Matka-EM Italiassa - ei menestystä suomalaisille

1.6.2010

Matkaratsastuksen Euroopan mestaruudet 2009 Assisi, Italia 26.9.

LAUANTAI - Mickelsson päätti 70 km:n kohdalle

Joona Mickelssonin ja Dali ox:in kilpailu matkaratsastuksen avoimissa Euroopan mestaruuksissa päättyi toisen osuuden ja 70 kilometrin jälkeen, kun hevonen liikkui epäpuhtaasti. 

PERJANTAI - vet check, Mickelsson jatkaa, Rosendahl ei

Joona Mickelssonin Dali ox läpäisi eläinlääkärintarkastuksen ja jatkaa lauantain kilpailuun 160 kilometrin haastavalle reitille. Katri Rosendahlin Darwiish liikkui valitettavasti epäpuhtaasti eikä saanut starttilupaa, joten EM-matka päättyi ratsukon osalta siihen.


TAUSTATIETOA:

Suomea edustavat Joona Mickelsson ja Katri Rosendahl

Matkaratsastuksen avoimista Euroopan mestaruuksista kilpaillaan Assissa Italiassa, ja Suomea edustavat vasta 17-vuotias urjalalainen Joona Mickelsson / Dali ox sekä hyvinkääläinen Katri Rosendahl (24) / Darwiish. Varsinainen kilpailumatka 160 kilometriä ratsastetaan lauantaina 26. syyskuuta, mutta kilpailutapahtuma kestää kaikkiaan neljä päivää. Kilpailuihin osallistuu lähes 120 ratsastajaa 26 maasta, joista 16 edustaa Eurooppaa. Kilpailuihin saavat osallistua myös muut kuin eurooppalaiset ratsukot, mutta ne eivät kilpaile mestaruuksista, ainoastaan kolmen tähden kilpailumatkan voitosta. 

Kilpailuissa otellaan henkilökohtaisista ja joukkueiden välisistä mestaruuksista. Matkan pituus on 160 kilometriä eli klassinen 100 mailia. Kilpailumatka on jaettu kuudelle osuudelle, joista jokaisella pidetään tauko. Jokaisella tauolla hevosen on läpäistävä eläinlääkärintarkastus ennen pääsyä seuraavalle etapille. Viimeinen tarkastus on maaliintulon jälkeen, se on vielä läpäistävä, ennen kuin tulos hyväksytään.

Edellisen kerran Euroopan mestaruudet ratsastettiin vuonna 2007 Barroca d´Alvassa, Portugalissa. Joukkuekilpailun voitti Ranska ennen Espanjaa ja Sveitsiä. Kultamitalin otti Ranskan Jean Philippe Frances / Hanaba du Bois, hopeaa Espanjan Jaume Punti Dachs /  Elvis Hab ja pronssia Espanjan Maria Alvarez Ponton / Nobby.

Suomen joukkue
Joona Mickelsson  / Dali Ox
Katri Rosendahl / Darwiish
Joukkueenjohtaja Kaija Borup
Valmentaja: Nina Mickelsson
Groomit: Jarkko Mickelsson, Nea Mickelsson, Anna Rosendahl

Aikataulu (paikallista aikaa)
Torstai
- Tervetuliaisjuhlallisuudet
Perjantai 25.9.
11:00 Eläinlääkärintarkastus
Lauantai 26.9.
klo 5 startti
klo 17.30 arvioitu 1. ratsukon maaliintulo
klo 19 Palkintojenjako avoimessa kilpailussa
Sunnuntai 27.9.
9  Palkintojenjako paraskuntoisena maaliin tulleelle hevoselle
10.30 Palkintojenjako EM-mitalistit

EM-matka 160 kilometriä

1. osuus, 35 km, 40 minuutin tauko
2. osuus, 35 km, 40 minuutin tauko
3. osuus, 34 km, 50 minuutin tauko
4. osuus, 24,5 km, 40 minuutin tauko
5. osuus, 17,5 km, 30 minuutin tauko
6. osuus, 14 km, maali ja viimeinen eläinlääkärintarkastus
Järjestäjä: www.centotour.it/endurance
Sekä http://www.enduranceitalia.com/ ja http://www.assisiendurancelifestyle.com/

Katri Rosendahl
Katri Rosendahl on hyvinkääläinen, 24-vuotias matkaratsastaja. Hän aloitti matkaratsastuksen 1990-luvun lopulla ja nousi kansainväliselle tasolle vuonna 2003. Vuonna 2007 ratsastaja voitti hevosella Darwiish Suomen mestaruuden. Tällä kaudella Rosendahl ratsasti täysverisellä, 10-vuotiaalla arabiruunallaan hienosti toiseksi  160 km:n matkalla Ruotsissa Växjön kansainvälisissä kilpailuissa Dackeritten-kisassa, jossa ratkaistiin samalla Ruotsin mestaruudet.

Joona Mickelsson
Joona Mickelsson, 17, on nuoresta iästään huolimatta noussut lajin kärkinimiin myös avoimissa kilpailuissa. Ratsastaja otti SM-hopeaa vuonna 2007 ja sijoittui viidenneksi PM-kilpailuissa Jämijärvellä 2008. Hänellä on useita kansainvälisiä sijoituksia.

Arvokilpailuedustukset:
2008  Nuorten EM-kilpailut Oviedo, Espanjan hevosella Zodina 
2009 Nuorten MM-kilpailut, Babolna, Unkari hevosella Dali ox.