Matkaratsastajat Virossa

1.6.2010

Kansallisia matkaratsastustuloksia Virosta 9.7.

Joona Mickelsson voittoon Eestin Luunjassa
Suomen 7-henkinen matkaratsastusjoukkue Viron kansallisissa kilpailuissa 120km:n matkalla. 15-vuotias junioriratsastaja Joona Mickelsson ratsasti hevosellaan Zodina ylivoimaiseen voittoon Luunjan helteisessä kilpailussa. Joona on ratsastanut 12-vuotiaalla arabiristeytystamma Zodinalla useamman vuoden, ja hän on kilpaillut kansallisella tasolla tämän vuoden alusta lähtien. Viron kilpailu oli Joonan toinen 120 km kilpailu tänä vuonna.

Toiseksi sijoittui Jaana Päiväranta 12-vuotiaalla lämminveriorillaan Merlin the Magician. Ori on kilpaillut menestyksekkäästi matkaratsastuksessa neljä vuotta kengättömänä.

Kolmannen sijan jakoivat Nina Mickelsson 11- vuotiaalla arabiorilla Dali ox sekä Kaija Jörgensen 15-vuotiaalla arabitammallaan Wielka Wernazka SE STS ox.  Viidenneksi maaliin tuli Marjo Iso-Jaakkola kuusivuotiaalla suomenhevostammallaan Kitkatuli. Vain kahdella suomenhevosella on tulos 120 km matkalta ennen Marjon ja Kitkatulen suoritusta.

Kilpailupaikka oli Tarton lähellä Luunjan Sirgussa. Sää oli helteinen, yli +28 ja vaikka lähtöä aikaistettiin kahdella tunnilla aamuneljään, alkoi aurinko jo kuudelta lämmittää turhankin anteliaasti. Reitti koostui pääasiassa kovista ja kivisistä hiekkateistä ja niittypoluista. Päivän aikana kisattiin myös 39km, 52km ja 78km:n matkoilla, osallistujia oli yhteensä noin 25.

Tulokset
5.7.Luunja, Viro 120km (117km) nopeuskilpailu, 7 lähti, 3 sijoittui
1) Joona Mickelsson / Zodina 14,13 km/h, 2) Jaana Päiväranta / Merlin the Magician 11,30 km/h, 3) Nina Mickelsson / Dali ox 10,26 km/h, 3) Kaija Jörgensen / Wielka Wernazka ox 10,26 km/h, 5) Marjo Iso-Jaakkola / Kitkatuli 10,12 km/h, Hylätty: Heidi Lindberg / Apris Shake ox hyl (80km, metab.) Jenna Lindberg / Tuplan-Vekku hyl (80km, syke). Kilpailun kaikki tulokset myöhemmin www.ratsaliit.ee

Teksti: Liisa Siitonen, Suomen Matkaratsastusseura
Lisätietoja: Joukkueenjohtaja anne.hakoniemi@matkaratsastus.fi