Matkaratsastuksen PM-kilpailut alkavat torstaina Virossa

26.6.2019

Suomesta on mukana viisi ratsukkoa.

Matkaratsastuksen Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailut järjestetään tänä vuonna Kõrvemaalla Virossa. Kilpailuihin osallistuu lähes 70 ratsastajaa ja hevosta seitsemästä eri maasta. Matkaratsastuksen mitalit ratkotaan 86 ja 124 kilometrin matkoilla. Mitalistit ovat selvillä lauantaina 29.kesäkuuta.  

Suomalaisratsukoista kilpailuihin osallistuvat: 
CEI2* 120 -
Tanja Lampinen - Faradinah 
Kirsi Oittinen - Tersox 
Hilla Salopää- Wielki Juhiz ox 
Roosa Salopää - Avialis LT OX
CEIYJ1* 80 -
Minttu-Maaria Mäntylä - Bakita

Kilpailuja voi seurata:
Facebookissa: https://www.facebook.com/events/384536922401990/
GPS seuranta: http://www.sportrec.eu/?page_id=24

 

Matkaratsastus

Matkaratsastus (engl. endurance riding tai distance riding) on kilpailumuoto, jossa mitataan hevosen nopeutta ja kestävyyttä pitkillä matkoilla. Laji pohjautuu Puolan ja Venäjän armeijan ratsuväki- ja jalostusohjelmaan. Nykymuotoisena matkaratsastusta on Suomessa harrastettu vuodesta 1987.

Matkaratsastuksessa edellytetään sekä hevoselta että ratsastajalta hyvää, huolella rakennettua kuntoa. Ratsukot saavat kilpailuoikeuden pitkille matkoille vasta suoriuduttuaan hyväksytyin tuloksin lyhyemmistä kilpailuista. Tärkeä osa matkaratsastusta on myös huolto matkan varrella: kullakin ratsukolla on oma autolla liikkuva huoltojoukkonsa, joka huolehtii muun muassa ratsukon juottamisesta, syöttämisestä ja viilentämisestä matkan varrella. Erityisesti kesäkuumalla - ja pitkillä matkoilla aina - huollon rooli on ratkaisevan tärkeä.

Lue lisää: www.ratsastus.fi/lajit/matkaratsastus/matkaratsastuskilpailut/

Etusivun kuva: Matkaratsastajia Kõrvemaalla, kuva: Kylli Tedre-Gavrilov.