Leena Jaakkola otti sijan 15MM-vapaaohjelmakilpailussa

1.6.2010

Vammaisratsastuksen MM-kilpailu, CH-M-PE-D, Hartpury, Britannia 22.7.

Leena Jaakkola ratsasti sijalle 15 MM-kilpailussa

Leena Jaakkola Oulusta otti sijan 15 vammaisratsastuksen maailmanmestaruuskilpailussa Hartpuryssa Britanniassa hevosella Quickstep de l´Aube. Sunnuntaina kilpailtiin henkilökohtaisista mitaleista vapaaohjelmassa, jossa Jaakkola ratsasti tuloksen 68,601 %.
Isäntämaa vei kaksoisvoiton. Kultaa ratsasti Simon Lawrence, hopean otti Deborah Criddle ja pronssille ratsasti Saksan Hannelore Brenner. MM-kilpailuun osallistui 142 ratsastajaa 34 eri maasta.

- Kaikki muu Britanniassa on pysähdyksissä tulevien takia, mutta MM-kilpailu on ratsastettu, sanoi Jaakkola. Tämän päivän vapaaohjelma onnistui hyvin. Nyt pääsimme Quickstep de l´Auben kanssa esiintymään oman tasomme mukaisesti ja tulos oli melkein henkilökohtainen ennätykseni 68,601 %. Paras tulokseni on viime vuodelta yli 71 prosenttia. Nyt "Quickie" malttoi esiintyä rauhallisesti ja pysähdyksetkin onnistuivat. Sen itseluottamus ja varmuus ovat kisan aikana kasvaneet huimasti. Vapaasta käynnistä saimme yhdeksikön. Suoritus oli vapautunut ja kevyt kokonaisuus. Oli hienoa, että tuomaristo oli samaa mieltä. Tämä oli aivan upea kokemus, kertoi Jaakkola.

Tulvat ovat koetelleet kilpailun järjestäjiä, katsojia ja hevosten omistajia. Kaikki eivät ole päässeet perille lainkaan ja puolestaan osa ratsastajista ei ole päässyt yöpymään hotelleihinsa.
- Tallialue on onneksi säilynyt melko kuivana. Osa kilpailun kansainvälisistä luokista peruttiin kokonaan, jotta MM-luokat voitiin ratsastaa halleissa. Erikoisjärjestelyiden vuoksi päivät ovat venyneet seitsemästä aamulla puoleen yöhön. Eilen palkintojenjako pidettiin tasan kello 24, jatkoi Leena Jaakkola.

- Nyt on vielä epäselvää pääsevätkö hevoset lähtemään kotimatkalle suunnitellussa aikataulussa. Osa teistä on tulvan takia edelleen suljettuina, mietti Leena Jaakkola. Hänen oma paluulentonsa on maanantina illalla.

Seuraavaksi Jaakkola kilpailee Haukiputaalla SM-kilpailussa ja toivoo saavansa paikan lokakuussa ratsastettaviin PM-kilpailuihin. Hänellä on jo osallistumisoikeus Hong Kongin paralympialaisiin, 61 prosentin raja kansainvälisissä kilpailuissa ylittyi viime talvena.

Leena Jaakkolan hevonen on Belgiassa asuvan Riikka Koljosen kasvattama ja sen omistaa Hannu Pöysti. Hevonen asuu edelleen Koljosen tallilla Belgiassa. Leena Jaakkola on käynyt hiomassa yhteistyötä sen kanssa kolmena viikon mittaisena jaksona ennen MM-kilpailua. Kotona Oulussa Jaakkola ratsastaa kaksi hevosta päivittäin. Valmennuksia Oulussa käyvät pitämässä kouluratsastajat Heidi Svanborg-Lodman sekä Helkky Pakarinen.

Tulokset
Luokka FEI Ryhmä III Vapaaohjelma Kür-mitalikilpailu, 31 lähti, 8 sijoittui

1 Simon Laurence / Ocean Diamond Britannia 75,162 %, 2) Deborah Criddle / Figaro IX Britannia  74,940 %, 3) Hannelore Brenner / Women of the World Saksa  73,497 %, …15) Leena Jaakkola / Quickstep de l´Aube Suomi 68,601 %
Tuomaristo: E: Tarja Huttunen Suomi, H: Clary Lundgren Ruotsi, C: Kathy Amos Jacobs Ranska, M: Elke Ebert Saksa, B: Carlos Lopes Portugali

Kilpailun järjestäjän sivut ja kaikki tulokset: www.hartpury.ac.uk/wpdc