1%.

Kyrklund kilpailee mielellään myös tällaisissa kouluratsastuskilpailuissa. Hän on aiemmin voittanut kaksi kertaa voittanut Hampurin Derbyn, jossa kilpaillaan vähän toisella tavoin omalla sekä kanssakilpailijoiden hevosella.

- On erittäin kiinnostavaa ja opettavaista nähdä, mitä eri ratsastajat tekevät tällaisessa tilanteessa kokeillessaan hevosta. Itse en edes ratsastanut kaikkia ohjelman liikkeitä läpi, katsoin ensiksi vain että hevonen lähtee pyynnöstäni liikkeelle, pysähtyy ja kääntyy. Sitten joku vaihto ja vähän kokoamista, Kyrklund kertoo. 

Suomalainen kouluratsastuksen mestari on mestari myös lainaratsun selässä. Ja ne kuulut Kyran aakkoset toimivat - koetellusti!

Täydet tulokset: http://www.meldestelle.de/turniere/pi/2009/erg/290.htm