Kyran olympiaratsu Max kuumeessa Hongkongissa

1.6.2010

Eläinlääkärit edelleen toiveikkaita

Kouluratsastaja Kyra Kyrklundin olympiaratsulle, ruuna Maxille, nousi maanantaina kuume Hongkongissa Sha Tinin ratsastuksen olympiapaikalla. Kuume saatiin laskemaan kilpailun eläinlääkärien ohjeistamalla lääkityksellä, mutta se nousi uudelleen tänään tiistaina. Noin kymmenesosalla kisahevosista on todettu kuumeoireita lentokuljetuksen jälkeen.

- Maxilla on lämpöä edelleen, mutta se ei ole noussut tänään yhtä korkeaksi kuin eilen. Hevonen on ollut kuumeesta huolimatta olemukseltaan pirteä ja syönyt hyvin. Maxista otetuista testeistä ei ole löydetty syytä kuumeelle, joka on hevosen ainoa oire tällä hetkellä, Suomen ratsastuksen joukkueenjohtaja Aki Ylänne kertoo.

Seuraavat Maxin kannalta seuraavat päivät ovat ratkaisevia olympialaisiin osallistumisen kannalta.

- Ainakin vielä eläinlääkärit ovat olleet toiveikkaita sen suhteen, että Max toipuu ja pystyy kilpailemaan, Kyrklund kertoo.

Ratsukon valmistautuminen kilpailuihin on kuitenkin kokenut takaiskun kuumeen vuoksi.

- Eihän tämä tietenkään ole mikään ideaalitilanne. Meidän oli tarkoitus aloittaa treeni tänne totuttamisen jälkeen. Nyt Maxin pitää olla 48 tuntia kuumeeton, ennen kuin sillä voi alkaa ratsastaa. Pitää mennä nyt päivä kerrallaan ja toivoa parasta, Kyrklund toteaa.

- Max on erinomaisessa lihaskunnossa, mutta oikean vireyden löytäminen ja virittäminen on nyt vaikeampaa, hän jatkaa.

Hevosten eläinlääkärintarkastus on sunnuntaina 10. päivä. Kilpailu käynnistyy keskiviikkona 13. elokuuta Grand Prix -ohjelmalla, mutta Kyrklund ja Max ovat lähtövuorossa vasta torstaina 14. päivä, koska ratsukko on korkealla sijalla rankinglistoilla.

Kyseessä on Kyrklundin kuudes olympiakilpailu. Hänet on valittu Suomen olympiajoukkueeseen kahdeksan kertaa, mutta osallistuminen on estynyt kahdesti hevosen loukkaantumisen ja sairastumisen vuoksi.