Mannerheim-kenttäratsastuskilpailu

1.6.2010

Kansainvälinen
Mannerheim-kenttäratsastuskilpailu Ypäjällä 19.-20.5.

Karlvikin Ratsastajat Helsingistä ja Hevosopisto järjestävät yhteistyössä kansainväliset kenttäratsastuskilpailut Ypäjällä 19.-20.5. Kansainvälisen CIC** Mannerheim-kenttäratsastuskilpailun lisäksi viikonloppuna ratsastetaan kaksi kansallista luokkaa ja yksi aluekilpailuluokka.

Nyt kolmatta kertaa Ypäjällä ratsastettava kenttäratsastuskilpailu on Mannerheim-suvun tukema ratsastuskilpailu, jolla vaalitaan suomalaista kenttäratsastusurheilua. Kilpailun suomalaiset osallistujat nimetään 11.5. Arvokkaan kunniapalkinnon ohella ratsastajat kilpailevat yhteensä 5000 euron rahapalkinnoista.

Kahtena edellisenä vuotena Mannerheim-kenttäratsastuskilpailun voitto on jäänyt Suomeen, vuonna 2005 luokan voitti Piia Pantsu Ypäjä Kolombialla ja viime vuonna Karlvikin Ratsastajain oma kasvatti, Laura Seppälä Lotta-ratsullaan. Luokkaan odotetaan edellisvuosien tapaan ratsukoita niin Pohjoismaista kuin Baltiastakin.

Kilpailussa ratsastettavat kansalliset luokat ovat hevosten helppo luokka sekä Vaativa B. Alueluokka on tasoltaan tutustumisluokka. Aikaisempien vuosien kokemuksen perusteella kilpailuihin odotetaan reilusti yli sataa ratsukkoa. Tutustumisluokka on kilpailusuorituksena yhden päivän mittainen, eli koulu- este- sekä maastokoe suoritetaan lauantain 19.5. aikana. Muut luokat ovat kaksipäiväisiä, ratsukot suorittavat koulu- ja estekokeen lauantaina 19.5. ja maastokokeen sunnuntaina 20.5.

Karlvikin Ratsastajat on helsinkiläinen noin 350 jäsenen aktiivinen ratsastusseura. Kenttäratsastus on tärkeä osa seuran toimintaa ja nyt Ypäjällä järjestettävät kilpailut ovatkin jo viidennet Karlvikin Ratsastajien järjestämät kenttäratsastuskilpailut. Juhlavuoden kunniaksi uutena haasteena on kansainväliset vaatimukset täyttävien kilpailujen järjestäminen, joka vaatii vapaaehtoisvoimin toimivalta kilpailuorganisaatiolta paljon.

Lisätiedot:
www.karlvikinratsastajat.fi
Heta Leskinen, kilpailun tiedottaja ja Seija Forström: skara@netti.fi

Kuva Marcus Westermark