Mikael Forstén ja Evli Nandele kolmanneksi

1.6.2010

- Tämä oli tavallaan kilpailun tärkein luokka, sillä tässä oli pakko ratsastaa puhdas perusrata, jotta pääsisi mukaan keskiviikon maailmancupin osankilpailuun, kertoi tyytyväinen Mikael Forstén ratsastettuaan myöhään maanantai-iltana kolmanneksi tammallaan Evli Nandele 150 cm esteillä Belgian Mechelenissä.

- Uusintarata oli meille mieleen, sillä siinä ei tarvinnut hirveästi kaahata saadakseen hyvän ajan, mutta toki kääntää tiukat kaarteet. Nandelelle tämä sopii hyvin, se on luonnostaan aika nopea ja kääntyy vikkelästi. Tämä tulos riitti meille tänään, mutta uskon, että Nandele voi päästä vielä nopeammin, kiitteli Forstén tammaansa, joka oli voittajahevosta vajaan sekunnin hitaampi. Luokan voitti hallitseva Euroopan mestari Kevin Staut Ranskasta.

Forstén päätti valita keskiviikon maailmancupin osakilpailuun Evli Nandelen. - Nandele on syksyn kuluessa hypännyt monta todella hyvää rataa. Vaikka emme ole saaneet aivan kärkisijoituksia, hevonen on tuntunut aivan loistavalta. Nyt tuntuu, että se on valmis menemään isoihin luokkiin saamaan kokemusta ja rytmiä sen tason radoilta, Forstén analysoi hevostilannettaan.

- Isaac de Jonquet on kilpaillut paljon. Sunnuntaina se oli mukana uusinnassa. Se hyppäsi ok, mutta ei ollut aivan parhaimmillaan vaan ehkä hieman väsynyt. Nyt se saa vähän huilia ennen tulevia kisoja. Tuntuu tosi hienolta, että Nandele nyt on nousemassa sen rinnalle isoihin luokkiin, Forstén iloitsi.

Ennen joulua Forstén hyppäsi Lontoon maailmancupin osakilpailussa ensimmäistä kertaa tällä kaudella pistesijalle Evli Nandelella.

Tuloksia CSIW*5 Mechelen 26.-30.12.
Maanantai 28.12.
Luokka 6, 150 cm, perusrata ja yksi uusinta, 44 lähti, 12 sijoittui
1) Kevin Staut / Silvana (FRA) 0/0 37.48  
2) Olivier Philippaerts / Carisma (BEL) 0/0 37.85  
3) Mikael Forstén / Evli Nandele (FIN) 0/0 38.31  
...  42) Nina Fagerström / Wiwina 23 vp.

Tiistaina Mikko ei kilpaile Mechelenissä.

Keskiviikkona Mechelenissä ratsastetaan maailmancupin FEI Rolex World Cup läntisen Euroopan liigan seitsemäs osakilpailu.

Tilanne 6 osakilpailun jälkeen:
1. Eric van der Vleuten, NED, 57 pistettä
2. Pius Schwizer, SUI, 48
3. Rodrigo Pessoa, BRA, 41
4. Daniel Etter, SUI, 40
5. Natale Chiaudani, ITA, 38
6. Kevin Staut, FRA, 37
7. Ludger Beerbaaum, GER, 34
8. Marco Kutscher, GER, 34
9. Marcus Ehning, GER 31
10. Michael Whitaker, GBR, 30
... 41. Mikael Forstén, FIN 5.
Liigasta pääsee 18 parasta Genevessä huhtikuussa ratsastettavaan finaaliin.

Järjestäjän kotisivu: www.jumping-mechelen.com
Tulospalvelu